Αρχική / Κουίζ / Τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης
τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης

Τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης

Η συναισθηματική νοημοσύνη EQ είναι η ικανότητα του ανθρώπου να προσδιορίζει, να αξιολογεί και να ελέγχει τόσο τα συναισθήματά του όσο και τα συναισθήματα των άλλων. Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον δείκτη νοημοσύνης IQ. Ο δείκτης νοημοσύνης IQ είναι ένα μέτρο που μας δείχνει την ευφυΐα του ανθρώπου και στηρίζεται περισσότερο στη λογική σε αντίθεση με την συναισθηματική νοημοσύνη που στηρίζεται περισσότερο στο συναίσθημα. Εμείς εδώ στο blog Δυναμική Γυναίκα δημιουργήσαμε ένα τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την ικανότητά σου να κατανοείς και να αξιολογείς τα συναισθήματα σου και των άλλων.

Εμείς οι γυναίκες είμαστε περισσότερο συναισθηματικές από τους άντρες. Ωστόσο παρόλα αυτά, όπως φαίνεται πολλές φορές γινόμαστε θύματα των ίδιων μας των συναισθημάτων. Πόσες φορές θα έχετε ακούσει από φίλες σας ή θα το έχετε πει και οι ίδιες ότι όλο έχετε τον μαλ…μαγνήτη, ότι δηλαδή βρίσκετε ακατάλληλους για εσάς άντρες. Πολλές φορές μάλιστα εμείς οι γυναίκες γενικεύουμε το φαινόμενο αυτό και κατηγορούμε γενικώς και αδιακρίτως όλους τους άντρες για την συμπεριφορά τους. Μήπως όμως θα πρέπει να ανοίξουμε και εμείς λίγο τα μάτια μας; Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε από τον βαθύ και αιώνιο λήθαργο; Μήπως φταίμε λιγάκι και εμείς που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πότε ένας άντρας έχει ειλικρινή συναισθήματα για εμάς και πότε όχι;

Η συναισθηματική νοημοσύνη όπως είπαμε και πριν είναι μία ικανότητα αντίληψης, προσδιορισμού, αξιολόγησης, και ελέγχου των συναισθημάτων τόσο των δικών μας όσο και των άλλων ως προς εμάς. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα που ξέρει να αξιολογεί τα συναισθήματά της και τα συναισθήματα των άλλων προς αυτήν, πολύ δύσκολα θα γίνει το “θύμα” μέσα στη σχέση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές γυναίκες που από την μία βασίζονται αρκετά στα συναισθήματά τους, από την άλλη όμως δεν μπορούν να τα αξιολογήσουν τόσο καλά. Σε ακόμα χειρότερη θέση βρίσκονται οι γυναίκες που δεν μπορούν να προσδιορίσουν τα συναισθήματα των άλλων προς αυτές. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι να πιάνονται κορόιδα.

Τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης

Αν θέλεις να μάθεις ποια είναι η ικανότητά σου να προσδιορίζεις και να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, καθώς και να αξιολογείς τα συναισθήματα των άλλων για σένα τότε δεν έχεις παρά να κάνεις το παρακάτω κουίζ.

x

Check Also

τεστ προσωπικότητας με χρώματα

Τεστ προσωπικότητας με χρώματα

Δες τα χρώματα που σου δίνονται στη φωτογραφία, πες μας αν τα ...

κύβος ψυχολογικό τεστ

Ο κύβος – Ψυχολογικό τεστ για να μάθεις κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου

«Ο κύβος» αποτελεί ένα θεματικό ψυχολογικό τεστ κατά το οποίο ο ερωτώμενος ...

τεστ προσωπικότητας

Διαλέξτε φιγούρα και μάθετε τι χαρακτήρας είστε! – Τεστ προσωπικότητας

Ο Βρετανός ψυχολόγος Pip Wilson έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό τεστ, ένα τεστ ...