Δίαιτα για επίπεδη κοιλιά

Η επίπεδη κοιλιά είναι κάτι που ονειρεύονται όλες και για αυτό το λόγο μια κατάλληλη δίαιτα είναι επιτακτική. Μια δίαιτα για επίπεδη κοιλιά θα πρέπει να εστιάζει στην απώλεια του τοπικού λίπους τόσο στην περιοχή της κοιλιάς όσο και στο στομάχι. Η αλήθεια είναι ότι καμία γυναίκα δεν μπορεί να διαλέξει από ποιο σημείο του σώματος ο οργανισμός της θα καίει το λίπος. Ο γενικός κανόνας είναι ότι η καύση του λίπους ακολουθεί ακριβώς την αντίστροφη διαδικασία από την αποθήκευση. Δηλαδή αν μια γυναίκα πρώτα αποθηκεύει λίπος στην κοιλιά μετά στα πόδια και μετά στην περιφέρεια, τότε όταν θα αρχίσει να κάνει δίαιτα η καύση του λίπους θα ακολουθήσει την ακριβώς αντίστροφη διαδικασία. Δηλαδή πρώτα θα κάψει το λίπος της περιφέρειας, μετά το λίπος στα πόδια και τελευταίο το λίπος της κοιλιάς. Για το λόγο αυτό αν μια γυναίκα θέλει να αποκτήσει επίπεδη κοιλιά, είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει μια δίαιτα που βοηθάει στην καύση του λίπους σε όλα τα μέρη του σώματος έτσι ώστε να καεί και το λίπος της κοιλιάς. Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές καθώς και μερικά τρόφιμα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη δίαιτά σας έτσι ώστε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

Συμβουλές για δίαιτα για επίπεδη κοιλιά

Όπως αναφέραμε παραπάνω, για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά θα πρέπει να ακολουθήσετε οπωσδήποτε μια δίαιτα που καίει ομοιόμορφα το λίπος σε όλο το σώμα. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αυτής μπορείτε να διαλέξετε ορισμένα τρόφιμα που βοηθούν στην απόκτηση επίπεδης κοιλιάς, ενώ θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα που “πρήζουν” την κοιλιά σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για επίπεδη κοιλιά και ποια είναι τα χειρότερα.

Τροφές που βοηθούν στην επίπεδη κοιλιά

Γιαούρτι

Όλες γνωρίζουμε ότι το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο που κάνει καλό στην υγεία. Το ξέρατε όμως ότι το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στο να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά; Τα προβιοτικά βακτήρια που περιέχουν τα περισσότερα γιαούρτια κρατούν το πεπτικό σας σύστημα υγιές και βοηθούν στη μείωση των αερίων, των φουσκωμάτων και τη δυσκοιλιότητας. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε η κοιλιά σας να “ξεπρηστεί” και να γίνει επίπεδη.

Διάφορα λαχανικά

Αναφερόμαστε στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στα σπαράγγια, στις πιπεριές, κ.τ.λ. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες και βοηθούν το πεπτικό σύστημα. Αν θέλετε επίπεδη κοιλιά, τότε καλό είναι να τα συμπεριλάβετε στη δίαιτά σας.

Ολικής άλεσης

Πείτε όχι στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ένα μεγάλο ναι στα δημητριακά ολικής άλεσης. Τα ολικής άλεσης τρόφιμα είναι πιο υγιεινά και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την κοιλιά που πάντα ονειρευόσασταν. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε διότι σε μεγάλες ποσότητες τα δημητριακά ολικής άλεσης παχαίνουν.

Μονοακόρεστα λίπη

Τροφές με μονοακόρεστα λίπη όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Βέβαια και πάλι θα πρέπει να αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες διότι θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Ξίδι

Υπάρχει μια Ιαπωνική μελέτη που υποστηρίζει ότι τα άτομα που καταναλώνουν μια δύο κουταλιές ξύδι ή μηλόξυδο κάθε μέρα έχουν λιγότερο βάρος και συνεπώς λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Αν λοιπόν θέλετε επίπεδη κοιλιά τότε το να συμπεριλάβετε το ξύδι στη δίαιτά σας ίσως είναι η λύση.

Τροφές που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε επίπεδη κοιλιά

Σόδα

Τα αεριούχα αναψυκτικά απελευθερώνουν αέρια μέσα στη κοιλιά κάνοντας το στομάχι να διαστέλλεται και να φουσκώνει. Αν θέλετε επίπεδη κοιλιά τότε θα πρέπει να αποφεύγετε τα αεριούχα αναψυκτικά πάση θυσία.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Τα τρόφιμα αυτά έχουν μικρότερη διατροφική αξία από τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να συμβάλλουν στην αποθήκευση περιττού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και για αυτό καλό είναι να τους αποφεύγετε. Χαρακτηριστικές τροφές είναι το λευκό ψωμί, το λευκό αλεύρι, το λευκό ρύζι, κ.τ.λ.

Αλάτι

Το αλάτι και τα πολύ αλμυρά τρόφιμα περιέχουν νάτριο το οποία βοηθάει στην κατακράτηση των υγρών στο σώμα. Αυτή η κατακράτηση πολλές φορές κάνει την κοιλιά να φαίνεται φουσκωμένη και πρησμένη. Για επίπεδη κοιλιά η δίαιτα που θα επιλέξετε θα πρέπει να περιλαμβάνει περιορισμένες ποσότητες αλατιού.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα