Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα – 8 Τρόποι να το πετύχετε

Το αδυνάτισμα είναι ένα στοίχημα που κάθε γυναίκα θέλει να κερδίσει. Οι γυναίκες που έχουν ιδανικό βάρος για το ύψος τους έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους και κατά κανόνα λαμβάνουν περισσότερα κομπλιμέντα. Όπως είναι γνωστό, για να αδυνατίσει μια γυναίκα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κάνει δίαιτα ή τουλάχιστον να ακολουθήσει υγιεινή διατροφή. Δυστυχώς όμως πολλές γυναίκες για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά με τις δίαιτες. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα αποκαλύπτουμε 8 μικρά μυστικά – τρόπους για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα.

8 Τρόποι για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα

  1. Γυμναστική: Δύο είναι οι κύριοι τρόποι για να αδυνατίσει μια γυναίκα. Ο ένας είναι να προσλαμβάνει λιγότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνει (δίαιτα) και ο άλλος είναι να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνει (γυμναστική). Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα είδη γυμναστικής όπως αεροβική γυμναστική, πιλάτες, γιόγκα, γυμναστική με βάρη, κ.τ.λ.
  2. Αύξηση μεταβολισμού: Άλλος ένας καλός τρόπος που μπορείτε να αδυνατίσετε χωρίς απαραίτητα να κάνετε δίαιτα είναι να στραφείτε στην κατεύθυνση της αύξησης του βασικού σας μεταβολισμού έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάστε. Στο άρθρο Αύξηση μεταβολισμού – 8 Τρόποι για να το πετύχετε θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα αυτό.
  3. Τροφές που αδυνατίζουν: Υπάρχουν μερικές τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα ακόμα και αν δεν κάνετε δίαιτα. βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να τρώγονται σε λογικές ποσότητες. Στο άρθρο 9 Τροφές που αδυνατίζουν θα βρείτε ορισμένες από αυτές.
  4. Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Πολλοί διαιτολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που ο ανθρώπινος οργανισμός για να τις “μεταβολίσει” χρειάζεται περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) από ότι τελικά θα πάρει από τις τροφές αυτές. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι όσο περισσότερη ποσότητα ποσότητα από τις τροφές αυτές τρώει μια γυναίκα τόσο περισσότερο αδυνατίζει. Το κατά πόσο ισχύει αυτό και πρακτικά μένει να το δείξει η προσωπική εμπειρία της κάθε μίας. Στο άρθρο Τροφές με αρνητικές θερμίδες μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες καθώς και ποια είναι τα πιο γνωστά τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες.
  5. Τροφές – φυσικοί λιποδιαλύτες: Πολλοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που ευνοούν την αύξηση της καύσης του περιττού λίπους. Οι τροφές αυτές θεωρούνται ως τροφές φυσικοί λιποδιαλύτες και βοηθούν τον οργανισμό προς αυτή την κατεύθυνση. Στο άρθρο Καλύτερες τροφές – φυσικοί λιποδιαλύτες θα βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες καθώς και τις πιο γνωστές τροφές που κάνουν αυτή τη δουλειά. Οι τροφές – λιποδιαλύτες δεν χρειάζεται να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή.
  6. Κάντε το τεστ δυσανεξίας: Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν τροφική δυσανεξία σε ορισμένες τροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες αυτές όταν καταναλώνουν τέτοιες τροφές να βάζουν βάρος ή να “πρήζονται”. Πολλές γυναίκες που έκαναν το τεστ δυσανεξίας ισχυρίζονται ότι έχουν χάσει από λίγα έως πάρα πολλά κιλά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο Τεστ δυσανεξίας και αδυνάτισμα – αλήθεια ή ψέμα;.
  7. Μεσογειακή διατροφήΑν θέλετε να αδυνατίσετε χωρίς δίαιτα, τότε μπορείτε τουλάχιστον να επιλέξετε να τρώτε με βάση την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Η μεσογειακή διατροφή δεν θεωρείται δίαιτα αλλά ένας υγιεινός τρόπος διατροφής που περιλαμβάνει συγκεκριμένα τρόφιμα όπως αυτά επιλέγονταν από τους λαούς της μεσογείου τα παλαιότερα χρόνια (ανάμεσα σε αυτούς και η Ελλάδα). Οι άνθρωποι που τρέφονται με βάση την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής κατά κανόνα χάνουν κιλά και σπάνια τα ξαναπαίρνουν. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο Μεσογειακή Διατροφή του περιοδικού μας.
  8. Βότανα για αδυνάτισμα: Τέλος μπορείτε να αρχίσετε να καταναλώνετε διάφορα αφεψήματα όπως για παράδειγμα το πράσινο τσάι ή να τρώτε διάφορα βότανα που βοηθούν στο αδυνάτισμα. Στο άρθρο 6 Βότανα για αδυνάτισμα θα βρείτε σχετικές πληροφορίες.
Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα