Αρχική / Πρόσωπο / Αντιμετώπιση μαύρων κύκλων – 4 Εύκολες και αποτελεσματικές συνταγές
αντιμετώπιση μαύρων κύκλων

Αντιμετώπιση μαύρων κύκλων – 4 Εύκολες και αποτελεσματικές συνταγές

Μαύροι κύκλοι, ίσως ένα πονεμένο ζήτημα που απασχολεί το φύλο μας εδώ και χρόνια όπως και η αντιμετώπιση μαύρων κύκλων στα μάτια. Δυστυχώς αν είναι στο γονίδιό σου να έχεις μαύρους κύκλους, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε συνοδεύουν μια ζωή. Δεν μπορείς να απαλλαχθείς από αυτούς εντελώς παρά μόνο να τους περιορίσεις και να τους κάνεις να μην φαίνονται τόσο άσχημα πάνω σου.

Αντιμετώπιση μαύρων κύκλων: Τι πρέπει να ξέρεις, πότε εμφανίζονται;

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται κυριότερα στις γυναίκες και τις κοπέλες. Προκαλούνται συνήθως από την έλλειψη ύπνου, την κακή διατροφή, την καταπόνηση των ματιών από παρατεταμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή, από έντονο κλάμα και επίσης έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται με την ξηροδερμία του προσώπου. Φυσικά αν έχουν οι γονείς σου θέμα με τους μαύρους κύκλους, λόγω της κληρονομικότητας θα έχεις και εσύ οπότε όσο νωρίτερα αρχίσει η αντιμετώπιση μαύρων κύκλων τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις.

Τι είναι όμως οι μαύροι κύκλοι;

Κάτω από την περιοχή του ματιού υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση φλεβών και σε συνδυασμό με την επιδερμίδα των ματιών η οποία χαρακτηρίζεται ως η πιο λεπτή στρώση δέρματος στο σώμα μας,  προσδίδουν ένα μπλε/σκούρο μπλε χρώμα, το οποίο με τον παραμικρό ερεθισμό προκύπτει το χαρακτηριστικό μελανί χρώμα των μαύρων κύκλων. Πολλές φορές οι μαύροι κύκλου έχουν άμεση σχέση με την «μπουκωμένη» μύτη. Λόγω της πίεσης που δημιουργείται από μια φραγμένη μύτη κάνεις τις φλέβες κάτω από τα μάτια να διογκώνονται για να υποστηρίξουν την αυξημένη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα να πρήζεται εκείνη η περιοχή, οι φλέβες να έρχονται στην επιφάνεια και τελικά να δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι. Τώρα που ξέρεις πολλά πράγματα και είσαι ενήμερη για το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορούμε να προχωρήσουμε στο στάδιο που μας απασχολεί, την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων στο γυναικείο πρόσωπο…

Αντιμετώπιση μαύρων κύκλων: 4 εύκολες, απλές, αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές

1.Κομπρέσες με τσάι για αντιμετώπιση μαύρων κύκλων:

Τι θα χρειαστείς:

  • Μερικά φακελάκια από ένα τσάι της επιλογής σου (το τσάι του βουνού θεωρείται θαυματουργό για τέτοιες περιπτώσεις)

Οδηγίες:

Αρχικά βάζεις νερό σε ένα σκεύος της επιλογής σου και φτιάχνεις το τσάι σου όπως ακριβώς θα το έφτιαχνες για το πιεις. Μόλις το ετοιμάσεις μπορείς να απολαύσεις το τσάι σου έως ότου κρυώσει το φακελάκι του τσαγιού που χρησιμοποίηες. Μόλις η θερμοκρασία του πέσει αρκετά σε σημείο να είναι χλιαρό μπορείς να το τοποθετήσεις πάνω από τις επίμαχες περιοχές και να το αφήσεις για μερικά λεπτά. Πρόσεχε όμως αν μην καίει το φακελάκι γιατί θα καταλήξεις με έγκαυμα, γιατί όπως σου είπα η επιδερμίδα των ματιών είναι πολύ λεπτή και συνάμα πολύ ευαίσθητη. Όπως και εσύ ξέρεις το τσάι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και είναι ό,τι πρέπει για την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων. Με μόνο μερικές εφαρμογές θα δεις την διαφορά στα μάτια σου και θα αναρωτιέσαι πού πάνε αυτοί οι μαύροι κύκλοι!

  1. Μάσκα ματιών με φύλλα μέντας:

Τι θα χρειαστείς:

  • Μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας.
  • Λίγο μέλι της επιλογής σου.

Οδηγίες:

Αφού συγκεντρώσεις όλα τα υλικά, ξεκινάς με το να τρίψεις τα φύλλα της μέντας προκειμένου να τα κάνεις διαχειρίσιμα. Αν όμως σου είναι δύσκολο μπορείς να τα βάλεις και στο μπλέντερ για να ένα πιο καλό και γρήγορο αποτέλεσμα. Μόλις τα καταφέρεις αναμειγνύεις τα τριμμένα φύλλα μέντας με το μέλι της επιλογής σου. Ανακατεύεις καλά και πλέον η μάσκα σου για την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων είναι έτοιμη. Μπορείς να την βάζεις στα μάτια σου και στην περιοχή όπου εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι για 10 με 20 λεπτά την ημέρα. Προσοχή όμως μετά πρέπει να ξεπλύνεις τα μάτια σου χρησιμοποιώντας μόνο χλιαρό νερό και μια απαλή πετσέτα, διότι διαφορετικά θα επιδεινώσεις το φαινόμενο με το να καταπονήσεις μάτια σου με το τρίψιμο.

  1. Μάσκα με γιαούρτι για την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων:

Μια επίσης θαυματουργή μάσκα για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων είναι η συγκεκριμένη που έχει ως βάση της το γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι από τα καλύτερα συστατικά που μπορείς να χρησιμοποίησεις για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γιαούρτι έχει καταπραϋντικές, ενυδατικές αλλά και θρεπτικές ικανότητες. Για αυτό ενδείκνυται για αντιμετώπιση μαύρων κύκλων από το θηλυκό πρόσωπο. Μια πολύ καλή αλλά και αποτελεσματική μάσκα για τους μαύρους κύκλους είναι η εξής:

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι.
  • Λίγο ελαιόλαδο.

Οδηγίες:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπορείς ακόμα και να παραλείψεις το ελαιόλαδο και να απλώσεις μερική ποσότητα από γιαούρτι στην περιοχή των μαύρων κύκλων. Παρόλα αυτά με το θρεπτικό ελαιόλαδο τα αποτελέσματα θα ενισχυθούν. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις τα δυο υλικά βάζοντας όσο λάδι θες ανάλογα την ρευστότητα του μείγματος που επιθυμείς. Μπορείς να εφαρμόζεις την μάσκα αυτή πριν τον ύπνο σου το βραδυ για μισή ώρα αλλά και το πρωί που έχεις σηκωθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ξέβγαλμα με χλιαρό νερό.

  1. Μάσκα με χυμούς από αγγούρι και λεμόνι για μαύρους κύκλους:

Όπως βλέπεις τα σπιτικά υλικά είναι τα καλύτερα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων αλλά και για να ενισχύσεις την υγεία των ματιών σου. Η παρακάτω μάσκα περιλαμβάνει δυο συστατικά που όλες μας έχουμε στην κουζίνα μας, το αγγούρι και το λεμόνι.

Τι θα χρειαστείς:

  • 2 αγγούρια κανονικού μεγέθους.
  • 2 ολόκληρα λεμόνια.

Οδηγίες:

Αρχικά κόβεις τα λεμόνια και ρίχνεις σε ένα μπολάκι τον χυμό τους. Στην συνέχεια καθαρίζεις τα αγγούρια και κρατάς το εσωτερικό τους, το οποίο έπειτα το ρίχνεις σε ένα μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να γίνει σαν πολτός. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να ρίξεις μαζί με τα αγγούρια μερικά φύλλα από φρέσκια μέντα για να πολτοποιηθουν. Μόλις το μείγμα γίνει ένας πολτός το ρίχνεις μέσα στο μπολάκι που έχεις τον χυμό του λεμονιού. Τα ανακατεύεις και τα συσκευάζεις. Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο μια εβδομάδα πριν χαλάσουν τα υλικά. Την μάσκα αυτή πρέπει να την εφαρμόζεις για 1 ώρα πριν τον ύπνο για να σε βοηθήσει να ξυπνήσεις χωρίς μαύρους κύκλους. Επιπλέον θα σου προσφέρει αίσθηση αναζωογόνησης ,αφού λειτουργεί και σαν ενυδατική, και έχε επίσης ένα ωραίο άρωμα. Και σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να ξεπλύνεις το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό αλλά και να χρησιμοποιήσεις μια απαλή πετσέτα και να σκουπιστείς ταμποναριστά για να αποφύγεις την τριβή στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να πανικοβάλεσαι με τους μαύρους κύκλους και την αντιμετώπιση τους, τα πράγματα είναι απλά. Εφόσον αποφασίσεις ότι πρέπει να λάβεις δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων, αυτό που χρειάζεται είναι να προμηθευτείς μερικά από τα προαναφερθέντα υλικά και να φτιάξεις μερικές απο τις συνταγές που σου αναφέραμε. Στο τέλος θα δεις ότι η αντιμετώπιση μαύρων κύκλων είναι πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται ή από ό,τι νόμιζες!

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...