Αρχική / Μαλλιά / Εύκολο ίσιωμα μαλλιών – Κόλπα και συμβουλές
εύκολο ίσιωμα μαλλιών

Εύκολο ίσιωμα μαλλιών – Κόλπα και συμβουλές

Ένα από τα διαχρονικά ωραία και πάρα πολύ συχνά επιλεγόμενα χτενίσματα που προτιμάμε πάρα πολύ εμείς οι γυναίκες είναι τα ίσια μαλλιά, είτε τα απλά ίσια μαλλιά είτε τα ισιωμένα «πρόκα».

Υπάρχουν κοπέλες και γυναίκες που έχουν ολόισια ή σχεδόν ίσια τρίχα, τις οποίες μπορεί πολλές φορές να ζηλεύουμε και να θεωρούμε «ευλογημένες» που η μαμά φύση τους χάρισε ένα φυσικό ίσιο μαλλί που δεν χρειάζεται πιστολάκια και πρέσες για να ισιώνει ούτε ένα κάρο άλλα προϊόντα για να μην χαλάει η θερμότητα την τρίχα.

Και όλες οι υπόλοιπες; Όσες έχουμε σγουρά, κατσαρά ή σπαστά μαλλιά; Όσες θέλουμε να κάνουμε ένα καθημερινό και εύκολο ίσιωμα μαλλιών; Δεν έχουμε το δικαίωμα; Το έχουμε! Πώς λοιπόν θα μάθουμε κι εμείς ό,τι χρειάζεται σχετικά με το εύκολο ίσιωμα μαλλιών προκειμένου να το κάνουμε όσο συχνά θέλουμε χωρίς να ταλαιπωρούμαστε; Πολύ απλά ακολουθώντας τις συμβουλές και εφαρμόζοντας όποτε πρέπει τις κατάλληλες μάσκες για φυσικό και πολύ εύκολο ίσιωμα μαλλιών.

Εύκολο ίσιωμα μαλλιών: 5 συμβουλές

1.Σωστό λούσιμο: Όσο κατσαρά κι αν είναι τα μαλλιά σου είναι βασικό να προσέχεις το λούσιμό τους που παίζει σημαντικό ρόλο στο εύκολο ίσιωμα μαλλιών. Και τι σημαίνει να λούζεσαι σωστά; Πρώτον να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που κάνει για τον τύπο των μαλλιών σου. Δεύτερον να λούζεσαι ανά 2 μέρες το νωρίτερο, ποτέ καθημερινά. Τρίτον, να βάζεις μαλλακτική στα μαλλιά σου 1 φορά την εβδομάδα, ενώ αν έχεις βαμμένα μαλλιά μπορείς να βάζεις 3 φορές στις δύο εβδομάδες. Τέταρτον το σωστό λούσιμο προκειμένου να πετυχαίνεις ένα φυσικό και εύκολο ίσιωμα μαλλιών προϋποθέτει να τρίβεις καλά το κεφάλι σου αλλά και να το ξεπλένεις πολύ καλά ώστε να μην μένουν υπολείμματα.

2.Σωστό χτένισμα: Φυσικά και το χτένισμα είναι εξίσου σημαντικό ρόλο αν θέλεις να επιτύχεις ένα καθημερινά εύκολο ίσιωμα μαλλιών. Συνεπώς πρέπει να ξέρεις πως οι βούρτσες με τις πυκνές τριχούλες σπάνε και καταστρέφουν τα μαλλιά, ενώ στην πραγματικότητα δεν τα ξεμπλέκουν όπως θα έπρεπε. Σωστό χτένισμα και ξεμπέρδεμα μαλλιών μπορεί να κάνει η χτένα που έχει λίγα αραιά δόντια πάνω της.

3.Σωστή χρήση προϊόντων styling: Η λακ, ο αφρός, η πάστα, τα διάφορα λαδάκια και κάθε άλλο προϊόν που χρησιμοποιούνται για τα μαλλιά είναι ένα ακόμη σημείο που πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα εάν θες να καταφέρεις το εύκολο ίσιωμα μαλλιών. Τι σχέση έχει το εύκολο ίσιωμα  μαλλιών με τα προϊόντα styling θα αναρωτιέσαι τώρα εσύ. Αν το σκεφτείς λίγο περισσότερο θα δεις και μόνη σου ότι έχει και παραέχει σχέση!

4.Σαμπουάν για λεία μαλλιά και όχι για όγκο: Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει εφαρμόζεις και να προμηθευτείς είναι το σαμπουάν που παρέχει ίσια και λεία μαλλιά. Απόφυγε τα άλλα σαμπουάν που είναι κατάλληλα για όγκο διότι αυτά δε θα σε βοηθήσουν στο εύκολο ίσιωμα μαλλιών.

5.Σπιτικές μάσκες για φυσικό και εύκολο ίσιωμα μαλλιών: 1 φορά την εβδομάδα για τους πρώτους μήνες και έπειτα 1 φορά κάθε 15 με 20 ημέρες πρέπει να εφαρμόζεις στα μαλλιά σου μία από τις παρακάτω σπιτικές μάσκες. Είναι το βασικότερο πράγμα και η σημαντικότερη συμβουλή μας που πρέπει να ακολουθείς από εδώ και στο εξής προκειμένου να μπορείς να ισιώνεις πανεύκολα τα μαλλιά σου χωρίς να τα κατακαίς και χωρίς να κουράζεσαι, αφού μετά τα μαλλιά σου θα είναι πιο λεία και πιο ίσια από μόνα τους.

Εύκολο ίσιωμα μαλλιών: Σπιτικές μάσκες

1.Μάσκα μαλλιών με ζάχαρη και νερό:

  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό

Οδηγίες:

Μέσα σε ένα μπουκαλάκι που έχει σύστημα ψεκασμού ρίχνεις 1 κούπα νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή. Ανακινείς πολύ καλά το μπουκάλι με τον ψεκαστήρα για να αναμειχθούν εξίσου καλά τα δύο υλικά σου. Αφού έχεις λουστεί και έχεις στεγνώσει μόνο με μία πετσέτα τα μαλλιά σου (άρα είναι ακόμα νωπά), ψεκάζεις λίγο μείγμα στα μαλλιά σου, τα χτενίζεις με μία χτένα που έχει λίγα αραιά δόντια και αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν από μόνα τους. Μετά θα δεις κι από μόνη σου ότι έχουν ισιώσει.

2.Μάσκα μαλλιών με αβγό και ελαιόλαδο:

  • 2 αβγά ολόκληρα
  • Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάς καλά δύο ολόκληρα αβγά και ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα. Θα ρίξεις όσο χρειαστεί προκειμένου να δεις ότι μείγμα σου γίνεται αλοιφή, μάσκα μαλλιών που μπορεί να απλωθεί. Βάζεις τη σπιτική μάσκα για το εύκολο ίσιωμα μαλλιών πάνω στα μαλλιά σου, την αφήνεις για μισή ώρα και λούζεσαι.

3.Μάσκα μαλλιών με μέλι, γάλα και μπανάνα:

  • Γάλα
  • Λίγα κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 1 μικρή μπανάνα (ή μισή εάν είναι πολύ μεγάλη)

Οδηγίες:

Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνεις μπόλικο γάλα και προσθέτεις περίπου 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι. Θέλουμε να δεις ότι το μείγμα σου γίνεται κολλώδες για να καταλάβεις ότι τόσο μέλι χρειάζεται. Έπειτα κόβεις και πολτοποιείς μία μικρή μπανάνα και τη ρίχνεις και αυτήν μέσα στο μείγμα σου. Ανακατεύεις με ένα κουτάλι πολύ καλά τα 3 υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει και η σπιτική μάσκα για το φυσικό και εύκολο ίσιωμα μαλλιών είναι έτοιμη να την απλώσεις στα μαλλιά σου. Τα μαλλιά σου πρέπει να τα έχεις φρεσκολουσμένα και νωπά ακόμα, και να αφήσεις τη μάσκα πάνω τους μέχρι να στεγνώσουν φυσικά, από μόνα τους δηλαδή. Για να κάνεις πιο γρήγορο το στέγνωμά τους δε θα χρησιμοποιήσεις πιστολάκι μαλλιών σε καμία περίπτωση, αλλά μπορείς να πάρεις μια πετσέτα και να τα τυλίξεις.

4.Μάσκα μαλλιών με γάλα και νερό:

  • Γάλα
  • Νερό

Οδηγίες:

Μέσα σε ένα μπουκάλι που έχει μπροστά στο στόμιό του ψεκαστήρα ρίχνεις γάλα είτε εβαπορέ είτε φρέσκο που είναι καλύτερο και λίγο πιο αποτελεσματικό σε σχέση με το εβαπορέ. Γεμίζεις το 1/3 του δοχείου με το γάλα που θα επιλέξεις. Προσθέτεις μετά μόνο νερό από τη βρύση, μέχρι να γεμίσει το μπουκαλάκι σου. Γενικά οι αναλογίες γάλακτος και νερού πρέπει να είναι: 1/3 του μπουκαλιού γάλα και 2/3 του μπουκαλιού νερό. Ανακινείς στη συνέχεια πολύ καλά το μπουκαλάκι με τον ψεκαστήρα μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά μεταξύ τους τα δύο αυτά υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει. Σε μαλλιά που είναι στεγνά και που σκοπεύεις έπειτα να τα λούσεις ψεκάζεις λίγη ποσότητα από τη σπιτική μάσκα για το εύκολο ίσιωμα μαλλιών. Την αφήνεις για περίπου 10 λεπτά και μετά μπαίνεις για μπάνιο. Λούζεις τα μαλλιά σου με ένα χέρι σαμπουάν και ένα χέρι μαλλακτική μαλλιών. Και θα δεις ότι το φυσικό και εύκολο ίσιωμα μαλλιών θα είναι το επακόλουθο αυτής της μάσκας που εφάρμοσες μόλις.

x

Check Also

φροντίδα για ίσια μαλλιά

Φροντίδα για ίσια μαλλιά – 30 Tips που πρέπει να ξέρεις

Ό,τι τύπο μαλλιού κι αν έχεις, το άρθρο αυτό σίγουρα θα σου ...

μάσκα μαλλιών για ίσιωμα

Μάσκα μαλλιών για ίσιωμα – Καλύτερες σπιτικές θεραπείες

Πόση σημασία δίνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας; Συνήθως ασχολούμαστε με το ...

μάσκα μαλλιών με μέλι

Μάσκα μαλλιών με μέλι – Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο

Πολλά προϊόντα του εμπορίου που προορίζονται τόσο για την επιδερμίδα όσο και ...