Αρχική / Αδυνάτισμα / Χάστε το περιττό βάρος τώρα! – 17 Κόλπα που πρέπει να εφαρμόσετε
περιττό βάρος

Χάστε το περιττό βάρος τώρα! – 17 Κόλπα που πρέπει να εφαρμόσετε

Το περιττό βάρος είναι τουλάχιστον ενοχλητικό για όλες μας σχεδόν. Ακόμα και όσες θεωρούμε γοητευτικές τις καμπύλες, τα μπούτια ή την κοιλίτσα μας, σίγουρα θα έχουν υπάρξει φορές που θα μας ενοχλούν τα συγκεκριμένα παχάκια ή τα παχάκια σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός μας.

Αν και κατά καιρούς έχουμε συμπεριλάβει πολυάριθμα άρθρα στο περιοδικό μας που αναφέρονται στο αδυνάτισμα, το συγκεκριμένο άρθρο θα περιέχει συγκεντρωμένα τα 17 καλύτερα «κόλπα» που πρέπει όλες να γνωρίζετε και να εφαρμόζετε όταν θέλετε να χάσατε το περιττό βάρος σας, είτε αυτό είναι τα 3 κιλά που πήρατε κατά το χειμώνα είτε είναι πολλά παραπάνω κιλά που έχετε από καιρό βάλει. Το μόνο που αλλάζει στη δεύτερη περίοδο είναι αποκλειστικά και μόνο η διάρκεια εφαρμογής των «κόλπων» που θα σας αναφέρουμε, μιας και, όπως είναι λογικό, όταν τα κιλά που θέλουμε να χάσουμε είναι περισσότερα, απαιτούν λίγη περισσότερη υπομονή και χρόνο.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν.

Πώς να χάσετε το περιττό βάρος άμεσα, εύκολα κι ανώδυνα – 17 Κόλπα που πρέπει να ξέρετε και να εφαρμόσετε

1)Ρόφημα λουΐζας
Η λουΐζα, ή αλλιώς λεμονόχορτο, ονομασία που προκύπτει και ταυτόχρονα υποδηλώνει το άρωμα λεμονιού που κάνει το εν λόγω φυτό να ξεχωρίζει, είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα που βοηθάει πολύ στην καύση του λίπους. Αν έχετε κάνει στο παρελθόν κάποια δίαιτα για να χάσετε κιλά, πολύ πιθανό να καταναλώνατε – συχνά ή μη – ροφήματα από λουΐζα, καθώς συντείνει αισθητά στο αδυνάτισμα. Έτσι, όταν αποφασίσετε να αδυνατίσετε, μπορείτε να πίνετε ένα ζεστό τέτοιο ρόφημα ως δεκατιανό ή ως απογευματινό γεύμα σας. Να ξέρετε, επίσης, ότι η λουΐζα είναι αντιπυρετική, τονωτική, αρωματική και θεραπευτική, ενώ περαιτέρω δράση της αφορά στην καταπολέμηση διάφορων παθήσεων του στομάχου, της διάρροιας και της αιμορραγίας.

2)Νερό με λεμόνι
Από τους καλύτερους τρόπους να χάσετε το περιττό βάρος σας πίνοντας ένα τόσο απλό ρόφημα είναι αυτός: ένα ποτήρι χλιαρό νερό με περίπου μισό λεμόνι στυμμένο μέσα του. Το λεμόνι, πέραν των βιταμινών που ενέχει κι άρα τη δράση του προς όφελος της υγείας του οργανισμού μας, έχει καταπληκτική αποτοξινωτική και διουρητική δράση. Και, τακτική διούρηση και αποτοξίνωση = αδυνάτισμα. Αυτό που έχει σημασία είναι η ώρα που ταιριάζει να καταναλωθεί το συγκεκριμένο ρόφημα, η οποία έγκειται στη στιγμή που θα ξυπνήσετε και θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας, προτού φάτε ή πιείτε ο,τιδήποτε άλλο.

3)Απαραίτητο το πρωινό γεύμα
Αυτό είναι προφανώς κάτι που ξέρετε και μάλιστα πολύ καλά, ωστόσο μάλλον δεν εφαρμόζετε. Αν θέλετε να απολέσετε το περιττό βάρος σας, τότε είναι εκ των ων ουκ άνευ να καταναλώνετε καθημερινά ένα καλό πρωινό, διαφορετικά η απώλεια βάρους και δη λίπους δεν πρόκειται να συμβεί. Ναι, μπορεί να χάσετε κιλά και με άλλους τρόπους (βλέπε δίαιτες μονοφαγίας, βλέπε αφαγία κ.λπ.), φυσικά όμως τέτοιες μέθοδοι αφενός δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα αφετέρου δεν οδηγούν στην αποβολή ανεπιθύμητου – «κακού» λίπους από το σώμα μας. Εσείς, λοιπόν, από εδώ και στο εξής κάθε μα κάθε πρωί δε θα παραλείπετε να τρώτε πρωινό.

4)Σωστό timing για το πρωινό
Αυτό που δεν είναι απαραίτητο όσον αφορά στο πρωινό γεύμα είναι το να το καταναλώνετε κατ’ ανάγκην αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Μπορείτε κάλλιστα να φάτε το πρωινό σας γεύμα αφότου το στομάχι σας σάς το υποδείξει! Δε λέμε να πάει μεσημέρι για να φάτε, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ του ξυπνήματός σας και της ώρας που θα φάτε το πρωινό σας γεύμα, αρκεί να μην αλλοιωθούν τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας (για παράδειγμα να μην παραλείψετε το δεκατιανό).

5)Πέντε – έξι γεύματα ημερησίως
Είναι εντελώς εσφαλμένη η πεποίθηση ότι η παράλειψη γευμάτων οδηγεί στην απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, όταν παραλείπετε γεύματα επηρεάζεται αρνητικά ο μεταβολισμός σας, η λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού σας, η ψυχολογία σας και «καίτε» μυϊκούς ιστούς. Αντίθετα κι άρα θετικά αποτελέσματα επέρχονται όταν καθημερινά καταναλώνετε 5 γεύματα: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό. Αναφορικά με το 6ο γεύμα της ημέρας που δεν είναι υποχρεωτικό, αυτό συνίσταται στο ένα ποτήρι γάλα (φρέσκο ή όχι) μετά το βραδινό γεύμα και ακριβώς πριν το βραδινό ύπνο.

6)Σωστή ποσότητα
Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητού, ακόμη και στο πρωινό σας. Υπολογίστε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε κατά τη διάρκεια κάθε γεύματος και φροντίστε να μην ξεπερνούν τις 400 έκαστο. Γι’ αυτό, αποφύγετε τα μεγάλα και βαθιά πιάτα, καθώς επίσης και τα μεγάλα μπολ. Γιατί πολλές φορές συμβαίνει να μετράμε με το μάτι τις ποσότητες των γευμάτων μας, τα οποία τοποθετούμε σε πολύ βαθιά ή μεγάλα πιάτα, με άμεσο αποτέλεσμα να τρώμε πιο πολύ.

7) Φρούτο για δεκατιανό γεύμα
Ξεχάστε τις τυρόπιτες, τα γεμιστά με διάφορα υλικά κουλούρια, τις πίτσες και ό,τι άλλο αγοράζατε για να ικανοποιήσετε την πείνα σας τις πρωινές προς μεσημεριανές ώρες που είστε στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά ή και στο σπίτι σας. 1 ή 2 φρούτα θα τρώτε από εδώ και πέρα, μιας και είναι από τους καλύτερους τρόπους να χάσετε περιττό βάρος μέσα σε μία εβδομάδα. Το αν θα τρώτε ένα ή δύο φρούτα ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό σας γεύμα εξαρτάται από την όρεξή σας για φαγητό και, κυρίως, από το πόσο μεγάλο είναι το φρούτο που θα επιλέγετε κάθε φορά. Τα φρούτα μπορούν να αντικαθίστανται μόνο από το ρόφημα λουΐζας που προαναφέραμε ή από κάποιο αντικατάστατο γλυκού που θα αναφέρουμε ακολούθως.

8)Το ίδιο φρούτο και για απογευματινό γεύμα
Κάθε ημέρα, θα φροντίζετε μεταξύ μεσημεριανού και βραδινού να τρώτε κι ένα ή δύο ίδια φρούτα με αυτό που φάγατε πριν το μεσημεριανό σας. Ξαναλέμε ότι το φρούτο μπορεί να αντικαθίσταται μόνο μία με δύο φορές την εβδομάδα από κάποιο τρόφιμο ανάμεσα στη λίστα που θα αναφέρουμε παρακάτω.

9)Αντί για γλυκό
Προκειμένου να καλύψετε τη λιγούρα σας και την επιθυμία σας για γλυκό, οι ειδικοί διαιτολόγοι και διατροφολόγοι έχουν μπόλικες προτάσεις που θεωρούνται αποδεκτές κατά το χρονικό διάστημα που θα προσέχετε τη διατροφή σας προκειμένου να χάσετε το περιττό βάρος σας. Η λίστα με τα τρόφιμα αυτά έχει ως εξής:

 • Γκοφρέτα με σοκολάτα γάλακτος ή υγείας
 • 3 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
 • Ρυζογκοφρέτα
 • 1 κομμάτι σπιτικό κέικ
 • Μπάρα δημητριακών
 • 3 – 4 κομματάκια από σοκολάτα υγείας
 • Ποπ-κορν.

10)Σαλάτα στο μεσημεριανό γεύμα
Για το μεσημεριανό γεύμα σας είναι αναγκαστικό κάθε μέρα να έχετε και κάμποση σαλάτα. Μόνο έτσι θα καίγονται τα λίπη που θα προσλαμβάνονται με το φαγητό και μόνο έτσι θα δείτε την ένδειξη στη ζυγαριά να μειώνεται μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Σαλάτα εποχής, σαλάτα της επιλογής σας, με ξύδι, λεμόνι, μπαλσάμικο ή με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αμέσως θα είναι ορατό, ακόμη, το ξεφούσκωμα στο στομάχι κι απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς.

11)Σαλάτα και με το βραδινό γεύμα
Όπως και στο μεσημεριανό, έτσι και στο βραδινό γεύμα σας ένα μπολάκι με όση σαλάτα αντέχει και θέλει ο οργανισμός σας είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντική. Πάντοτε να αποφεύγετε το πολύ ωμό ελαιόλαδο, να βάζετε μέχρι μία κουταλιά της σούπας σας, και να αρωματίζετε τις σαλάτες σας με άλλα πραγματάκια, όπως αυτά που αναφέρουμε ακριβώς στη συνέχεια.

12)Δώστε γεύση στις σαλάτες σας…
…προσθέτοντάς τους όχι πολύ λάδι, αλλά κάτι από τα παρακάτω αναφερόμενα:

 • Ξύδι
 • Ξύδι βαλσαμικού
 • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
 • Λεμόνι
 • ½ αβοκάντο
 • Μερικά αμύγδαλα
 • 1 μικρό κομμένο αχλάδι.

13)Όχι νερό με το φαγητό
Αυτό είναι ένα από τα κόλπα που πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως, μιας και είναι πολύ πιθανό να το κάνετε, ενώ από εδώ και στο εξής θα το κόψετε, αν θέλετε να βρείτε τρόπους να ξεκολλήσει η ζυγαριά σας άμεσα. Θα φροντίζετε κάθε φορά να πίνετε το νεράκι σας – ακόμη κι αναγκαστικά! – μισή με μία ώρα πριν από τα κύρια γεύματά σας (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και αν μπορείτε να μην πίνετε καθόλου νερό ή άλλα υγρά (αναψυκτικά που απαγορεύονται διά ροπάλου, χυμούς κ.λπ.) κατά τη διάρκεια των τριών βασικών γευμάτων της ημέρας σας.

14)6-12 ποτήρια νερό την ημέρα
Όσον αφορά στο νερό, οι γνώμες των ειδικών φαίνεται να ποικίλουν· άλλοι μιλούν για 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα, ενώ άλλοι θεωρούν πως για μια ισορροπημένη διατροφή και για να χαθεί άμεσα το περιττό βάρος χρειάζονται 8 με 12 ποτήρια νερό ημερησίως. Κατ’ εμάς, 1 με 1,5 λίτρο νερό την ημέρα (δηλαδή 6 ποτήρια νερό έστω) είναι επαρκή για να δείτε το σωματικό σας βάρος να αλλάζει προς το καλύτερο.

15)Τηγανητά μετά από ένα μήνα
Απαγορεύονται δια ροπάλου τα τηγανητά φαγητά για έναν μήνα. Έπειτα, μπορείτε μία φορά την εβδομάδα να τηγανίζετε το φαγητό που έχετε ετοιμάσει για το  μεσημεριανό σας γεύμα, μιας που η ζυγαριά θα έχει ήδη ξεκολλήσει και μάλιστα πάρα πολύ, εάν καταφέρετε να εφαρμόσετε κατά γράμμα τις συμβουλές μας για τόσον καιρό. Εννοείται ότι περιττό βάρος θα έχετε ήδη χάσει μέσα από τις πρώτες ημέρες, αλλά αν θέλετε οπωσδήποτε να εντάξετε κάτι το τηγανητό στη διατροφή σας αυτό επιτρέπεται να γίνει έπειτα από ένα μήνα και μέχρι 1 φορά τη βδομάδα.

16)Γυμναστική
Για την απώλεια βάρους και λίπους το 80% επιτυγχάνεται χάρη στη σωστή διατροφή, ενώ το υπόλοιπο 20% χάριν της γυμναστικής. Έτσι, προσέχοντας τα παραπάνω 15 κόλπα στη διατροφή σας, καλό (για να μην πούμε αναγκαίο) θα ήταν να φροντίζετε για την εκγύμναση του σώματός σας όσο το δυνατόν συχνότερα. Πολλές συνδέουμε τη γυμναστική με την εξουθενωτική και πολύωρη διαδικασία άσκησης σε ένα κλειστό χώρο γυμναστηρίου. Δεν είναι, όμως, μόνο το γυμναστήριο που μπορεί να σας βοηθήσει στο να ξεκολλήσετε το μεταβολισμό σας, να χάσεις γρήγορα το περιττό βάρος σας και να σμιλεύσετε το σώμα και τους μύες σας. Αντιθέτως, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι από τα ακόλουθα:

 • Αθλήματα και δραστηριότητες όπως ποδηλασία, κολύμβηση, τρέξιμο, jogging, πιλάτες
 • Ομαδικά αθλήματα και δραστηριότητες όπως πόλο, βόλεϊ, μπάσκετ, χορός
 • Ανέβασμα – κατέβασμα των σκαλιών του σπίτι σας (και όχι χρήση του ανελκυστήρα)
 • Δουλειές του σπιτιού! Μπορείτε να δείτε τις δουλειές του σπιτιού σας, για παράδειγμα το σφουγγάρισμα, ως μία πάρα πολύ καλή αερόβια άσκηση, και συνάμα ως ιδανικό τρόπο για να σφίξετε τους μύες σας και να βοηθήσετε στο χάσιμο κιλών.

17)Άγχος
Το άγχος μπορεί από μόνο του να αποτελέσει έναν παράγοντα αύξησης του βάρους σας. Και ειδικά όταν δε γυμνάζεστε καθόλου και δεν προσέχετε τη διατροφή σας, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό, όπως γνωρίζετε και μπορείτε να καταλάβετε. Σταματήστε να αγχώνεστε για το καθετί, ηρεμήστε, κάντε το δημιουργικό, κάτι που θα σας γυμνάσει ίσως ταυτοχρόνως, και θα σας κάνει μετά βεβαιότητας να αποβάλετε με τον καιρό το επιζημίο άγχος που σας καταβάλλει.

Καταπολεμήστε το περιττό βάρος τώρα!!

x

Check Also

δίαιτα χωρίς μαγείρεμα

Δίαιτα χωρίς μαγείρεμα – Έξυπνες λύσεις για να αδυνατίσεις + Πρόγραμμα διατροφής

Όλες εμείς οι γυναίκες σε κάποια περίοδο της ζωής μας σκεφτήκαμε να ...

πώς να περιορίσεις την όρεξή σου

Πώς να περιορίσεις την όρεξή σου – Καλύτεροι τρόποι

Γνώριζες ότι αν καταφέρεις να περιορίσεις την όρεξή σου θα καταφέρεις να ...

πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο στην κοιλιά – Τι μπορεί να δείχνει και πώς να ξεφουσκώσετε άμεσα

Μία λίγο ή πολύ, συχνά ή σπάνια φουσκωμένη κοιλίτσα μπορεί να δείχνει ...