Συμβουλές καθαρισμού προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά μιας υπέροχης επιδερμίδας. Σε προηγούμενο άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα αναφέραμε λεπτομέρειες για το πώς θα κάνετε καλό καθαρισμό προσώπου στο σπίτι μόνες σας. Τα στάδια ενός ολοκληρωμένου καθαρισμού προσώπου που αναφέραμε περιλαμβάνουν αρχικό ξέπλυμα προσώπου με νερό, απολέπιση, βαθύ καθαρισμό του προσώπου και άνοιγμα των πόρων με ατμό, επάλειψη του προσώπου με μια μάσκα προσώπου, ξέπλυμα, τόνερ και ενυδάτωση. Σε άλλο άρθρο του περιοδικού μας παρουσιάσαμε πως να κάνετε σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου με βρώμη μόνες σας στο σπίτι. Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε μοναδικές συμβουλές καθαρισμού προσώπου.

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο καθαρισμός προσώπου είναι πολύ σημαντικός για μια υγιή επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε προϊόντα καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας που έχουμε. Στο άρθρο Περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας αναφέρουμε πληροφορίες για τις ανάγκες του δέρματος του προσώπου ανάλογα με τον τύπο του.

Το δέρμα του προσώπου σας καθημερινά δέχεται “επίθεση” από ρύπους που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, από την ηλιακή ακτινοβολία, την αλλαγή του καιρού, ή ακόμα και από το στρες. Για το λόγο αυτό ένας βαθύς καθαρισμός είναι επιτακτικός. Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες πληροφορίες – συμβουλές για το πώς θα κάνετε έναν καλό και βαθύ καθαρισμό προσώπου στο σπίτι με προϊόντα του εμπορίου.

Συμβουλές καθαρισμού προσώπου

Ντεμακιγιάζ ματιών

Μια πολύ καλή λύση για το ντεμακιγιάζ των ματιών είναι να επιλέξετε ένα προϊόν με δύο φάσεις. Η μία φάση συνήθως έχει βάση το νερό και η άλλη φάση έχει βάση συνήθως κάποιο έλαιο. Τα διφασικά προϊόντα για ντεμακιγιάζ ματιών κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ανακινήστε καλά το δοχείο έτσι ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά οι δύο φάσεις και εφαρμόστε σε ένα βαμβάκι. Μπορείτε να ακουμπήσετε το βαμβάκι στα κλειστά μάτια σας και να τρίψετε πολύ πολύ απαλά.

Καθαρισμός επιδερμίδας προσώπου

Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν που γίνεται αφρός, ή ένα προϊόν λοσιόν ή ακόμα και γαλάκτωμα. Αν επιλέξετε αφρό καθαρισμού, τότε βάλτε λίγο αφρό στο χέρι σας, έπειτα απλώστε στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις και κάνετε ελαφρύ μασάζ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν επιλέξετε γαλάκτωμα καθαρισμού, τότε υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να το εφαρμόσετε σε λίγο βαμβάκι και στη συνέχεια να τρίψετε με κυκλικές κινήσεις το πρόσωπό σας, χωρίς όμως να ασκείται μεγάλη πίεση. Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλετε λίγο γαλάκτωμα καθαρισμού απευθείας στα δάχτυλά σας και να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας επίσης με κυκλικές κινήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με  τον τον καθαρισμό προσώπου θα βρείτε στο άρθρο Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι του ηλεκτρονικού μας περιοδικού (Δυναμική Γυναίκα).

Συμβουλές καθαρισμού προσώπου από την Vichy

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού προσώπου χρησιμοποιώντας προϊόντα καθαρισμού από την Vichy. Τα προϊόντα που προτείνονται στο βίντεο είναι ένα ντεμακιγιάζ για τα μάτια, ένα γαλάκτωμα που δεν ξεβγάζεται, και ένα προϊόν καθαρισμού με αφρό που ξεβγάζεται με νερό.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα