Αρχική / Γάμος - Νυφικά / Ιδανικό μανικιούρ για νύφες
ιδανικό μανικιούρ για νύφες

Ιδανικό μανικιούρ για νύφες

Από τη στιγμή που θα πεις γεμάτη χαρά και συγκίνηση το μεγάλο «Ναι!» στην πολυπόθητη πρόταση γάμου του αγαπημένου σου μέχρι και την ώρα που θα ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου θέλεις όλα να είναι στην εντέλεια και να έχεις φροντίσει για την κάθε λεπτομέρεια.

Ακόμη κι όταν ο γάμος σας τυχαίνει για τον οποιοδήποτε λόγο να πρέπει να γίνει γρήγορα και δεν έχεις πολύ χρόνο για τις σχετικές προετοιμασίες, η εμφάνισή σου εννοείται πως είναι κάτι που δεν πρόκειται να παραμελήσεις, ίσα – ίσα που η προσοχή σου εστιάζεται ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην τελευταία.

Και όταν μιλάμε για την εξωτερική εμφάνιση μιας νύφης εννοούμε το νυφικό ( ή κάποιο άλλο φόρεμα ή ταγέρ αν πρόκειται για πολιτικό γάμο ), τα μαλλιά και το μακιγιάζ που πρέπει να είναι τέλεια και ξεχωριστά, τα κοσμήματα, τα παπούτσια, καθώς επίσης και τα νύχια και των τεσσάρων άκρων.

Στο άρθρο αυτό, λοιπόν, θα σας μιλήσουμε για το ιδανικό μανικιούρ για νύφες, τα χρώματα που ταιριάζουν και σας συνιστούμε να επιλέξετε, καθώς ακόμη και για το τι να προσέξετε σχετικά με το μανικιούρ σας όταν με το καλό ντυθείτε νυφούλες.

Ποια χρώματα να επιλέξεις για να επιτύχεις το ιδανικό μανικιούρ για νύφες 

Το γαλλικό μανικιούρ : Το κλασικό μανικιούρ για νύφες

γαλλικο μανικιούρ

Το γαλλικό μανικιούρ αποτελεί κατά κόρον το επικρατέστερο, πιο διαδεδομένο και ευρύτατα επιλεγόμενο μανικιούρ για νύφες. Μιλώντας για γαλλικό μανικιούρ εννοούμε σαφώς το προερχόμενο από τη Γαλλία, όπου η παράδοση το ήθελε να αποτελείται από ένα λευκό χρώμα στο μπροστινό τμήμα του όνυχος και κάποιο είδος διαφανές βερνίκι σε ολόκληρη την επιφάνεια του νυχιού. Ανέκαθεν το μανικιούρ αυτό επιλέγεται από τις νύφες διότι είναι κομψότατο, αναδεικνύει τα νύχια, τα κάνει να φαίνονται πολύ περιποιημένα, πιο μακριά, πιο θηλυκά, ενώ ταυτοχρόνως ταιριάζει μετά βεβαιότητας με το νυφικό, το μακιγιάζ και τα μαλλιά κάθε νύφης. Γενικότερα το γαλλικό είναι το κατ’ εξοχήν μανικιούρ για νύφες, το οποίο πλέον μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα λευκό χρώμα ( άσπρο/ ασβέστης) στα άκρα των νυχιών και ένα διαφανές λευκό (λευκό/ γαλακτερό) ή διαφανές μπεζ ή διαφανές ροζ σε όλη την έκτασή τους. Ξεφεύγει, δηλαδή, λίγο από το κλασικό άσπρο και διαφανές, κάνοντας τα νύχια να είναι πιο ομοιόμορφα και ενιαία βαμμένα, ενώ συγχρόνως πολλές φορές τα κάνει να μοιάζουν με ψεύτικα, τεχνητά νύχια, που πάντοτε αρέσουν και εντυπωσιάζουν. Ασφαλώς και το γαλλικό, συνεπώς, είναι το ιδανικό μανικιούρ για νύφες, αφού ταιριάζει σε όλες και με όλα!

Παραλλαγές του γαλλικού μανικιούρ : Μανικιούρ για νύφες που θέλουν να συνδυάσουν το κλασικό με κάτι πιο μοντέρνο

παραλλαγές γαλλικού μανικιούρ

Μια συνηθισμένη παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ για νύφες που – όχι πολύ συχνά, η αλήθεια είναι – επιλέγεται είναι αυτή που στη θέση του άσπρου χρώματος στο μπροστινό άκρο κάθε νυχιού χρησιμοποιείται ένα οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Για παράδειγμα, μερικές νύφες επιλέγουν να κάνουν ένα τύπο γαλλικού μανικιούρ που αντί για λευκό και διαφανές γίνεται από φούξια μπροστά και ροζ διαφανές στο υπόλοιπο νύχι, αν έχουν χρησιμοποιήσει ροζ αποχρώσεις στο μακιγιάζ τους· ροζ και φούξια σκιές ματιών, ροζ και φούξια κραγιόν, ροζ και φούξια ρουζ. Άλλες επιλέγουν το γαλάζιο για να κάνουν ένα είδος γαλλικού μανικιούρ στα νύχια τους όταν πρόκειται να ντυθούν νυφούλες, συνδυάζοντάς το με τις γαλάζιες λεπτομέρειες που υπάρχουν στο νυφικό τους, στο φόρεμα μετά το μυστήριο του γάμου και στη σκιά των ματιών τους. Και πάει λέγοντας… Οι τροποποιήσεις αυτές του γαλλικού μανικιούρ συνδυάζουν το κλασικό με το πιο μοντέρνο και ξεχωριστό στυλ, που ξεφεύγει ως ένα βαθμό από το – παλιομοδίτικο και κλασικότατο για μερικές γυναίκες – γαλλικό μανικιούρ για νύφες. Άνετα και τέτοιες παραλλαγές μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό μανικιούρ για νύφες, οι οποίες βέβαια θέλουν να κάνουν τη διαφορά!

Παλ και nude χρώματα : Η νέα μόδα που φαίνεται να αποτελεί το σύγχρονο ιδανικό μανικιούρ για νύφες

παλ και νουντ χρώματα

Οι παλ και nude αποχρώσεις έχουν αρχίσει σταδιακά να κυριαρχούν στο χώρο του μανικιούρ για νύφες και να αποτελούν μία από τις συχνότερες επιλογές των γυναικών που σκοπεύουν να παντρευτούν. Όταν αναφερόμαστε σε νουντ και pale αποχρώσεις χρωμάτων, εννοούμε φυσικά τα πιο απαλά, ήπια, γλυκά, ίσως και ρομαντικά χρώματα, όπως το μπεζ, ανοιχτές αποχρώσεις του ροζ, του μωβ, του γκρι και τέτοιων άλλων χρωμάτων. Πρόκειται για αποχρώσεις που ασφαλώς και ταιριάζουν σε κάθε νύφη, με κάθε μακιγιάζ, νυφικό φόρεμα και γενικότερα νυφικό στυλ. Προβάλλουν μια γλυκιά και ρομαντική διάθεση από πλευράς της νύφης, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τα όμορφα και περιποιημένα νύχια της. Για πολλές τα παλ και νουντ χρώματα αντικατοπτρίζουν το ιδανικό μανικιούρ για νύφες, αφού από τη μία ταιριάζει απολύτως με το συνολικό λουκ τους, συμπληρώνοντάς το απλά, απέριττα και κομψά, και από την άλλη δεν προκαλεί.

Έντονες αποχρώσεις : Το ιδανικό μανικιούρ για νύφες που τολμούν

εντονα χρώματα εντονα χρώματα

Έντονα χρώματα όπως κόκκινο, μπορντό, μοβ, πράσινο κυπαρισσί, μπλε, ακόμα και μαύρο είναι οι χειμερινές επιλογές σχετικά με το μανικιούρ για νύφες που θέλουν να ξεφύγουν εντελώς από τα κλασικά χρώματα και στυλ μανικιούρ. Όσον αφορά στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τους προτιμήσεις στο μανικιούρ τους την ημέρα του γάμου τους, το φούξια, το λαχανί, το κίτρινο και το θαλασσί, καθώς επίσης και τα φωσφοριζέ χρώματα έρχονται πρώτα και καλύτερα στη λίστα με το τι μανικιούρ να κάνουν. Αν, λοιπόν, θέλεις την ημέρα του γάμου σου να κάνεις το μπαμ, να είσαι τόσο ξεχωριστή και ασυνήθιστη συγκριτικά με την πλειονότητα των νυφών, μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις ένα από τα προαναφερόμενα έντονα χρώματα, και θα έχεις επιτύχει το ιδανικό μανικιούρ για νύφες που θέλουν και καταφέρνουν να είναι διαφορετικές, να προκαλούν και να μην ακολουθούν τις υφιστάμενες νόρμες!

Τι να προσέξεις σχετικά με το μανικιούρ για νύφες

Όταν πλησιάσει η πολυαναμενόμενη ημέρα του γάμου σας με το σύντροφο της ζωής σας, όπως προείπαμε, θες να είναι όλα άψογα. Επομένως, και το μανικιούρ σου θες και απαιτείς σαφώς να είναι άψογο την ώρα εκείνη. Για το λόγο αυτό, οφείλεις να προσέξεις ιδιαίτερα ορισμένα πραγματάκια προκειμένου να μη βρεθείς σε κάποια «δύσκολη» ή «αμήχανη» κατάσταση τελευταία στιγμή, όταν δε θα μπορείς δηλαδή να το αλλάξεις.

  1. Ένα μήνα περίπου προτού την ημέρα του γάμου σου με τον αγαπημένο σου είναι καλό να έχεις αρχίσει να περιποιείσαι περισσότερο να νύχια σου. Μείωσε λίγο τις οικιακές εργασίες, χρησιμοποίησε πλαστικά γάντια (είτε πολλαπλών είτε μίας χρήσεως) όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, σχημάτισέ τα ωραία και φρόντιζε στην καθημερινότητά σου να μη τα σπας και χαλάς το περιποιημένο σχήμα τους. Έτσι, όταν φτάσει η ώρα να κάνεις το μανικιούρ σου θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν το χρώμα που έχεις αποφασίσει ότι θα τους και θα σου ταιριάζει περισσότερο.
  2. Μερικές εβδομάδες πριν το γάμο σου, κι αφού έχεις καταλήξει στο νυφικό, στο μακιγιάζ, τα παπούτσια και τον τρόπο με τον οποίο θα φτιάξεις τα μαλλιά σου για τη μέρα που θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, είναι απαραίτητο να έχεις φτιάξει τα νύχια σου ακριβώς έτσι όπως σκέφτεσαι να τα έχεις και την ημέρα εκείνη. Αναζήτησε το ιδανικό μανικιούρ για εσένα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να δεις τι σου αρέσει και τι όχι, τι θεωρείς καλύτερο να αλλάξεις, αν κάτι πιστεύεις ότι πρέπει να το τροποποιήσεις ελαφρώς ή εξ ολοκλήρου και τα λοιπά.
  3. Όταν κάνεις την προαναφερόμενη πρόβα του μανικιούρ σου είναι προτιμότερο να φοράς ένα λευκό φόρεμα ή γενικότερα λευκά ρούχα προκειμένου να ελέγξεις αν σου αρέσουν τα νύχια σου βαμμένα με αυτόν τον τρόπο και το επιλεχθέν χρώμα σε σχέση με το λευκό νυφικό σου. Σε περίπτωση που το νυφικό σου φόρεμα ή το ταγέρ σου έχουν κάποιο άλλο χρώμα, πολύ απλά φόρεσε ένα άλλο ρούχο σου ίδιας απόχρωσης με το πρώτο, βάψε τα νύχια σου έτσι όπως σκοπεύεις να τα βάψεις την ημέρα του μυστηρίου και δες αν όντως ταιριάζουν μεταξύ τους.
  4. Μη βάψεις τα νύχια σου τελευταία στιγμή. Βάψε τα μία ημέρα πριν. Έτσι, θα είναι ετοιμότατα και φρεσκοβαμμένα, ενώ συγχρόνως δε θα κινδυνεύουν να χαλάσουν για οποιοδήποτε λόγο λίγο πριν την ώρα που θα πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου για να πας να φορέσεις την κουλούρα!
  5. Τέλος, αν δεν το έχεις και πολύ με το μανικιούρ, την περιποίηση νυχιών και το βάψιμό τους, μη διστάσεις καθόλου να απευθυνθείς σε μια μανικιουρίστ· κάλεσέ την στο σπίτι σου ή πήγαινε εσύ στο χώρο εργασίας της. Μην της πεις, όμως, ότι πρόκειται για νυφικό μανικιούρ, μιας και το μανικιούρ για νύφες – δυστυχώς – είθισται να χρεώνεται δύο και τρεις φορές πάνω από την τιμή που κανονικά θα έκανε! Προτίμησε να κάνεις ένα ημιμόνιμο μανικιούρ που θα παραμείνει αναλλοίωτο τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
x

Check Also

τελειωμένος γάμος

Τελειωμένος γάμος

Πολλές γυναίκες καθημερινά αναρωτιούνται αν βρίσκονται τελικά μέσα σε έναν τελειωμένο γάμο ...

χτενίσματα γάμου

Χτενίσματα γάμου – Ιδέες

Κάθε γυναίκα στον γάμο της θέλει να ξεχωρίζει, θέλει να έχει τα ...

γάμος σε νησί

Γάμος σε νησί – Συμβουλές

Ειδικά για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε άπειρες διαθέσιμες επιλογές ...