Αρχική / Μαλλιά / ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟ ΜΑΛΛΙ: Ένα κατ’ εξοχήν ανδρικό κούρεμα μπορεί να είναι απόλυτα θηλυκό και να απογειώσει τη γυναικεία φύση!
κοντά κουρέματα μαλλιά

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟ ΜΑΛΛΙ: Ένα κατ’ εξοχήν ανδρικό κούρεμα μπορεί να είναι απόλυτα θηλυκό και να απογειώσει τη γυναικεία φύση!

Ποιος είπε ότι το κοντό μαλλί είναι προνόμιο των ανδρών; Όσο κι αν κάποιοι (οι άνδρες κυρίως) αρνούνται να το παραδεχτούν και υποστηρίζουν πως γυναίκα και μαλλί «a la garcon» δεν πάνε μαζί, στην πραγματικότητα το κοντό μαλλί στη γυναίκα είναι σέξι! Εξάλλου, τι πιο ελκυστικό και προκλητικό από ένα γυμνό γυναικείο λαιμό; Αν μη τι άλλο προκαλεί τα βλέμματα των ανδρών.

Χρόνια τώρα οι άντρες μακραίνουν τα μαλλιά τους – συχνά κάποιοι έχουν πιο πλούσια κόμη κι από εμάς τις γυναίκες- ,τα αφήνουν με καμάρι να πέφτουν στους ώμους τους ίσια ή σπαστά, τα πιάνουν αλογοουρά, φτιάχνουν κότσους ψηλά στο κεφάλι, δανείζονται τα λαστιχάκια και τις κορδέλες μας… Παρόλα αυτά, εμείς όχι απλά τους έχουμε αποδεχτεί με το λουκ αυτό αλλά ομολογούμε πως δεν χάνουν ίχνος από τον ανδρισμό τους και για κάποιες από εμάς είναι ακόμα πιο σέξι με αυτό το στιλ. Γιατί, λοιπόν, κι εκείνοι δεν μπορούν να αποδεχτούν πως μια γυναίκα που κόβει τα μαλλιά της κοντά παραμένει γυναίκα, δεν χάνει καθόλου πόντους από την θηλυκότητά της και συχνά είναι πολύ πιο σέξι απ’ ότι με ένα κλασικό μακρύ μαλλί. Είναι καιρός να ξεπεραστούν τέτοιου τύπου στερεότυπα.

Συνήθως οι ίδιες οι γυναίκες, ενώ θέλουν να κάνουν αλλαγές και να δοκιμάσουν νέα πράγματα στα μαλλιά τους , επηρεαζόμενες κυρίως από την άποψη των ανδρών -ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας τους γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις-, φοβούνται και δεν το τολμούν. Φοβούνται πως δεν θα είναι αρεστές, δεν θα είναι επιθυμητές από το αντίθετο φύλο, θα χάσουν στοιχεία από την θηλυκότητα και την σεξουαλικότητά τους. Κι όμως, αντιθέτως, τα θετικά σ’ ένα κοντό κούρεμα για τη γυναίκα είναι πολλά.

Το κοντό μαλλί τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τις γωνίες του. Είναι ιδανικό για γυναίκες με μικρό πρόσωπο -τα μακριά/ φουντωτά μαλλιά το κρύβουν- και λεπτά χαρακτηριστικά. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για γυναίκες με έντονα μάτια και διαπεραστικό βλέμμα. Δεν είναι τυχαίο που οι παλιές γυναίκες συνήθιζαν να λένε «κάνε κότσο τα μαλλιά σου να φανεί η ομορφιά σου…» Επιπλέον, ένα κοντό κούρεμα, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, «ψηλώνει» τη γυναίκα. Δεν πέφτουν τα μαλλιά στους ώμους, ο λαιμός μένει ακάλυπτος κι αυτό οπτικά σου δίνει ύψος. Ένας ακόμα λόγος για να υιοθετήσει μια γυναίκα το λουκ « a la garcon», είναι πως αυτομάτως αποκτά ξεχωριστό στιλ και δικό της τύπο, τραβάει το βλέμμα, κάνει τη διαφορά και ξεχωρίζει. Πέρα, βέβαια, από το κομμάτι της εμφάνισης και του στιλ, ας μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό ∙ το πρακτικό κομμάτι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο και πιο γρήγορο από ένα κοντό κούρεμα ως προς την περιποίηση και το styling – ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η καλύτερη επιλογή.

Για όσες ακόμα δεν έχουν πειστεί, ας πάρουμε μερικά παραδείγματα διάσημων γυναικών που έχουν υιοθετήσει το λουκ αυτό και παρότι έχουν αποχωριστεί την μακριά και πλούσια κόμη τους παραμένουν τα απόλυτα θηλυκά και αναμφισβήτητα πρότυπα για όλες τις γυναίκες. Πρώτη και κύρια η κοινώς αναγνωρισμένη ως σύμβολο του σεξ, Σάρον Στόουν, που ελάχιστες μόνο φορές την έχουμε δει με μακριά μαλλιά. Ακολουθούν και άλλες: Χάλι Μπέρι, Σαρλίζ Θερόν, Μεγκ Ράιαν… Εξάλλου, όποια γυναίκα φοβάται τις μεγάλες και απότομες αλλαγές μπορεί να ξεκινήσει από ένα καρέ, κλασικό ή ασύμμετρο, και πιο σταδιακά να προχωρήσει στο «μεγάλο βήμα». Μην ξεχνάτε πως είναι απλώς μαλλιά και πριν το καταλάβετε θα μακρύνουν και πάλι. Κι αν δεν μπορείτε να περιμένετε, υπάρχουν και τα πρόσθετα!

Οι αλλαγές είναι πάντα θετικές για την ψυχολογία της γυναίκας, συμβάλλουν στην ανανέωσή της και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης. Μια δοκιμή, λοιπόν, θα σας πείσει. Μην το φοβάστε, τολμήστε το!

 

x

Check Also

φροντίδα για ίσια μαλλιά

Φροντίδα για ίσια μαλλιά – 30 Tips που πρέπει να ξέρεις

Ό,τι τύπο μαλλιού κι αν έχεις, το άρθρο αυτό σίγουρα θα σου ...

μάσκα μαλλιών για ίσιωμα

Μάσκα μαλλιών για ίσιωμα – Καλύτερες σπιτικές θεραπείες

Πόση σημασία δίνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας; Συνήθως ασχολούμαστε με το ...

μάσκα μαλλιών με μέλι

Μάσκα μαλλιών με μέλι – Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο

Πολλά προϊόντα του εμπορίου που προορίζονται τόσο για την επιδερμίδα όσο και ...