Αρχική / Γάμος - Νυφικά / Κρίση γάμου – Πώς να την αντιμετωπίσετε
κρίση γάμου

Κρίση γάμου – Πώς να την αντιμετωπίσετε

Αντιμετωπίζετε κρίση γάμου και αισθάνεστε μπερδεμένες; Μπορεί να μην ακούγεται και πολύ παρήγορο αλλά δεν είστε οι μόνες! Η κρίση γάμου είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και κάποιοι που γνωρίζουν καλύτερα την έχουν ορίσει στα 7 χρόνια. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι απόλυτο για όλα τα ζευγάρια αλλά λέγεται πως συμβαίνει σε πολλούς. Μύθος ή πραγματικότητα; Όπως και να ‘χει μία κρίση γάμου όταν μας συμβεί δεν μας ενδιαφέρει στα πόσα χρόνια προέκυψε αλλά πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως όλη αυτή η θεωρία των 7 χρόνων που συζητιέται όλο και περισσότερο μπορεί να επηρεάσει ένα ζευγάρι. Αν κι εσείς θεωρείται πως περνάτε μία κρίση στον γάμο σας καλό είναι πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση να ζυγίσετε πολύ καλά τις καταστάσεις.

Είναι πάντα ο χωρισμός η λύση σε μία κρίση γάμου; Φυσικά και όχι! Δυο διαφορετικοί άνθρωποι προσπαθούν να συνυπάρξουν και όλο αυτό χρειάζεται αμοιβαία υπομονή και επιμονή. Υπάρχει περίπτωση να νιώθετε μπερδεμένες και να μην μπορείτε να βάλετε σε μία τάξη τις σκέψεις σας με αποτέλεσμα η αρνητικότητα που εκπέμπετε να μην βοηθάει καθόλου την κατάσταση. Αν θέλετε, λοιπόν, να βρείτε μία λύση την οποία δεν θα μετανιώσετε αργότερα, τακτοποιήστε τις σκέψεις σας και δείτε και τις δυο όψεις του νομίσματος. Ίσως να καταλάβετε πως σε πολλά πράγματα δεν είχατε δώσει μέχρι τώρα την απαιτούμενη σημασία. Μην μπλοκάρετε το μυαλό σας και το γεμίζετε αρνητικές σκέψεις. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και να μιλήσετε στον εαυτό σας με απόλυτη ειλικρίνεια!

Κρίση γάμου – Πώς να την αντιμετωπίσετε

1)Κάντε το απαιτούμενο flashback

Κάποιες φορές ο χρόνος μας κάνει να ξεχνάμε και να θάβουμε βαθιά συναισθήματα που αξίζουν. Πολλά ζευγάρια μετά από ένα χρονικό διάστημα ξεχνούν όλα αυτά που τους έκαναν να αγαπήσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Φταίει η καθημερινότητα; Φταίει η κακή συνήθεια που έχουμε όλοι να θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα; Για παράδειγμα, μπορεί να είναι παράλογο αλλά συμβαίνει όταν περνάνε οι μπόρες να ξεχνάμε γρήγορα πως μόνο ο άντρας μας βρισκόταν δίπλα μας. όταν χρειαστήκαμε μία αγκαλιά για να κρυφτούμε ο συγκεκριμένος άνθρωπος μας την διέθεσε χωρίς ενδοιασμούς. Όταν ήμασταν θυμωμένες ήταν ο μόνος που δεν μας παρεξηγούσε και δεν μας κρατούσε κακία για την περίεργη συμπεριφορά μας. Μήπως στο flashback σας αντιληφθήκατε πως αν και τα κακά ήταν πολύ λιγότερα και ασήμαντα σε σχέση με τα καλά, τελικά μόνο αυτά κρατήσατε; Δεν είναι δύσκολο να έχετε επηρεαστεί από κάποιες δυσκολίες και να βλέπετε μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων.

2)Τι σας αρέσει και τι όχι

Γράψτε σε μία κόλλα χαρτί τι σας αρέσει στον γάμο σας και τι όχι για να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Ίσως επάνω ο εκνευρισμός σας δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε σωστά την ζυγαριά φορτώνοντας μονίμως την μία πλευρά! Σημειώστε, λοιπόν, με απόλυτη ειλικρίνεια ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά. Στην συνέχεια θα χρειαστεί να κάνετε το πιο δύσκολο κομμάτι. Να σημειώσετε ποια είναι η δική σας ευθύνη στην κρίση που έχει δημιουργηθεί. Τότε ίσως δείτε τα πράγματα διαφορετικά.

3)Τι διορθώνεται και τι όχι

Επίσης σημαντικό για να αντέξει ένας γάμος είναι να προσπαθούμε να διορθώσουμε και όχι να διαλύσουμε. Σκεφτείτε τι από όλα αυτά που σας απασχολούν διορθώνεται και τι όχι. Μήπως οι μπερδεμένες σκέψεις έφεραν την κρίση γάμου και πνιγήκατε σε μία κουταλιά νερό; Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε όλοι αλλάζουμε, κατά κάποιον τρόπο, στο πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι παράξενο να αποκτούμε κάποιες ιδιοτροπίες, κάποιες φοβίες και πολλά άλλα. Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά τα παρατηρούμε μόνο στον άλλον και όχι στον εαυτό μας. ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο στην συμπεριφορά του άλλου και τονίζουμε πως αλλιώς τον γνωρίσαμε και αλλιώς είναι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μία κρίση στον γάμο αλλά αν δώσουμε την σημασία που πρέπει διορθώνονται. Αυτά που συνήθως δεν αλλάζουν είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα τα οποία, όμως, παρατηρούμε πολύ πριν εμφανιστεί η κρίση!

4)Η συνήθεια δημιούργησε κρίση

Σε άλλες περιπτώσεις πάλι η κρίση γάμου μπορεί να έρθει από συνήθεια ή ρουτίνα! Αν ανήκετε σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι και τόσο δύσκολο να επαναφέρετε τις ισορροπίες. Η καθημερινότητά μας μπορεί να μην αλλάζει εύκολα αλλά ένα μικρό διάλειμμα στο πρόγραμμά μας θα κάνει την διαφορά. Μία έκπληξη, κάτι διαφορετικό μπορεί να ταρακουνήσει την ρουτίνα σας και να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Οι γυναίκες το γνωρίζουμε πολύ καλύτερα αυτό και δεν θα αφήσουμε να χαλάσει τον γάμο μας κάτι τέτοιο. Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο πως είμαστε πιο αποφασιστικές σε τέτοιου είδους θέματα.

5)Τα οικονομικά δημιουργούν κρίση

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ζευγαριών που βιώνουν την κρίση στον γάμο τους και η βασική αιτία είναι τα οικονομικά προβλήματα. Ουσιαστικά, η ψυχική και σωματική κούραση που φέρνει νεύρα, εσωστρέφεια και γενικότερα κακή συμπεριφορά και διάθεση. Με αμοιβαία κατανόηση αφού ένα τέτοιο πρόβλημα βαραίνει και τους δυο τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Δυο άνθρωποι ενωμένοι αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις καλύτερα από έναν. Είναι από τα θέματα που θέλουν ουσιαστικές λύσεις και όχι διαπληκτισμούς. Μήπως πρέπει να αφήσετε πίσω την κρίση γάμου και να ενεργήσετε ως ομάδα με κοινό σκοπό; Δεν είναι, όμως και λίγες οι περιπτώσεις που οι αιτίες είναι βαθύτερες και απλά τα καθημερινά προβλήματα φαίνονται ακόμα πιο διογκωμένα. Άρα θέλει να σιγουρευτείτε που ακριβώς εντοπίζετε το πρόβλημα. Σκεφτείτε, αν τα οικονομικά σας προβλήματα λυνόντουσαν αύριο, θα θέλατε ακόμη να μείνετε μόνη; Είναι μία απλή ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας για να καταλάβετε τι είναι ο άντρας σας για εσάς.

Πολλές γυναίκες προσπαθούν να λύσουν το θέμα «κρίση γάμου» με την συζήτηση. Φυσικά, είναι απόλυτα λογικό αλλά κάνοντάς το με τον λάθος τρόπο οδηγούνται πάντα σε αδιέξοδο. Δηλαδή, προσπαθείς να συζητήσεις με τον άντρα σου για να αντιμετωπίσετε την κρίση στον γάμο σας και καταλήγετε σε μεγαλύτερη. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως κανένα πρόβλημα δεν θα καταφέρουμε να λύσουμε αν πρώτα δεν τα βρούμε με τον εαυτό μας. Έτσι σκεφτείτε πολύ καλά όλα τα παραπάνω πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε συζήτηση. Θα ξέρετε ακριβώς τι θέλετε και μόνο έτσι θα μπορέσετε να συζητήσετε ήρεμα και να αντιμετωπίσετε την κρίση γάμου με τον καλύτερο τρόπο! Ο χωρισμός μπορεί να έρχεται πρώτος στο μυαλό μας αλλά είναι η τελευταία λύση μετά από ώριμη σκέψη.

x

Check Also

τελειωμένος γάμος

Τελειωμένος γάμος

Πολλές γυναίκες καθημερινά αναρωτιούνται αν βρίσκονται τελικά μέσα σε έναν τελειωμένο γάμο ...

χτενίσματα γάμου

Χτενίσματα γάμου – Ιδέες

Κάθε γυναίκα στον γάμο της θέλει να ξεχωρίζει, θέλει να έχει τα ...

γάμος σε νησί

Γάμος σε νησί – Συμβουλές

Ειδικά για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε άπειρες διαθέσιμες επιλογές ...