Σπιτικές μάσκες προσώπου για μαύρα στίγματα

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα του προσώπου, τότε έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να αγοράσετε κάποιο προϊόν του εμπορίου κατάλληλο για αυτή τη δουλειά. Τα προϊόντα αυτά πράγματι λειτουργούν ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι περιέχουν διάφορα χημικά πρόσθετα όπως συντηρητικά, σταθεροποιητές, κ.τ.λ. Η δεύτερη επιλογή είναι να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα προσώπου μόνες σας με εντελώς φυσικά υλικά. Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες υπέροχες συνταγές για το πώς να φτιάξετε σπιτικές μάσκες προσώπου που καταπολεμούν τα μαύρα στίγματα, έτσι ώστε να αποκτήσετε την επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν.

Μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα με λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά συστατικά που καταπολεμούν τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε διάφορες μάσκες προσώπου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες από αυτές:

  • Μάσκα με λεμόνι και ελαιόλαδο: Αναμείξτε 3 σταγόνες ελαιόλαδο με μερικές σταγόνες από φυσικό χυμό λεμονιού. Απλώστε στο πρόσωπο, αφήστε να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Τη μάσκα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μια φορά τη μέρα.
  • Λεμόνι και ζάχαρη: Πρόκειται για μια κλασσική συνταγή. Απλώς αναμείξτε μερικές σταγόνες λεμόνι με μια κουταλιά ζάχαρη. Απλώστε στο πρόσωπο τρίβοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
  • Λεμόνι, γιαούρτι και βρώμη: Αναμείξτε δύο κουταλιές γιαούρτι (πλήρες) με 3 κουταλιές νυφάδες βρώμης και 1 κουταλιά λεμόνι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα με γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι άλλο ένα συστατικό που βοηθάει σημαντικά στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων του προσώπου. Για να φτιάξετε αυτή την ανανεωτική μάσκα θα χρειαστείτε 1/4 της κούπας φυσικό χυμό γκρέιπφρουτ και 1 κουταλιά νυφάδες βρώμης. Αναμείξτε τα υλικά πολύ καλά και απλώστε στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Αυτή η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια φορά την εβδομάδα.

Μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα με ντομάτα

Οι ντομάτες είναι πολύ καλές ως συστατικό για τα μαύρα στίγματα επειδή περιέχουν βιταμίνη C και A αλλά και κιτρικό οξύ. Για να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα προσώπου με ντομάτα θα πρέπει να πολτοποιήσετε μια ντομάτα (χωρίς τις φλούδες) και ένα αβοκάντο. Αναμείξτε τα υλικά και απλώστε στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό.

Μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα με μέλι

Ένα από τα πιο καλά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων είναι το μέλι. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του. Δεν απαιτεί κάποιο άλλο πρόσθετο συστατικό. Απλά απλώστε στο πρόσωπό σας λίγο μέλι και κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα με ασπράδι αυγού

Το ασπράδι αυγού είναι γνωστό ότι βοηθάει στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων. Πάρτε 1 αυγό και ξεχωρίστε τον κρόκο με το ασπράδι. Χτυπήστε το ασπράδι καλά. Στη συνέχεια απλώστε το στο πρόσωπό σας μια στρώση και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει απλώστε και μια δεύτερη στρώση. Αφήστε να στεγνώσει εντελώς και έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα με μαγειρική σόδα

Αναμείξτε λίγο μαγειρική σόδα (baking soda) με νερό και απλώστε στο πρόσωπό σας και περιμένετε 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα με πηλό

Αν έχετε κόκκινο ή πράσινο πηλό, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια πιο “επαγγελματική” μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα. Σε λίγο πηλό για καλλυντική χρήση προσθέστε μηλόξιδο (σε ίσα μέρη) και στη συνέχεια μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (εφόσον διαθέτετε). Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά χρησιμοποιώντας και ένα υγρό σφουγγαράκι.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα