Αρχική / Αδυνάτισμα / Απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος της κοιλιάς
τοπικό λίπος κοιλιά

Απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος της κοιλιάς

Το τοπικό πάχος της κοιλιάς είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες σήμερα. Το σώμα ορισμένων γυναικών τείνει να αποθηκεύει το περιττό λίπος σε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, βλέπουμε γυναίκες που μπορεί να είναι έως και αρκετά αδύνατες στο υπόλοιπο σώμα τους, ωστόσο παρουσιάζουν τοπικό πάχος στην περιοχή της κοιλιάς. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί μια γυναίκα να απαλλαγεί από το τοπικό πάχος της κοιλιάς μια για πάντα; Εμείς εδώ στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχουμε την λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Τι είναι ο μηχανισμός αποθήκευσης λίπους;

Ο μηχανισμός αποθήκευσης του περιττού λίπους είναι ένας μηχανισμός του ανθρώπινου σώματος που ρυθμίζει σε ποια σημεία θα αποθηκευτεί το περιττό λίπος από την διατροφή (εφόσον φυσικά υπάρχει περίσσεια λίπους). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι παρόλο που ο μηχανισμός αποθήκευσης λίπους λειτουργεί παρόμοια σε κάθε άνθρωπο, πολλές φορές παρουσιάζονται ορισμένες διαφοροποιήσεις. Για το λόγο αυτό, άλλες γυναίκες τείνουν να συσσωρεύουν το περιττό λίπος στην κοιλιά, άλλες στα οπίσθια, άλλες στα πόδια, κ.τ.λ. Υπάρχουν και γυναίκες που το σώμα τους τείνει να αποθηκεύσει το περιττό λίπος ομοιόμορφα γεγονός που θα λέγαμε ότι είναι και το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς λειτουργεί ο μηχανισμός αποθήκευσης λίπους;

Ο ανθρώπινος οργανισμός κάθε φορά που βρίσκεται σε μία κατάσταση αυξημένης πρόσληψης θερμίδων από την διατροφή, έχει την ικανότητα να αποθηκεύει αυτήν την περιττή ενέργεια σε διάφορα σημεία του σώματος με την μορφή λίπους. Τα σημεία του σώματος σε κάθε άνθρωπο μπορεί να διαφέρουν αρκετά. Για παράδειγμα σε μια γυναίκα μπορεί πρώτα να αποθηκευτεί λίπος στην κοιλιά, έπειτα στα μάγουλα, μετά στα οπίσθια και τέλος στα πόδια. Η διαδικασία καύσης του περιττού λίπους σε κάθε άνθρωπο ακολουθεί την ακριβώς αντίστροφη σειρά. Δηλαδή αν η γυναίκα του παραδείγματός μας θέλει να κάψει το περιττό λίπος της κοιλιάς, είναι αναγκασμένη πρώτα να χάσει το λίπος στα πόδια, μετά το λίπος στα οπίσθια, ύστερα το λίπος στα μάγουλα και τέλος θα κάψει το λίπος της κοιλιάς. Δηλαδή η σειρά καύσης του περιττού λίπους είναι εντελώς αντίστροφη με τη σειρά αποθήκευσης. Έτσι αν ένας άνθρωπος έχει την τάση πρώτα να βάζει λίπος στα οπίσθια και μετά στην κοιλιά, όταν βρεθεί σε κατάσταση καύσης του λίπους, πρώτα θα χάσει από την κοιλιά και μετά από τα οπίσθια.

Πώς θα απαλλαγείς από το τοπικό πάχος της κοιλιάς;

Για να απαλλαγεί μια γυναίκα από το τοπικό πάχος της κοιλιάς θα πρέπει να απαλλαγεί γενικώς από το περιττό πάχος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη μέθοδος που να μπορεί να κάψει λίπος επιλεκτικά από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Λοιπόν … για να αρχίσει το σώμα να καίει το περιττό λίπος θα πρέπει ουσιαστικά να λαμβάνει λιγότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει. Ορίστε ορισμένοι τρόποι που μπορεί να συμβεί αυτό.

  • Δίαιτα: Με τη δίαιτα το σώμα λαμβάνει λιγότερες θερμίδες από ότι συνολικά χρειάζεται με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να καίει λίπος. Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες δίαιτες όπως για παράδειγμα την δίαιτα Atkins, την δίαιτα Ducan, κ.τ.λ. ή ακόμα καλύτερα να κάνεις υγιεινή διατροφή όπως για παράδειγμα να ακολουθήσεις την μεσογειακή διατροφή.
  • Γυμναστική: Αντί να μειώσεις την ενέργεια που λαμβάνει το σώμα σου μέσω της δίαιτας, μπορείς να αυξήσεις την ενέργεια που θα καταναλώνει το σώμα σου μέσω της γυμναστικής. Έτσι μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες γυμναστικές όπως αεροβική γυμναστική, πιλάτες, γιόγκα, ή ακόμα και γυμναστική με βάρη.
  • Βότανα: Υπάρχουν ορισμένα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην καύση του περιττού πάχους.
  • Αύξηση του μεταβολισμού: Με την αύξηση του μεταβολισμού το σώμα χρειάζεται περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν η γυναίκα κοιμάται.
  • Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Υπάρχουν ορισμένες τροφές που για να τις χωνέψεις απαιτούνται περισσότερες θερμίδες από ότι περιλαμβάνουν οι ίδιες οι τροφές. Αυτό σημαίνει ότι όταν τις τρως αδυνατίζεις αντί να παχαίνεις. Τέτοιες τροφές ονομάζονται τροφές με αρνητικές θερμίδες.
  • Τεστ δυσανεξίας: Τελευταία έχει γίνει μόδα και το τεστ δυσανεξίας. Με το τεστ αυτό μπορεί να αποκαλυφθούν ποιες τροφές “πειράζουν” τον ασθενή. Πολλές γυναίκες που έκαναν το τεστ δυσανεξίας και έπειτα απέφυγαν όλες εκείνες τις τροφές που τους υπέδειξε το τεστ, ισχυρίζονται ότι έχασαν έως και πάρα πολλά κιλά. Η τελική άποψη είναι δική σου.

x

Check Also

δίαιτα χωρίς μαγείρεμα

Δίαιτα χωρίς μαγείρεμα – Έξυπνες λύσεις για να αδυνατίσεις + Πρόγραμμα διατροφής

Όλες εμείς οι γυναίκες σε κάποια περίοδο της ζωής μας σκεφτήκαμε να ...

περιττό βάρος

Χάστε το περιττό βάρος τώρα! – 17 Κόλπα που πρέπει να εφαρμόσετε

Το περιττό βάρος είναι τουλάχιστον ενοχλητικό για όλες μας σχεδόν. Ακόμα και ...

πώς να περιορίσεις την όρεξή σου

Πώς να περιορίσεις την όρεξή σου – Καλύτεροι τρόποι

Γνώριζες ότι αν καταφέρεις να περιορίσεις την όρεξή σου θα καταφέρεις να ...