Τα 8 καλύτερα φυσικά αντιγηραντικά συστατικά

Οι γυναίκες όπως είναι φυσικό, θέλουν να παραμείνουν όσο πιο όμορφες γίνεται διατηρώντας μια νεανική επιδερμίδα προσώπου. Για το λόγο αυτό αναζητούν αντιγηραντικά προϊόντα και θεραπείες του εμπορίου. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν εντελώς φυσικά συστατικά που εμποδίζουν τις διαδικασίες της γήρανσης της επιδερμίδας. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει τα 8 καλύτερα φυσικά αντιγηραντικά συστατικά.

1. Το μέλι

Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος και περιλαμβάνεται σε πολλά αντιρυτιδικά – αντιγηραντικά προϊόντα αναστολής και προστασίας κατά της γήρανσης του δέρματος. Αυτό το φυσικό συστατικό φροντίδας του δέρματος λειτουργεί ως ενυδατικό (βοηθά στην διατήρηση της υγρασίας). Η εφαρμογή του μελιού στο πρόσωπο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ακμή, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει καλή ενυδάτωση. Άλλο ένα πλεονέκτημα του μελιού είναι ότι έχει αντιγηραντικά οφέλη. Στο άρθρο 5 Καλύτερες σπιτικές κρέμες προσώπου με μέλι μπορείτε να βρείτε συνταγές για το πώς να φτιάξετε σπιτικές κρέμες προσώπου με μέλι.

2. Το αβοκάντο

Προσθέστε το αβοκάντο στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου και γρήγορα θα αποκτήσετε μια νεανική επιδερμίδα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει αυτό το φρούτο καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Απλά εφαρμόστε φέτες αβοκάντο ή πολτό αβοκάντο πάνω στο πρόσωπό σας και αφήστε το φρούτο να δράσει κάνοντας κυριολεκτικά θαύματα.

3. Το νυχτολούλουδο

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά αντιγήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου, καθώς περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε γ-λινολενικό οξύ (8%-10%), το οποίο βοηθάει στον περιορισμό των φλεγμονών και υποστηρίζει τη δομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα. Εφαρμόστε αυτό το φυσικό συστατικό αντιγήρασνης για να αποκτήσετε μια νεότερη επιδερμίδα προσώπου.

4. Το ασπράδι αυγού

Τα ασπράδι αυγού είναι ό,τι καλύτερο όσον αφορά την αντιγήρανση της επιδερμίδας. Απλά εφαρμόστε μια μάσκα με ασπράδι αυγού στην περιοχή γύρω από τα μάτια και ξεφορτωθείτε τις ρυτίδες και αποκτήστε ξανά την χαμένη ελαστικότητα του δέρματος. Το ασπράδι αυγού είναι πολύ καλό όσον αφορά και την σύσφιξη της επιδερμίδας. Το να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού είναι πολύ εύκολο. Απλά διαχωρίστε το ασπράδι, στη συνέχεια χτυπήστε το καλά και τέλος εφαρμόστε στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά.

5. Το αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά φροντίδας του δέρματος και περιλαμβάνεται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα. Το αμυγδαλέλαιο συμβάλει στη βελτίωση της “χροιάς” της επιδερμίδας και στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Πολλές από τις καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου περιέχουν αμυγδαλέλαιο, ως βασικό συστατικό για τη μείωση των ρυτίδων και τη σύσφιξη του δέρματος.

6. Η πατάτα

Οι πατάτες έχουν εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες και προάγουν τη φυσική φροντίδα του δέρματος. Για την αφαίρεση διαφόρων σημαδιών ή διχρωμιών του δέρματος του προσώπου, μπορείτε να κόψετε φέτες ωμής πατάτας και να τις εφαρμόσετε πάνω από την περιοχή. Αυτή η θεραπεία αντιγήρανσης του δέρματος βοηθάει και στην καταπολέμηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Τοποθετήστε δύο φέτες πατάτας στα μάτια σας για δέκα λεπτά, για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες των ματιών.

7. Το λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι το καλύτερο φυσικό προϊόν φροντίδας του δέρματος για την καταπολέμηση των ρυτίδων, δεδομένου ότι μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και πετυχαίνει σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με λάδι καρύδας πριν πάτε για ύπνο έτσι ώστε να βοηθήσετε στη φυσική μείωση των ρυτίδων του δέρματος και στη φυσική σύσφιξη του δέρματος.

8. Η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος για την καταπολέμηση της γήρανσης και των ρυτίδων. Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, βοηθά στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο και περιορίζει τις ζημιές των ελεύθερων ριζών. Επίσης βελτιώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και εξομαλύνει τις βαθιές ρυτίδες. Η βιταμίνη C περιλαμβάνεται και σε πολλές φυσικές θεραπείες σύσφιξη του δέρματος. Στο άρθρο Σπιτικό serum αντιγήρανσης με βιταμίνη C παραθέτουμε μία συνταγή για το πώς να φτιάξετε ένα σούπερ αντιγηραντικό σέρουμ προσώπου με βιταμίνη C.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα