Υπέροχα χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο και συμβουλές

Κάθε γυναίκα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά προσώπου και για αυτό το λόγο της ταιριάζουν διαφορετικά χτενίσματα – κουρέματα. Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, τότε ορισμένα χτενίσματα θα λέγαμε ότι σας ταιριάζουν περισσότερο από ότι άλλα. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει ορισμένα χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο που πιστεύουμε ότι ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το σχήμα προσώπου και κάνουν τη γυναίκα πιο ελκυστική και πιο θηλυκή από ποτέ.

Χτένισμα – Shoulder Length Waves

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Το χτένισμα αυτό είναι για μαλλιά που φτάνει μέχρι τους ώμους. Πρόκειται για ένα χτένισμα που περιλαμβάνει υπέροχα κύματα προσθέτοντας λίγο όγκο στα μαλλιά κάνοντας το οβάλ πρόσωπο να φαίνεται λιγάκι πιο “στρογγυλεμένο”. Γενικά θα λέγαμε ότι το χτένισμα αυτό τονίζει αρκετά το πρόσωπό της γυναίκας και την κάνει να φαίνεται πιο “θηλυκή”.

Χτένισμα – Curved Bangs

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Η φράντζα σε ένα οβάλ πρόσωπο είναι μια εξαιρετική επιλογή διότι αλλάζει όλο το σχήμα του προσώπου δίνοντας την αίσθηση ενός πιο “στρογγυλού προσώπου”. Στο χτένισμα αυτό, η φράντζα είναι ελαφρώς ασύμμετρη με μια μικρή κλίση προς τη μία πλευρά γεγονός που κολακεύει τα μάτια. Πρόκειται για ένα πολύ κομψό στιλ που προσδίδει έντονο δυναμισμό.

Χτένισμα – Long Layered Curls

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Αυτό το layered χτένισμα είναι για μακριά μαλλιά και περιλαμβάνει υπέροχες μπούκλες. Οι μπούκλες καθορίζουν τον όγκο των μαλλιών και ταιριάζουν γάντι σε ένα οβάλ πρόσωπο. Αν θέλετε ένα κομψό και ανέμελο στιλ, τότε το χτένισμα αυτό ίσως αποτελεί μια καλή λύση.

Χτένισμα – Boho waves

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Πρόκειται για ένα χτένισμα με έναν πολύ ωραίο κυματισμό που κολακεύει πολύ το πρόσωπο. Το χτένισμα αυτό ταιριάζει πολύ σε ένα οβάλ πρόσωπο, ωστόσο ταιριάζει και σε άλλα σχήματα προσώπου. Οι “γεμάτες” πλευρές των μαλλιών σε συνδυασμό με το ανασηκωμένα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού εξισορροπεί πολύ ένα οβάλ πρόσωπο και το κάνει να φαίνεται πιο “ομαλό”.

Χτένισμα – Shaggy Bob

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Τα στρώματα σε αυτό το Α-line Bob χτένισμα τονίζουν την περιοχή των ματιών και κάνουν το βλέμμα σαγηνευτικό. Το χαρακτηριστικό του χτενίσματος αυτού είναι ότι “γεμίζουν” το πρόσωπο στην περιοχή του σαγονιού, γεγονός που το κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο “ομαλό” και πιο κυκλικό. Για το λόγο αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για οβάλ σχήμα προσώπου.

Χτένισμα – Grown Out Pixie

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Αυτό το χτένισμα κολακεύει το πρόσωπο και τονίζει πολύ τα χαρακτηριστικά του. Για το λόγο αυτό είναι κατάλληλο μόνο για γυναίκες που έχουν γλυκά χαρακτηριστικά προσώπου. Πρόκειται για ένα χτένισμα για κοντά μαλλιά που εξισορροπεί το οβάλ πρόσωπο στην πάνω πλευρά του κεφαλιού. Η κομψότητα, το στιλ και ο δυναμισμός είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν σε αυτό το κούρεμα.

Χτένισμα – Straight With Lift

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Πρόκειται για ένα χτένισμα για ίσια μαλλιά που προσδίδει έντονη θηλυκότητα. Η πάνω πλευρά των μαλλιών έχουν ένα κυκλικό – μη επίπεδο σχήμα γεγονός που κάνει το κεφάλι να φαίνεται ελαφρώς πιο στρογγυλεμένο. Για το λόγο αυτό είναι κατάλληλο για γυναίκες που έχουν οβάλ σχήμα προσώπου. Μια ανοιχτή καστανή ή καστανόξανθη απόχρωση μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φωτεινό γεγονός που αποτελεί εξαιρετικό συνδυασμό με αυτό το χτένισμα.

Χτένισμα – EasyGoing Side Sweep

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Ο τρόπος που τα μαλλιά “σαρώνουν” το πρόσωπο σε αυτό το χτένισμα είναι κυριολεκτικά εκπληκτικός. Αυτή η ασυμμετρία προσδίδει ένα πολύ “δυνατό” στιλ  και μια απέραντη κομψότητα. Επίσης δίνει την ψευδαίσθηση ενός πιο κυκλικού προσώπου. Αν ψάχνετε χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο, τότε το χτένισμα αυτό είναι μια καλή εναλλακτική.

Χτένισμα – The Curtain Effect

χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο
Πρόκειται για ένα χτένισμα που έχει χωρίστρα στη μέση γεγονός που δημιουργεί ένα κολακευτικό “πλαίσιο” γύρω από το πρόσωπο. Τα μαλλιά είναι σαν μια κουρτίνα που χωρίζει στη μέση με απόλυτη συμμετρία. Πολύ “θηλυκό” χτένισμα που ταιριάζει σε αρκετά σχήματα προσώπου. Ανάμεσα σε αυτά τα σχήματα βρίσκεται το οβάλ πρόσωπο.

Συμβουλές για χτενίσματα για οβάλ πρόσωπο

  • Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, τότε ένας γενικός κανόνας είναι να επιλέγετε χτενίσματα που προσδίδουν λίγο όγκο στα μαλλιά σας στην επάνω ή στην κάτω πλευρά του κεφαλιού.
  • Τα χτενίσματα για κυματιστά μαλλιά είναι πάντα μια καλή επιλογή όταν αναφερόμαστε σε οβάλ πρόσωπο.
  • Οι μπούκλες είναι επίσης μια πολύ καλή πρόταση.
  • Αποφύγετε τα χτενίσματα που κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται στενόμακρο.
  • Αποφύγετε τα χτενίσματα που δεν έχουν καθόλου όγκο.
  • Οι ανταύγειες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά ωστόσο αυτό εξαρτάται και από το στιλ που θα επιλέξετε.
  • Η φράντζα μπορεί να κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται πιο στρόγγυλο και για αυτό το λόγο ίσως είναι μία από τους καλύτερους συμμάχους σας.
Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα