Αρχική / Μαλλιά / Πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου – 6 Συμβουλές για να εξοικονομήσεις χρόνο και κόπο
πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά

Πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου – 6 Συμβουλές για να εξοικονομήσεις χρόνο και κόπο

Για όλες μας το στέγνωμα των μαλλιών μας έπειτα από το μπάνιο τείνει να γίνει – αν δεν έχει ήδη γίνει – μία βαρετή, κουραστική και λίγο ή πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Ειδικά για όσες έχουν μακριά μαλλιά ή πυκνά μαλλιά ή χοντρή τρίχα, το στέγνωμα των μαλλιών καθίσταται πολλές φορές ανυπόφορο.

Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε στο περιοδικό μας ένα άρθρο σχετικό με το στέγνωμα των μαλλιών και θα σου αναφέρουμε 6 συμβουλές για το πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου ούτως ώστε να εξοικονομείς χρόνο, κόπο και διάθεση! Να επισημάνουμε, εκ προοιμίου, ότι οι συμβουλές μας πολύ πιθανώς και να μην αποτελούν κάτι το νέο ή κάτι που δε γνωρίζεις ήδη. Εμείς απλά τις έχουμε συγκεντρώσει όλες μαζί για να τις δεις μαζεμένες και να τις ακολουθείς με τη σειρά που θα σου τις δώσουμε. Πάμε, λοιπόν, να τις δούμε!

Πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου – 6 Συμβουλές που για να εξοικονομήσεις χρόνο και κόπο

Συμβουλή νούμερο 1: Στράγγισμα στο μπάνιο

Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να γνωρίζεις και να εφαρμόζεις προκειμένου να μάθεις πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά είναι να τα στραγγίζεις ακριβώς μόλις ολοκληρώσεις το μπάνιο σου και ακριβώς προτού εξέλθεις από αυτό. Αυτό που επιτυγχάνεις είναι να αποβάλεις από πάνω τους μία μεγάλη ποσότητα από το νερό. Επειδή η καταστροφή της τρίχας συνιστά σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της κακομεταχείρισής της στη συγκεκριμένη φάση, είναι απαραίτητο να είσαι προσεκτική στον τρόπο με τον οποίο στραγγίζεις τα μαλλιά σου πριν βγεις από το μπάνιο καθώς και στη δύναμη που βάζεις. Αν θες να μην τα σπας αλλά παράλληλα να τα κάνεις να στεγνώνουν πιο γρήγορα, πρέπει να τα στραγγίζεις με μία μέτρια δύναμη και, σίγουρα, όχι στριφογυρίζοντάς τα επανειλημμένως. Θα τα πιάνεις όλα μαζί ή θα τα χωρίζεις σε 2 ή περισσότερα τμήματα και απλά θα τα κλείνεις μέσα στις παλάμες σου, κάτι που θα κάνεις από πάνω προς τα κάτω. Έτσι, θα πιάνεις μία μεγάλη τούφα κάπου κοντά στις ρίζες των μαλλιών σου, θα την περιβάλλεις με τις παλάμες σου και θα τραβάς προς τα κάτω φτάνοντας μέχρι τις άκρες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, και τα περιττά νερά θα φύγουν και το μαλλί δε θα φθαρεί.

Συμβουλή νούμερο 2: Σκούπισμα με πετσέτα

Όλες μετά το λούσιμο συνηθίζουμε να τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μία πετσέτα. Εννοείται πως κάτι τέτοιο είναι ορθό, ωστόσο προτού φτάσουμε σε αυτό, αξίζει να τονίσουμε ορισμένα καίρια σημεία που χρήζουν της προσοχής σου. Πιο αναλυτικά, αφού έχεις στραγγίξει με τον προαναφερόμενο τρόπο τα μαλλιά σου εντός της μπανιέρας ή της ντουζιέρας σου, θα παίρνεις στα χέρια σου μία πετσέτα που θέλουμε να είναι 100 τοις εκατό βαμβακερή. Με τη βοήθεια αυτής, λοιπόν, θα ακολουθείς την ίδια διαδικασία με αυτήν που αναφέραμε προηγουμένως. Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω, τούφες – τούφες, με λίγη δύναμη, κλείνεις μέσα στις χούφτες σου που κρατούν τη βαμβακερή πετσέτα τα μαλλιά σου. Το σκούπισμα με την πετσέτα, επομένως, αποτελεί το δεύτερο βήμα στον οδηγό που θα ακολουθείς από εδώ και στο εξής αναφορικά με το πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου και να εξοικονομείς χρόνο και κόπο. Το τεράστιο λάθος, στο οποίο όλες λίγο – πολύ εμπίπτουμε στην προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε ταχύτερα τη διαδικασία του στεγνώματος των μαλλιών μας, είναι το ότι τρίβουμε τις τρίχες στην πετσέτα μεταξύ τους και μάλιστα με δύναμη. Με τον τρόπο αυτό, ωστόσο, προκαλούμε αδυνάτισμα της τρίχας και σπασίματα σε διάφορα μήκη. Το άγριο τρίψιμο των μαλλιών με την πετσέτα σε συνδυασμό με το βίαιο χτένισμά τους ισοδυναμεί για τα μαλλιά μας με τις χειρότερες πράξεις στις οποίες εξαιτίας της βιασύνης μας (πιθανώς) προβαίνουμε. Μετά από το σωστό στράγγισμα στο μπάνιο και το σωστό σκούπισμα με τη βαμβακερή πετσέτα το μεγαλύτερο μέρος του περίσσιου νερού θα έχει ήδη φύγει από τα μαλλιά σου. Και συνεχίζουμε με την τρίτη συμβουλή για το πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου…

Συμβουλή νούμερο 3: Επιλογή δωματίου

Το να στεγνώνεις τα μαλλιά σου στο δωμάτιο που προηγουμένως έκανες μπάνιο είναι σίγουρα μία εσφαλμένη κίνηση από πλευράς σου. Μπορεί ο καθρέπτης του μπάνιου να σου είναι απαραίτητος, ωστόσο σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού σου με καθρέπτη (αν όντως τον χρειάζεσαι). Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς, από τη μία πλευρά, θα σε κάνει γνώστρια του πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου, μιας και όταν τα στεγνώνεις μέσα στο μπάνιο με τους υδρατμούς το βέβαιον είναι ότι το στέγνωμα θα διαρκέσει λίγο ή πολύ περισσότερο. Από την άλλη, είναι εξίσου βασικό το να στεγνώνεις τα μαλλιά σου σε ένα χώρο εκτός του μπάνιου διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις τυχόν κινδύνους που μπορούν να προκύψουν εξαιτίας της συνύπαρξης ηλεκτρισμού και υδρατμών.

Συμβουλή νούμερο 4: Χρησιμοποίηση κατάλληλου και καλού σεσουάρ

Το πιστολάκι μαλλιών είναι ασφαλώς το κύριο εργαλείο σου για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου έπειτα από το λούσιμό τους. Αν δεν είναι καλό, τότε είναι φυσικό να καθυστερείς να ολοκληρώσεις τη διαδικασία του στεγνώματος. Αντιθέτως, όταν έχεις φροντίσει να αγοράσεις ένα καλό πιστολάκι μαλλιών με αρκετά watt και ρυθμιζόμενες σκάλες ταχύτητας αλλά και θερμοκρασίας, τότε… είσαι super! Τις ημέρες που θα βιάζεσαι, επομένως, θα βάζεις το σεσουάρ σου στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και συγχρόνως στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία. Το στέγνωμα θα γίνεται στο άψε σβήσε! Πρόσεχε, όμως, να το κάνεις σκοινί κορδόνι και στεγνώνεις πάντοτε έτσι τα μαλλιά σου.

Συμβουλή νούμερο 5: Φορά του αέρα προς τα κάτω

Η σωστή φορά του παραγόμενου από το σεσουάρ σου αέρα είναι η καθοδική. Ένα μαλλί, για να μη φριζάρει, να μην ηλεκτρίζεται και να στεγνώνεται πιο γρήγορα χρειάζεται να στεγνώνεται με το πιστολάκι μαλλιών από πάνω προς τα κάτω. Άρα, εσύ, που θέλεις να ξέρεις πώς να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου, θα φροντίσεις να το τηρείς!

Συμβουλή νούμερο 6: Βοήθεια με τα δάχτυλα

Τα δάχτυλα σου είναι ο βοηθός σου κατά τη διάρκεια χρησιμοποίησης του κατάλληλου σεσουάρ. Όσο στεγνώνεις τα μαλλιά σου από τις ρίζες προς τις άκρες τους, θα αξιοποιείς ορθώς τα δάχτυλα του ενός χεριού σου με τα οποία θα ανοίγεις τις τρίχες μεταξύ τους, κάτι που θα συνεπάγεται την ταχύτερη ολοκλήρωση του στεγνώματός τους. Ειδικά για όσες έχετε βαμμένα μαλλιά, η βοήθεια με τα δάχτυλά σας κατά το στέγνωμα είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη!

x

Check Also

φροντίδα για ίσια μαλλιά

Φροντίδα για ίσια μαλλιά – 30 Tips που πρέπει να ξέρεις

Ό,τι τύπο μαλλιού κι αν έχεις, το άρθρο αυτό σίγουρα θα σου ...

μάσκα μαλλιών για ίσιωμα

Μάσκα μαλλιών για ίσιωμα – Καλύτερες σπιτικές θεραπείες

Πόση σημασία δίνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας; Συνήθως ασχολούμαστε με το ...

μάσκα μαλλιών με μέλι

Μάσκα μαλλιών με μέλι – Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο

Πολλά προϊόντα του εμπορίου που προορίζονται τόσο για την επιδερμίδα όσο και ...