11 Βότανα για τα μαλλιά

Μήπως τα μαλλιά σας φαίνονται θαμπά, άτονα ή ταλαιπωρημένα; Ή μήπως είστε από τα άτομα που πάσχουν από τριχόπτωση, λεπιοειδές δέρμα ή πιτυρίδα; Μέχρι τώρα σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει διάφορα conditioner, σαμπουάν και serum, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να αποκτήσουν και πάλι την λάμψη τους, την ζωντάνια και την καλή υγεία τους. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες αυτές ήταν άκαρπες.  Έχετε σκεφτεί τη χρήση βοτάνων για το σκοπό αυτό; Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει 11 βότανα για τα μαλλιά που θα χαρίσουν λάμψη στα μαλλιά σας και θα τα αναζωογονήσουν.

Τα βότανα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Τα βότανα δεν είναι μόνο κατάλληλα για την αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών, αλλά είναι κατάλληλα και για τη γενική φροντίδα του σώματος, την περιποίηση των μαλλιών, την περιποίηση του δέρματος της κεφαλής αλλά και της επιδερμίδας του προσώπου.

10 Βότανα για υγιή μαλλιά

Αλόη

Περιέχει μια ουσία (Aloenin), η οποία είναι δυνητική – διεγερτική για την ανάπτυξη των τριχών. Είναι ένα αποτελεσματικό conditioner μαλλιών χωρίς παρενέργειες. Καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής σας και αναζωογονεί τα κύτταρα της ρίζας των μαλλιών.

Arnica

Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών και παρέχει θρεπτικά συστατικά. Λέγεται ότι αυτό το βότανο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη θεραπεία της πιτυρίδας, ενώ μπορεί να προλάβει διάφορες άλλες ασθένειες των μαλλιών.

Brahmi

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και “δροσίζει” το τριχωτό της κεφαλής. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στην ξηρότητα της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής,  στην πιτυρίδα και την τριχόπτωση.

Δενδρολίβανο

Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά στην “ενίσχυση” της τρίχας. Αυτό το βότανο τρέφει το ξηρό δέρμα της κεφαλής σας με αποτέλεσμα να βοηθάει στο πρόβλημα της πιτυρίδας. Επίσης επιβραδύνει το πρόωρο γκριζάρισμα και την απώλεια μαλλιών.

Nettles (Είδος τσουκνίδας)

Αυτό το βότανο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α και C. Είναι αποτελεσματικό κατά της τριχόπτωσης, καθώς αναστέλλει την παραγωγή ενζύμων που είναι η βασική αιτία της τριχόπτωσης. Επίσης πολλοί ισχυρίζονται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία

Κατιφές

Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται για θαμπά μαλλιά δίνοντας μια πλήρη υγιή και λαμπερή εμφάνιση. Είναι μια αποτελεσματική λύση για λιπαρά μαλλιά, λεπτή τρίχα αλλά και για ξηρά μαλλιά.

Φασκόμηλο

Είναι ένα σημαντικό βότανο για την κατάλληλη φροντίδα των μαλλιών. Αυτό το βότανο είναι αποτελεσματικό για την πιτυρίδα και για προβλήματα με λιπαρά μαλλιά.Λέγεται ότι ελαττώνει την απώλεια των μαλλιών και επαναφέρει το χρώμα τους.

Μαϊντανός

Δρα ως τονωτικό μαλλιών για λεπτά μαλλιά και για μαλλιά που είναι επιρρεπή στην πιτυρίδα.

Κολλιτσίδα

Η ρίζα αυτού του φυτού βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής. Βοηθά να απαλλαγούμε από πιτυρίδα και φαγούρα. Επίσης, βελτιώνει την αντοχή των μαλλιών, επαναφέρει την λάμψη και αντιστρέφει την αραίωση.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα εξαιρετικό conditioner για ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά. Όταν χρησιμοποιείται  στο ξέπλυμα μετά το λούσιμο βοηθάει στην αποκατάσταση της λάμψης. Επίσης βοηθάει στην ενίσχυση της τρίχας, προλαμβάνει την θραύση, το μπλέξιμο και την ψαλίδα.

Τσαγιόδεντρο

Το εκχύλισμα τσαγιόδεντρου είναι ένα φυσικό αντι-βακτηριακό, αντι-ιικό και αντι-μυκητιασικό φάρμακο. Βοηθά στη μείωση του προβλήματος της πιτυρίδας και άλλων μολύνσεων του τριχωτού της κεφαλής.

Συμβουλές

  1. Προσοχή, τα βότανα δεν αντικαθιστούν την φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας.
  2. Για οποιαδήποτε πρόβλημα έχετε με τα μαλλιά σας και την επιδερμίδα του κεφαλιού σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.
  3. Παραπάνω παρουσιάσαμε ορισμένα βότανα και διάφορα χαρακτηριστικά τους. Για τη σωστή χρήση τους ρωτήστε κάποιον ειδικό.
Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα