Αδυνατίστε με τη μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή δεν είναι και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως δίαιτα. Παρόλα αυτά, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε έως και αρκετά κιλά και παράλληλα να αποκτήσετε περισσότερη ζωντάνια και ευεξία. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς είναι η μεσογειακή διατροφή και πως μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και πόντους, αλλά και να βελτιώσετε την υγεία σας και γιατί όχι, ακόμα και την ψυχολογία σας.

Τι είναι η μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή είναι ένα είδος διατροφής που ακολουθούσαν οι λαοί της μεσογείου (ανάμεσα σε αυτούς και η Ελλάδα) σε παλαιότερες δεκαετίες και που βασίζονταν σε συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες. Η διατροφή αυτή σήμερα θεωρείται μια πάρα πολύ καλή επιλογή για ανθρώπους που θέλουν να τρώνε υγιεινά και να λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για μια καλή υγεία.

Τι περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή έχει τα εξής χαρακτηριστικά

  • Το ελαιόλαδο είναι η κύρια πηγή λιπαρών.
  • Κρέατα όπως χοιρινό και μοσχάρι (κόκκινα κρέατα) θα πρέπει να καταναλώνονται μόνο δύο φορές τον μήνα.
  • Άφθονες φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, κ.τ.λ.).
  • Μέτριες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Μέτριες ποσότητες ψαριών – κοτόπουλο.
  • Όσον το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα.

Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής

Αδυνατίστε με τη μεσογειακή διατροφή

Η πυραμίδα της μεσογειακής είναι ένας τρόπος που μπορεί να σας διευκολύνει για το ποια τρόφιμα πρέπει να τρώτε και σε ποια συχνότητα. Στην κορυφή της πυραμίδας έχουμε τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται εξαιρετικά σπάνια, ενώ όσο προχωράμε προς τα κάτω έχουμε τρόφιμα που θα πρέπει να καταναλώνονται συχνότερα.

Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται τα γλυκά, οι επεξεργασμένες τροφές, το κόκκινο κρέας και τα αναψυκτικά. Τα τρόφιμα αυτά πρέπει να καταναλώνονται εξαιρετικά σπάνια.

Πιο κάτω βρίσκονται τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά τα οποία θα πρέπει να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες.

Στη βάση της πυραμίδας βρίσκονται τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, το ψωμί (εννοείται ολικής άλεσης), τα μακαρόνια, το ρύζι, κ.τ.λ. Τα φρούτα αυτά μπορούν να καταναλώνονται και σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Η μεσογειακή διατροφή το αδυνάτισμα και η καλή υγεία

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται μια ισορροπημένη διατροφή τόσο θρεπτικά όσο και θερμιδικά. Οι γυναίκες που ακολουθήσουν ένα τέτοιο μοντέλο διατροφής, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν περισσότερη ζωντάνια, καλύτερη υγεία και γιατί όχι, να αδυνατίσουν. Η μεσογειακή διατροφή σας κάνει να νιώθετε αρκετά χορτάτες και σας προστατεύει από το να κάνετε παρασπονδίες και να πέσετε με τα μούτρα στις επεξεργασμένες και εξαιρετικά παχυντικές τροφές. Το περιοδικό Δυναμική Γυναίκα στηρίζει πάντοτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής ως μέσο για να χάσετε κιλά και πόντους και πιστεύουμε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι μια πολύ καλή αρχή για να ξεκινήσετε.

Περισσότερα για τη μεσογειακή διατροφή μπορείτε να βρείτε και στα άρθρα:

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα