Αρχική / Κουίζ / Πόσο σοβαρή σχέση έχεις – Κουίζ
πόσο σοβαρή σχέση έχεις koυίζ

Πόσο σοβαρή σχέση έχεις – Κουίζ

Περνάς πολύ όμορφα με το αγόρι σου, ενώ παράλληλα νιώθεις ότι είσαι πολύ ερωτευμένη μαζί του. Όμως, ακόμη φαίνεται να αναρωτιέσαι περί του πόσο σοβαρή σχέση έχεις. Ένα ερώτημα εύλογο και δικαιολογημένο, μιας και ούτε βέβαιη δεν μπορείς να είσαι έτσι αβάσιμα ούτε είναι τόσο εύκολο να σου δείχνει ο σύντροφός σου ότι πράγματι έχετε σοβαρή σχέση κι ότι πράγματι σε βλέπει σοβαρά.

Αυτό στο οποίο εμείς σε καλούμε να βασιστείς για να κρίνεις πόσο σοβαρή σχέση έχεις με τον καλό σου ή όχι είναι ορισμένες στιγμές που δύνανται να δηλώσουν ότι η σχέση σας δεν είναι… επιφανειακή – ας την ονομάσουμε έτσι. Στο κουίζ που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου, μπορείς να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σού κάνουμε και να διαπιστώσεις από μόνη σου πόσο σοβαρή σχέση έχεις!

Εξαρτάται το πόσο σοβαρή σχέση έχεις με το θέμα «γάμος»;

Αυτό είναι ένα ζήτημα που θέλουμε να θίξουμε εξ αρχής να θίξουμε έστω και σε πολύ γενικές γραμμές: με το επίθετο «σοβαρός, -ή, -ό» στο παρόν άρθρο δεν αναφερόμαστε ούτε παραπέμπουμε οπωσδήποτε στο γάμο. Κι αυτό, διότι πιστεύουμε ακράδαντα μία ερωτική διαπροσωπική σχέση μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρίζεται ως σοβαρή χωρίς απαραίτητα το ζευγάρι να είναι παντρεμένο ή να οδεύει προς την έγγαμη ζωή. Κατ’ εμάς, ο γάμος, υπό την όποια μορφή του (χριστιανικός, πολιτικός, με σύμφωνο συμβίωσης κ.λπ.) είναι απλώς η επισημοποίηση, ίσως και η δημοσιοποίηση κατά κάποιον τρόπο, της σχέσης ενός ζευγαριού. Για το λόγο αυτό, συνεπώς, το πόσο σοβαρή σχέση έχεις με τον αγαπημένο σου, σύμφωνα με τη γνώμη μας, δεν κρίνεται επ’ ουδενί βάσει του εάν έχετε ήδη ή σκοπεύετε να παντρευτείτε.

Μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα από τι εξαρτάται το πόσο σοβαρή σχέση έχεις με το σύντροφό σου;

Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω θέμα είναι πολυδιάστατο, απαιτεί δηλαδή τη συνύπαρξη πλήθους παραγόντων και γνωρισμάτων, τα οποία και είναι ικανά ώστε να μας οδηγήσουν με περισσότερη ασφάλεια στο να κρίνουμε κατά πόσο σοβαρή είναι η σχέση σας ή όχι. Ως εκ τούτου, δεν είναι εύκολο ή, για να είμαστε σαφέστερες, δεν είναι ορθό από πλευράς κανενός να μιλάει με βεβαιότητα για το ότι πρέπει να υπάρχουν τα τάδε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα γύρω από τη σοβαρότητα ενός ερωτικού δεσμού. Αυτό που μπορεί, όμως, ο καθένας να κάνει και στο οποίο θα προβούμε κι εμείς, είναι να αναφέρει τα γνωρίσματα και τις συνθήκες που ο ίδιος κρίνει ως απαραίτητα προς ύπαρξη στα πλαίσια μίας σχέσης έτσι ώστε η τελευταία να θεωρείται (κατά τη γνώμη του πάντα) σοβαρή. Κι εμείς, στο κουίζ του πόσο σοβαρή σχέση έχεις έχουμε κινηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο· έχουμε, δηλαδή, εντάξει υπό μορφή ερωτημάτων ή γενικότερα προτάσεων τα γνωρίσματα, τους παράγοντες και τις συνθήκες που κρίνουμε ως απαραίτητα προς ύπαρξη σε μία σχέση έτσι ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί ως περισσότερο ή λιγότερο σοβαρή.

Ποιες είναι οι απαραίτητες συνθήκες για να κρίνουμε το κατά πόσο σοβαρή είναι η σχέση σου;

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα εξής γνωρίσματα και τις ακόλουθες συνθήκες που εμείς θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να υφίστανται σε ένα ζευγάρι προκειμένου να συμπεράνουμε ότι μάλλον έχει σοβαρή σχέση (ή, εφόσον δεν πληρούνται, ότι μάλλον δεν έχει σοβαρή σχέση).

Α) Σε έχει γνωρίσει στους γονείς του

Επειδή οι γονείς αποτελούν για τους περισσότερους από εμάς τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ το γεγονός ότι θέλουμε να τους γνωρίζουμε άλλα πρόσωπα δείχνει ότι τα δεύτερα τα θεωρούμε εξίσου αγαπημένα με εκείνους. Επιπρόσθετα, η σημασία και έγνοια μας σχετικά με το τι άποψη θα έχουν οι γονείς μας για το πρόσωπο που τους συστήνουμε ως σύντροφό μας καθιστούν έκδηλο ότι ενδιαφερόμαστε έντονα για το τελευταίο άτομο. Έτσι, εάν θέλει να σε γνωρίσει στους γονείς του ή εάν το έχει ήδη πράξει, τότε το πιθανότερο είναι ότι έχετε σοβαρή σχέση. Και λέμε ότι είναι το πιθανότερο διότι υπάρχουν ασφαλώς και μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα· οι άνδρες που για το χ ή ψ λόγο δεν επιθυμούν ούτε επιλέγουν εύκολα να συστήνουν την κοπέλα τους στους γονείς τους. Ίσως, για κάποιους εξ αυτών, η εν λόγω απροθυμία τους να μην ισοδυναμεί με το ότι δε θεωρούν ότι έχουν σοβαρή σχέση, αλλά απλώς με το ότι προτιμούν να «μη δίνουν αναφορά», όπως λέμε.

Β) Κάνει σχέδια για το κοινό σας μέλλον

Αν τον έχεις ακούσει να κάνει σχέδια για το μέλλον του τα οποία περιλαμβάνουν κι εσένα και την από κοινού πορεία σας, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα καλό σημάδι. Ακόμα και μια σκέψη του να πάτε μαζί ολιγοήμερες διακοπές κάποια στιγμή φανερώνει ότι μέσα στο μυαλό του σε υπολογίζει. Το πόσο σοβαρή σχέση έχεις με τον αγαπημένο σου μπορεί να κριθεί και από το κατά πόσο βλέπεις ότι σκέπτεται, ανησυχεί, προβληματίζεται και γενικότερα διαμορφώνει στο μυαλό του το μέλλον ΣΑΣ. Η μόνη επιφύλαξη που θέλουμε εν προκειμένω να υπογραμμίσουμε είναι η εξής: υπάρχουν άνθρωποι που βιάζονται, που προτρέχουν, που παρασέρνονται από τα συναισθήματά τους εύκολα και δε σκέπτονται πολύ… Ως εκ τούτων, ξεκινούν να κάνουν στο νου τους αλλά και να εκφράζουν στο ταίρι τους τα σχέδιά τους για το άμεσο ή μακρινό κοινό μέλλον τους, χωρίς καλά – καλά να έχουν προλάβει να γνωρίσουν το / τη σύντροφό τους, χωρίς να έχουν συμβιώσει για αρκετό καιρό, χωρίς να έχει παρέλθει κάποιο ικανό χρονικό διάστημα και περιστατικά που μπορούν να δοκιμάσουν τη σχέση τους.

Γ) Σε ακούει όταν του μιλάς

Όταν θέλεις να ξεδιπλώσεις τις σκέψεις σου, όταν θες να μιλήσεις σε κάποιον για το ο,τιδήποτε – από το πιο σημαντικό έως κάτι ήσσονος σημασίας – το αγόρι σου είναι εκεί για εσένα. Σε ακούει ό,τι κι αν έχεις να του πεις, κι αυτό είναι κάτι που πιθανώς να έχεις αντιληφθεί. Είναι εκεί για να ακούσει τι έχεις να του πεις, για να μάθει τους προβληματισμούς σου, να μοιραστεί τις ανησυχίες και τις σκέψεις σου, αναμένοντας υπομονετικά την ολοκλήρωση της κουβέντας σου για να φέρει κι ίδιος τη γνώμη του. Εννοείται πως σε ακούει κι όταν γκρινιάζεις!… Αυτό μπορεί να αναδείξει το πόσο σοβαρή σχέση έχεις με τον δικό σου, δε νομίζεις;

Ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το κουίζ

Έπειτα από την περιγραφή των τριών αυτών στοιχειών που εμείς θεωρούμε σημαντικά προς ύπαρξη σε μία σχέση προκειμένου η τελευταία να θεωρηθεί ως αρκετά σοβαρή, ήλθε η ώρα για να σας δώσουμε σύντομα μερικές πληροφορίες γύρω από το κουίζ που έχουμε ετοιμάσει για εσάς κι αμέσως μετά μπορείτε να περάσετε στη συμπλήρωσή του.

  • Το κουίζ με θέμα «πόσο σοβαρή σχέση έχεις» αποτελεί προϊόν της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα.
  • Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μία «ερασιτεχνική» απόπειρα προσδιορισμού του κατά πόσο φαίνεται να είναι σοβαρή ή όχι η σχέση σου με το σύντροφό σου.
  • Είναι βασισμένο στις προσωπικές μας πεποιθήσεις περί του τι μπορεί να καταστήσει «σοβαρή» μία σχέση και τι όχι.
  • Σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με ένα επιστημονικό εργαλείο, όπως είναι για παράδειγμα τα ψυχομετρικά τεστ.
  • Έχει χαρακτήρα περισσότερο ψυχαγωγικό, γι’ αυτό κι ελπίζουμε να αρέσει σε όσες και όσους από εσάς το συμπληρώσετε.
  • Περιλαμβάνει 14 προτάσεις, υπό τη μορφή ερώτησης ή ανολοκλήρωτης πρότασης.
  • Εσείς καλείστε κάθε φορά να επιλέγετε 1 εκ των 3 προτάσεων που απαντούν στην ερώτηση ή συμπληρώνουν την πρόταση, κάνοντας κλικ εντός του κύκλου στην αρχή κάθε απάντησης.
  • Μόλις απαντάτε σε μία ερώτηση, χρειάζεται να κάνετε κλικ στο Go ahead πλήκτρο που υπάρχει από κάτω προκειμένου να περάσετε στην επόμενη ερώτηση του κουίζ. Αυτό συμβαίνει έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αλλαγής της απάντησης που δώσατε σε μία ερώτηση, γιατί μπορεί π.χ. να επιλέξατε κατά λάθος διαφορετική απάντηση από αυτή που θέλατε.
  • Δεν υπάρχουν σωστές κι εσφαλμένες απαντήσεις στα ερωτήματα του κουίζ. Η καθεμία και ο καθένας από εσάς χρειάζεται να επιλέγει μία απάντηση βάσει του πραγματικά πιστεύει η ίδια και ο ίδιος ότι συμβαίνει στη σχέση του. Έτσι, το πιο πολύτιμο εργαλείο είναι η ειλικρίνεια στις απαντήσεις. Εξάλλου δε βλέπει κανείς τις απαντήσεις σας ούτε το αποτέλεσμα που θα προκύψει!
  • Στο τέλος, εφόσον απαντήσετε και στη 10η ερώτηση, θα προκύψει ένα συμπέρασμα σχετικά με το πόσο σοβαρή σχέση έχεις με τον δικό σου, το οποίο φυσικά και θα είναι βασισμένο στις επιλεγμένες απαντήσεις.

Πόσο σοβαρή σχέση έχεις – Κουίζ

Σε έχει γνωρίσει στους γονείς του;

Δείτε, επίσης, τα κουίζ:

x

Check Also

κύβος ψυχολογικό τεστ

Ο κύβος – Ψυχολογικό τεστ για να μάθεις κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου

«Ο κύβος» αποτελεί ένα θεματικό ψυχολογικό τεστ κατά το οποίο ο ερωτώμενος ...

τεστ προσωπικότητας

Διαλέξτε φιγούρα και μάθετε τι χαρακτήρας είστε! – Τεστ προσωπικότητας

Ο Βρετανός ψυχολόγος Pip Wilson έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό τεστ, ένα τεστ ...

πόσο στρεσαρισμένη είσαι κουίζ

Πόσο στρεσαρισμένη είσαι; – Κουίζ

Είσαι διαρκώς μες στα νεύρα; Παρουσιάζεις δυσκολία στο να κοιμηθείς; Βλέπεις τα ...