Αρχική / Μαλλιά / Σπάσιμο τρίχας – 9 Λεπτομέρειες που θα αλλάξουν την κατάσταση των μαλλιών σας!
σπάσιμο τρίχας

Σπάσιμο τρίχας – 9 Λεπτομέρειες που θα αλλάξουν την κατάσταση των μαλλιών σας!

Ο τρόπος που στεγνώνετε τα μαλλιά σας, η συχνότητα των επισκέψεών σας στο κομμωτήριο, η εφαρμογή μιας καταπληκτικής σπιτικής μάσκας και 6 ακόμα λεπτομέρειες είναι αυτές που το Δυναμική Γυναίκα έχει να σας προτείνει, οι οποίες θα αλλάξουν την κατάσταση των μαλλιών σας και θα εξαλείψουν οριστικά το πρόβλημα με το σπάσιμο της τρίχας!

Σπάσιμο τρίχας – 9 Λεπτομέρειες που θα αλλάξουν την κατάσταση των μαλλιών σας

 1. Κομμωτήριο.
  Πολλές από εσάς ίσως να νομίζετε ότι το συχνό – παραδείγματος χάριν το μηνιαίο – κούρεμα είναι ο σωστότερος τρόπος και η αναγκαία μέθοδος προκειμένου να καθαρίζετε το μαλλί σας από τις σπασμένες τρίχες, τις καμένες άκρες και την ψαλίδα. Στην πραγματικότητα αυτό δεν αποτελεί παρά έναν κοινωνικό μύθο, μια αναλήθεια που έχει προκύψει και φαίνεται να διαδίδεται ανάμεσα στις γυναίκες και τις κοπέλες. Εάν θέλετε να προλαμβάνετε το σπάσιμο τρίχας και, παράλληλα, να επιτρέπετε στο μαλλί σας να… ανασαίνει και – γιατί όχι – να μακραίνει ελάχιστα με τον καιρό, τότε δεν έχετε παρά να πηγαίνετε το πολύ 4 φορές το χρόνο για κούρεμα, δηλαδή το συντομότερο κάθε 3 μήνες.
 2. Λοσιόν για το ξεμπέρδεμα.
  Το σπάσιμο τρίχας, όπως μόλις είπαμε, οφείλεται πολλές φορές στο λάθος τρόπο χτενίσματος. Ένα βίαιο, άτσαλο και με λανθασμένη πορεία χτένισμα των μαλλιών μπορεί να τα φθείρει και κυρίως να τα σπάσει. Έτσι, χρήζει εφαρμογής κάποια ειδική λοσιόν ή έστω κάποιο έλαιο για τα μαλλιά σας προτού επιχειρήσετε να τα χτενίσετε για να τα ξεμπερδέψετε. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάμπολλες τέτοιες λοσιόν, μία οικονομική εκ των οποίων καλό θα ήταν να υπάρχει και στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Μία λοσιόν ξεμπερδέματος σε μορφή σπρέι, 3 – 4 ψεκασιές από την οποία ρίχνετε στα μαλλιά σας μετά το μπάνιο και πριν τα χτενίσετε βρεγμένα, και είναι σίγουρο ότι το σπάσιμο τρίχας θα είναι κάτι άγνωστο για εσάς και τα μαλλιά σας!
 3. Τρόπος χτενίσματος.
  Ο τρόπος με τον οποίο χτενίζετε τα μαλλιά σας αποτελεί ένα από τα πιο καίρια σημεία στο οποίο θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, γιατί για το σπάσιμο τρίχας ενοχοποιείται σε μεγάλο βαθμό ο εσφαλμένος τρόπος χτενίσματος των μαλλιών. Όσο μπερδεμένα κι αν είναι τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στη μέρα σας, είναι υποχρεωτικό να τα χτενίζετε από πάνω προς τα κάτω. Ναι, αυτό που ακούσατε! Τα μαλλιά για να ξεμπερδεύονται σωστά πρέπει να ξεμπερδεύονται πρώτα από πάνω και μετά προς το τελείωμά τους. Διαφορετικά, εάν δηλαδή χτενίζετε πρώτα τις άκρες και μετά πάτε να χτενίσετε το πιο πάνω μέρος τους, τότε θα διαπιστώσετε ότι πάλι μπερδεύονται πιο κάτω. Για το λόγο αυτό, παίρνετε στο χέρι τη βούρτσα ή τη χτένα σας ξεκινάτε από τη ρίζα και σιγά – σιγά κατεβαίνετε προς τις άκρες.
 4. Θερμότητα.
  Είναι κάτι που όλες γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά στο βωμό του να έχετε πάντοτε ένα μαλλί… «στην πένα», άλλοτε ισιωμένο πρόκα, άλλοτε με χαλαρές μπούκλες, άλλοτε με ελαφρούς κυματισμούς, άλλοτε με στημένες μπούκλες και λοιπά, δε διστάζετε να το εκθέτετε στη βλαβερή και ζημιογόνα θερμότητα επί καθημερινής βάσεως. Τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε το σπάσιμο τρίχας ή ακόμη και να επιδιορθώσετε την κατάσταση εάν το σπάσιμο τρίχας έχει ήδη επέλθει; Α) Να αποφεύγετε οπωσδήποτε την καθημερινή χρήση πρέσας ή οποιασδήποτε άλλης πηγής θερμότητας (πιστολάκι μαλλιών, μπουκλιέρα κ.λπ.). Β) Να εφαρμόζετε 2 σταγόνες από κάποιο λαδάκι που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα ακριβώς πριν τα εκθέσετε σε αυτήν. Ένα πολύ καλό έλαιο με κερατίνη, για παράδειγμα, που μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με επαγγελματικά είδη κομμωτηρίου, δε στοιχίζει παραπάνω από 10 ευρώ και, το κυριότερο, θα το έχετε στο ντουλάπι σας τουλάχιστον 6 με 8 μήνες! Γ) Να πιάνετε τα μαλλιά σας μια όχι σφιχτή κοτσίδα, ένα χαλαρό κότσο ή ακόμη και πλεξούδες από το προηγούμενο βράδυ που την επόμενη μέρα θα της λύνετε, έτσι ώστε να μη χρειάζεστε κάθε μέρα το ισιωτικό για το χτένισμά σας κι άρα να περιορίσετε αισθητά το σπάσιμο τρίχας.
 5. Συχνότητα λουσίματος.
  Το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας είναι αρκετά σημαντικό ως προς το σπάσιμο τρίχας. Μπορεί κάποιες από εσάς να το θεωρήσουν ως μια «άσχετη» με το θέμα συμβουλή, ωστόσο στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά άσχετη δεν είναι. Μη λούζεστε περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα, δηλαδή συχνότερα από κάθε 2 μέρες, διότι η τρίχα αδυνατίζει, με αποτέλεσμα να σπάζει ευκολότερα.
 6. Τρόπος λουσίματος.
  Εξίσου σημαντικός με τη συχνότητα καθίσταται και ο τρόπος με τον οποίο λούζετε τα μαλλιά σας. Και τι προϋποθέτει ο σωστός τρόπος λουσίματος; Α) Ένα καλό σαμπουάν, το οποίο να είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας. Β) Πολύ καλό τρίψιμο σε όλη την έκταση των μαλλιών και μασάζ στις ρίζες τους προκειμένου να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να δυναμώσει κι άλλο η τρίχα. Γ) Πολύ καλό ξέβγαλμα, επίσης, μιας και είναι απαραίτητο όλη η ποσότητα του σαμπουάν και κάθε ίχνος του να απομακρυνθούν από τις τρίχες. Δ) Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τη μαλλακτική μαλλιών, το conditioner.
 7. Conditioner.
  Η μαλλακτική μαλλιών, η οποία όπως προαναφέραμε μόλις πρέπει να ξεβγάζετε πολύ πολύ καλά από τα μαλλιά σας, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα. Κι αυτό, διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αδυνατίζει την τρίχα, καθιστώντας έτσι το σπάσιμο τρίχας ευκολότερο. Επιπρόσθετα, όσον αφορά στο conditioner αντενδείκνυται η εφαρμογή του σε όλο το μήκος των μαλλιών. Μόνο στις άκρες επιτρέπεται για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Βέβαια, εάν έχετε πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά ή/ και βαμμένα, τότε μπορείτε να απλώνεται μικρή ποσότητα μαλλακτικής ξεκινώντας πίσω από την περιοχή των αυτιών και καταλήγοντας στις άκρες τους. Εννοείται πως το παν είναι να ξεβγαλθεί εντελώς.
 8. Τρόπος στεγνώματος.
  Αναφερόμαστε στην πετσέτα με την οποία τυλίγετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Καταρχάς, δεν πρέπει να την αφήνετε 15 λεπτά +, κάνοντας συγχρόνως τις υπόλοιπες δουλειές σας!… Μέσα σε ένα λεπτάκι από την ώρα που τη βάλατε στα μαλλιά σας καλό είναι να τη βγάζετε. Εν συνεχεία, πρέπει να σταματήσετε μία ακόμα κακή συνήθειά σας· το τρίψιμο των τριχών με την πετσέτα προκειμένου να στεγνώσουν! Μπορεί να είναι μία κάπως αποτελεσματική μέθοδος ως προς το αρχικό στάδιο στεγνώματος των μαλλιών (πριν το πιστολάκι), ωστόσο φέρει τεράστια ευθύνη για το σπάσιμο τρίχας. Ο σωστό τρόπος να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα είναι απλώς να τα ταμπονάρετε, πιέζοντάς με μέσα σε αυτήν. Όχι να τα τρίβετε.
 9. Σπιτική μάσκα για επανόρθωση σπασμένων και καμένων μαλλιών με ψαλίδα.
  Το σπάσιμο τρίχας, οι καμένες άκρες, καθώς και η ψαλίδα μπορούν σταδιακά να καταπολεμηθούν με την εφαρμογή της καλύτερης μάσκας μαλλιών που θα παρασκευάζετε 1 φορά την εβδομάδα μόνες σας στο σπίτι.
 • μισό αβοκάντο
 • 1 μπανάνα
 • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
 • 1 κουταλιά της σούπας γάλα.

Α) Με ένα κουτάλι, αφαιρείτε τη φλούδα του αβοκάντο και πετάτε στα απορρίμματα το κουκούτσι του.
Β) Καθαρίζετε και τη φλούδα της μπανάνας.
Γ) Βάζετε όλα τα υλικά σας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα.
Δ) Εφαρμόζετε τη σπιτική θεραπεία επανόρθωσης τω σπασμένων και φθαρμένων μαλλιών σε όλο το μήκος τους, όταν είναι στεγνά.
Ε) Την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά.
Στ) Τέλος, την αφαιρείτε στο μπάνιο, ξεπλένοντας καλά και λούζοντας επίσης καλά τα μαλλιά σας, με το σωστό τρόπο που αναφέραμε παραπάνω.

x

Check Also

φροντίδα για ίσια μαλλιά

Φροντίδα για ίσια μαλλιά – 30 Tips που πρέπει να ξέρεις

Ό,τι τύπο μαλλιού κι αν έχεις, το άρθρο αυτό σίγουρα θα σου ...

μάσκα μαλλιών για ίσιωμα

Μάσκα μαλλιών για ίσιωμα – Καλύτερες σπιτικές θεραπείες

Πόση σημασία δίνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας; Συνήθως ασχολούμαστε με το ...

μάσκα μαλλιών με μέλι

Μάσκα μαλλιών με μέλι – Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο

Πολλά προϊόντα του εμπορίου που προορίζονται τόσο για την επιδερμίδα όσο και ...