Οι 7 καλύτερες σπιτικές λευκαντικές κρέμες – μάσκες προσώπου

Οι σπιτικές λευκαντικές κρέμες προσώπου είναι εύκολο να γίνουν. Πολλές γυναίκες προτιμούν να έχουν έναν πιο ανοιχτό τόνο του δέρματος του προσώπου. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούν διάφορα προϊόντα για να το πετύχουν. Οι λευκαντικές κρέμες του εμπορίου, μπορεί να περιέχουν διάφορα “ισχυρά” συστατικά, τα οποία όταν εφαρμόζονται για πολύ καιρό πάνω στο δέρμα μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα. Οι γυναίκες που έχουν ευαίσθητο δέρμα μπορεί να μην είναι σε θέση να τα χρησιμοποιούν. Ο καλύτερος τρόπος για να “ανοίξετε” την επιδερμίδα του προσώπου είναι να εφαρμόσετε μια σπιτική λευκαντική κρέμα – αλοιφή φτιαγμένη από εντελώς φυσικά συστατικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Οι σπιτικές λευκαντικές κρέμες προσώπου είναι αρκετά αποτελεσματικές και δεν έχουν παρενέργειες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης σπιτικών λευκαντικών κρεμών (όπως είπαμε και παραπάνω) είναι ότι όλα τα συστατικά που περιέχουν είναι άμεσα διαθέσιμα στο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τεράστια ποσά για την αγορά των συστατικών. Αυτό δεν συμβαίνει με τις λευκαντικές κρέμες προσώπου του εμπορίου. Αυτές είναι αρκετά δαπανηρές και μπορεί να μην βρείτε την κατάλληλη για εσάς κρέμα. Επίσης, χρησιμοποιώντας σπιτικές λευκαντικές κρέμες προσώπου είστε σίγουρες για τα υλικά που χρησιμοποιείτε και ότι δεν θα προκαλέσουν κανενός είδους προβλήματα στην επιδερμίδα σας.

Σε προηγούμενα άρθρα του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα αναφέραμε τις:

Στο άρθρο αυτό αναφέρονται ορισμένες πολύ καλές συνταγές για να φτιάξετε σπιτικές λευκαντικές κρέμες – μάσκες προσώπου ή λοσιόν.

Σπιτική λευκαντική κρέμα προσώπου με βρώμη και χυμό τομάτας

Το πλιγούρι βρώμης και ο χυμός ντομάτας μπορούν να φτιάξουν μια αποτελεσματική λευκαντική πάστα. Ανακατέψτε καλά αυτά τα δύο συστατικά και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αφήστε την πάστα στο πρόσωπό σας μέχρι να στεγνώσει “επάνω”. Πλύνετε καλά με καθαρό νερό. Αυτό το μείγμα είναι πολύ αποτελεσματικό για την αφαίρεση των “σκοτεινών σημείων” και κάνει το δέρμα σας μερικούς τόνους λευκότερο.

Σπιτική λευκαντική μάσκα με φράουλα και γιαούρτι

Πολτοποιήστε μαζί πέντε φράουλες, 2 κουταλιές βιολογικό γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές της σούπας βρώμη έως ότου όλα τα συστατικά αναμιχθούν καλά και γίνουν “πουρές”. Απλώστε στο πρόσωπο σας με καθαρά χέρια, αφήστε το για 20 λεπτά και ξεπλύνετε. Οι φράουλες είναι γνωστό ότι έχουν λευκαντικές ιδιότητες, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό, υγιές και ενυδατωμένο.

Σπιτική λευκαντική κρέμα με χυμό λεμονιού, μέλι και αλάτι

Ανακατέψτε 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1/2 φλιτζάνι αλάτι και χρησιμοποιείστε την κρέμα όπως θα εφαρμόζατε μια απολεπιστική κρέμα προσώπου. Το λεμόνι είναι γνωστό ότι  έχει λευκαντικές ιδιότητες, ενώ το αλάτι (με το τρίψιμο) θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να βοηθήσει το χυμό λεμονιού να απορροφηθεί πιο βαθιά μέσα στους πόρους. Το μέλι θα κρατήσει το δέρμα σας από το να μην γίνει ξηρό και ερεθισμένο.

Σπιτική λευκαντική μάσκα με σανταλόξυλο (σκόνη) και ροδόνερο

Ανακατέψτε μαζί 3 κουταλιές της σούπας σκόνη σανταλόξυλου και 3 κουταλιές ροδόνερο έτσι ώστε να δημιουργήσετε μαι “παχιά” μάσκα. Απλώστε την ίδια μάσκα για 20 λεπτά κάθε ημέρα και μετά από μερικές εβδομάδες θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε μια σημαντική διαφορά στη φωτεινότητα του δέρματος σας.

Σπιτική λευκαντική κρέμα προσώπου με μέλι και αμύγδαλα

Μία άλλη φυσική λευκαντική κρέμα προσώπου που μπορεί να γίνει είναι χρησιμοποιώντας  αμύγδαλα και μέλι. Κάντε μια πάστα απλά και εύκολα πολτοποιώντας αμύγδαλα και μέλι. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βιολογικό μέλι για καλύτερο αποτέλεσμα.

Σπιτική λευκαντική λοσιόν με ασπράδι αυγού, δυόσμο και λεμόνι

Μπορείτε να φτιάξετε μια αποτελεσματική λευκαντική λοσιόν προσώπου με πάστα από φύλλα δυόσμου, ασπράδι αυγού και χυμό λεμόνι. “Πολτοποιείστε” τα φύλλα δυόσμου σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέστε τα σε ασπράδι αυγού και ανακατέψτε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε (χτυπήστε) καλά και στη συνέχεια εφαρμόστε στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά.

Σπιτική λευκαντική κρέμα προσώπου με γιαούρτι κι χυμό πορτοκαλιού

Μια απλή και πολύ καλή σπιτική λευκαντική κρέμα προσώπου μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού. Ρίξτε λίγο χυμό πορτοκαλιού σε ένα βιολογικό γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και περιμένετε για περίπου 10 λεπτά. Πλύνετε με νερό.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα