Αρχική / Μόδα / Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας
νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Με την επίσημη πλέον είσοδό μας στην εαρινή περίοδο, έρχεται και η ώρα που θα συμπεριλάβουμε στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα άρθρα μόδας, άρθρα με τις επίσημες καινούριες τάσεις της μόδας όσον αφορά το ο,τιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με τη γυναικεία εμφάνιση: ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, μαγιό, νύχια, μακιγιάζ, χτενίσματα. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με τις τάσεις της μόδας για τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, όπου θα μιλήσουμε τόσο για τα σχήματα των γυναικείων νυχιών που είναι την τρέχουσα περίοδο εντός μόδας όσο και για τα χρώματα στα βερνίκια και τις διακοσμήσεις στα νύχια μας.

Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

1.Κοντά νύχια

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Υπολογίζοντας έντονα στην πρακτικότητά τους, πολλοί σχεδιαστές μόδας και μανικιουρίστες επέλεξαν στις πασαρέλες να αναδείξουν τα κοντά νύχια στα μοντέλα τους. Κοντά νύχια, που δεν εξέχουν περισσότερο από το τέρμα του δακτύλου μας, και συνήθως κάπως τετραγωνισμένα. Ο οίκος μόδας Emporio Armani θα λέγαμε ότι υιοθέτησε κατά κόρον τα κοντά νύχια στις επιδείξεις του, ενώ την ιδέα αυτή ακολούθησαν και οι Marchesa, Mugler και Oscar de la Renta. Για εσάς, επομένως, που έχετε αδύναμα νύχια και δυσκολεύεστε ιδιαίτερα να τα μακρύνετε, ή για εσάς που οι καθημερινές υποχρεώσεις δε σας επιτρέπουν τα μακρύτερα νύχια, η κορυφαία τάση της μόδας στα σχήματα για τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 είναι μαζί σας! Κοντά αλλά περιποιημένα νύχια και είστε in fashion!

2.Μακριά οβάλ νύχια

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Όπως και την περασμένη σεζόν, έτσι και για την παρούσα οι σχεδιαστές και οι μανικιουρίστες δεν παρέλειψαν στις επιδείξεις τους να αναδείξουν και να επισημάνουν την κομψότητα και το στυλ των σχετικά μακριών και σε σχήμα οβάλ νυχιών στις γυναίκες. Πρόκειται για νύχια που είναι αρκετά μακριά για να γδέρνουν, όχι όμως υπερβολικά μακριά ώστε να γίνονται μη βολικά. Το μήκος και το σχήμα αυτό ταιριάζει στα δάκτυλα των περισσοτέρων μας, αγαπητές μου, γι’ αυτό εάν οι υποχρεώσεις σας σάς το επιτρέπουν αξίζει να το δοκιμάσετε και θα δείτε ότι θα το λατρέψετε! Η πασαρέλα του Adam Selman πρωτοστάτησε στην παρουσίαση των εν λόγω νυχιών, ενώ άλλα runways στα οποία συμπεριλήφθηκαν τα μακριά και οβάλ νύχια ήταν, μεταξύ πολλών, αυτές των Antonio Marras, House of Holland και Francesca Liberatore.

3.Νύχια στιλέτο

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Κι αν μέχρι στιγμής νομίζατε ότι οι τάσεις της μόδας γύρω από τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 συνυφαίνονταν άρρηκτα με την πρακτικότητα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε! Ουκ ολίγοι εκείνοι που δε δίστασαν να pushάρουν για νύχια πολύ μακριά και συνήθως μυτερά, αυτά που εύλογα αποκαλέσαμε στιλέτο.  Στους Tom Ford, Jeremy Scott και Fenty x Puma τα υπερβολικά στιλέτο νύχια πρωταγωνίστησαν στις εβδομάδες μόδας, ενώ στους The Blonds τα στιλέτο νύχια ήταν πραγματικά μοναδικά, καλυμμένα με στρας και αντικείμενα τριών διαστάσεων. Οι πιο τολμηρές από εσάς μπορείτε να εμπνευστείτε από τις τρεις αντίστοιχες εικόνες και να πειραματιστείτε αναλόγως με τα νύχια σας!

4.Nude αποχρώσεις

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Δεν υπάρχει σεζόν, χειμερινή ή εαρινή, στην οποία οι nude αποχρώσεις από τα νύχια (και όχι μόνο) να είναι απούσες. Έτσι, δεν αποτελεί καμία έκπληξη για εμάς και για όσες από εσάς παρακολουθείτε τη μόδα το γεγονός ότι τα nude χρώματα είναι must για τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018. Συνδυασμένα με κοντά τετράγωνα νύχια που έχουν στρογγυλές γωνίες (= squoval) μπορούν να επιτύχουν το πιο απλό, λιτό και ταυτοχρόνως κομψό look. Από την άλλη, συνδυασμένα με μακριά νύχια στιλέτο ή με σχετικά μακριά νύχια οβάλ μπορούν να σας καταστήσουν sexy χωρίς όμως υπερβολές. Τέλος, οι nude αποχρώσεις ταιριάζουν τόσο σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες επισημαίνοντας ακόμα περισσότερο το πόσο sick είναι το λιτό, όσο και σε σκουρόχρωμες ή μαυρισμένες επιδερμίδες αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το μαύρισμα.

5.Λαμπερές matte αποχρώσεις

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Στον αντίποδα των ήπιων αλλά κομψών nude αποχρώσεων βρίσκονται οι λαμπερές ματ αποχρώσεις στα νύχια. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, πρόκειται για νύχια βαμμένα με κάποιο ματ βερνίκι, συχνά με έντονο χρώμα, και με λίγες ή πολλές πινελιές από λάμψη και gloss στη διακόσμησή τους. Μάλιστα, πολλοί σχεδιαστές, μεταξύ των οποίων και ο Jeremy Scott, επέλεξαν να δείξουν κάτι πρωτότυπο στα fashion weeks που πραγματοποιήθηκαν: την προσθήκη λάμψης, glitter και των συναφών στην περίμετρο του νυχιού, πάνω δηλαδή στο δέρμα των δαχτύλων! Ίσως too much για τις περισσότερες από εμάς, αλλά αξίζει να το δοκιμάσουμε όλες, πόσο μάλλον όσες θέλουμε να ξεχωρίσουμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό την τρέχουσα σεζόν ή στις καλοκαιρινές διακοπές μας.

6.Κόκκινα νύχια

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Αχ αυτό το κόκκινο! Η αγάπη που του δείχνουμε όλες εν γένει οι γυναίκες φαίνεται πως δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους σχεδιαστές μόδας και τους μανικιουρίστες σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι για πολλοστή φορά συμπεριέλαβαν στις προτεινόμενες τάσεις της μόδας για τα γυναικεία Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 το κόκκινο βερνίκι. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο κόκκινο χρώμα αυτό καθαυτό και όχι στις διαφορετικές αποχρώσεις του (βλέπε μπορντό, βυσσινί και λοιπά) που ήταν εντός μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018. Το κόκκινο της φωτιάς, το κόκκινο του πάθους και του έρωτα είναι αυτό που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων τάσεων για την παρούσα περίοδο, και είμαστε σίγουρες ότι θα… το «τιμήσουμε» αρκετές φορές, μιας και πρόκειται για ένα χρώμα πασπαρτού που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση της απόφασης απόχρωσης για τα νύχια μας.

7.Μπλε αποχρώσεις

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Εμπνευσμένοι προφανώς από τα χρώματα που μπορεί κανείς να δει στις θάλασσες και τους ωκεανούς, οι αρμόδιοι συμπεριέλαβαν στις προτάσεις τους κάθε δυνατή απόχρωση του μπλε, τρία δείγματα των οποίων μπορείτε να δείτε στις εικόνες που έχουμε επιλέξει. Το θαλασσί, το σκούρο μπλε και οι μεταξύ τους χρωματικές διαβαθμίσεις ταιριάζουν τόσο σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες όσο και σε σκουρόχρωμες ή μαυρισμένες επιδερμίδες. Μάλιστα, είθισται τα πιο ανοιχτά μπλε να ταιριάζουν περισσότερο με πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και αντίστοιχα τα σκούρα μπλε χρώματα με τις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

8.Μισο-βαμμένα νύχια

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Οι φωτογραφίες, εν προκειμένω, μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια περιγραφής της παρούσας τάσης. Εσείς μπορείτε είτε σε όλα είτε σε μερικά από τα νύχια σας να κάνετε σχέδια πάνω σε «γυμνό» / μη βαμμένο νύχι και να είστε κατ’ αυτόν τον τρόπο σύμφωνες με τη μόδα και τις επιταγές της. Το να επιχειρήσετε να δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο με αυτό των φωτογραφιών σε ένα νύχι κάθε χεριού σας, πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται να είστε και ιδιαιτέρως τολμηρές, απλώς αναζητητές της διαφοροποίησης!

9.Glitter στα νύχια

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Παράλληλα με τις λαμπερές matte αποχρώσεις, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τα βαμμένα με έντονο glitter νύχια. Το γκλίτερ μπορούμε να το προσθέτουμε πάνω από τα ήδη βαμμένα νύχια μας είτε να χρησιμοποιούμε βερνίκια με ενσωματωμένο γκλίτερ. Ίσως για τον εργασιακό χώρο ή γενικότερα τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μας να μην είναι ό,τι πιο ταιριαστό το γκλίτερ σε όλα μας τα νύχια, οπότε και εκεί μπορούμε να το περιορίσουμε σε ένα με δύο νύχια κάθε χεριού. Για grand εμφανίσεις, όμως, για νυχτερινές εξόδους, ακόμη και για τις διακοπές μας ίσως είναι must.

10.Logos στα νύχια

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Αφήσαμε για το τέλος, μία από τις τάσεις της μόδας στα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 που συνεχίζει να υφίσταται εδώ και μερικές σεζόν σερί. Αναφερόμαστε, σαφώς, στο σχεδιασμό διαφόρων λογότυπων πάνω στα νύχια μας, είτε αυτά τα έχουμε ήδη βάψει με κάποιο βερνίκι είτε τα έχουμε αφήσει άβαφα ακολουθώντας την πιο πάνω αναφερόμενη τάση της μόδας. Ως λογότυπα στα νύχια σας μπορείτε να σχηματίσετε εικονίδια που σχετίζονται με τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) όπως είναι αυτό του Gmail που βλέπετε στην πρώτη εικόνα, του Facebook, του Instagram, του YouTube και του Twitter, καθώς επίσης και άλλα που έχουν να κάνουν με οίκους μόδας ή ονόματα σχεδιαστών όπως είναι της Coco Channel.

Κάπου εδώ ολοκληρώνουμε το άρθρο μας με τις 10 τάσεις της μόδας αναφορικά με τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018. Περαιτέρω άρθρα για τις τάσεις της μόδας κατά την τρέχουσα σεζόν έρχονται, κορίτσια, οπότε… stay tuned!

x

Check Also

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Με όλα τα μεγάλα fashion weeks να έχουν ολοκληρωθεί από καιρό, είμαστε ...

μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2018

Μακιγιάζ Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Για τις τάσεις της μόδας όσον αφορά στον Μακιγιάζ Άνοιξη – Καλοκαίρι ...

γκαρνταρόμπα Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018

Τα 10 must have για την γκαρνταρόμπα Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και όλες λίγο – πολύ ...