Γίνε όμορφη σαν αρχαία Θεά – Ορίστε πώς θα το πετύχεις

Σίγουρα όλες έχουμε ακούσει για το πόσο όμορφες θεωρούνταν οι αρχαίες Θεές της Ελλάδας. Ορισμένες μάλιστα θεωρούνταν τόσο όμορφες που κυριολεκτικά κανένας άντρας δεν μπορούσε να τις αντισταθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Θεά Αφροδίτη, η οποία θεωρούνταν η Θεά της ομορφιάς. Σε προηγούμενο άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα παρουσιάσαμε ένα ψυχαγωγικό κουίζ που απαντούσε στο ερώτημα “ποια αρχαία Θεά θα ήσουν αν ήσουν Θεά“, ενώ σε άλλο άρθρο αναφέραμε πώς μπορεί μια γυναίκα να γίνει όμορφη σαν τα μοντέλα. Στο άρθρο αυτό φανερώνουμε μικρά μυστικά και συμβουλές ομορφιάς για να γίνεις τόσο όμορφη όσο θεωρούνταν και οι Θεές της Αρχαίας Ελλάδας. Άλλωστε ….. η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Γίνε όμορφη σαν αρχαία Θεά – Συμβουλές

Πρόσωπο

Η επιδερμίδα του προσώπου παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση της γυναίκας. Διατήρησε την επιδερμίδα σου λεία, απαλή και το σημαντικότερο ελαστική. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες έκφρασης ή ηλικίας. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα καθαρισμού προσώπου, ενυδάτωσης και απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων (scrub σώματος). Να φροντίσεις έτσι ώστε να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στο άρθρο “Συμβουλές μιας ολοκληρωμένης θεραπείας προσώπου στο σπίτι” μπορείτε να βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες περιποίησης προσώπου που αφορούν καθαρισμό, ενυδάτωση, απολέπιση και ενυδάτωση.

Μαλλιά

Τα μαλλιά μιας γυναίκας μπορούν να κάνουν την διαφορά. Εδώ υπάρχουν δύο κατευθύνσεις που θα πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου. Η μία είναι το χτένισμα και το χρώμα των μαλλιών και η άλλη είναι η υγεία τους.

Όσον αφορά το χτένισμα και το χρώμα των μαλλιών, μπορείς να βρεις χρήσιμες πληροφορίες στα άρθρα:

Όσον αφορά την υγεία των μαλλιών σου, μπορείς να βρεις χρήσιμες πληροφορίες σας άρθρα Ολοκληρωμένη φροντίδα και περιποίηση μαλλιών – Συμβουλές και Ταλαιπωρημένα μαλλιά – Οι αιτίες και οι λύσεις.

Σώμα

Όπως είναι λογικό, το σώμα μιας γυναίκας καθώς και οι αναλογίες της παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή της. Εδώ τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά δεν είναι και ακατόρθωτα. Αν μια γυναίκα θέλει να γίνει τόσο όμορφη όσο θεωρούνταν οι αρχαίες Θεές, αυτό που πρέπει να κάνει είναι βελτιώσει το σώμα της και τις αναλογίες της. Κάθε γυναίκα έχει ένα συγκεκριμένο βάρος για το ύψος της που θεωρείται ως το ιδανικό βάρος. Επίσης, για κάθε σωματότυπο υπάρχουν και οι λεγόμενες ιδανικές γυναικείες αναλογίες. Οι τρόποι για να βελτιώσει μια γυναίκα το σώμα της είναι τρεις και καλό είναι να γίνονται ταυτόχρονα. Ο πρώτος και ο δεύτερος αφορά το αδυνάτισμα και την σύσφιξη του σώματος και είναι οι δίαιτες και η γυμναστική. Ο τρίτος αφορά περισσότερο την υφή της επιδερμίδας και αφορά τη σύσφιξη του δέρματος, την ελαστικότητα, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, την αποτρίχωση, κ.τ.λ. Περισσότερες πληροφορίες για ένα καλύτερο σώμα μπορείς να βρεις στα άρθρα:

Ρούχα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει την έκφραση που λέει “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά”. Μπορεί σε άλλα πράγματα να ισχύει αλλά όσον αφορά το θέμα της ομορφιάς, τα ρούχα παίζουν καθοριστικό ρόλο οπότε στην προκειμένη περίπτωση “τα ρούχα κάνουν τη Θεά”. Να επιλέγεις ρούχα που σε κολακεύουν, που τονίζουν τα προτερήματά σου αλλά και που κρύβουν τυχόν ατέλειες. Είτε αναφερόμαστε σε ρούχα, είτε σε παπούτσια, είτε σε διάφορα άλλα αξεσουάρ όπως τσάντες, καπέλα, γάντια, κ.τ.λ. το σημαντικό είναι να επιλέγεις αυτά που σου ταιριάζουν πραγματικά. Καλό βέβαια είναι να επιλέξεις ρούχα “επίκαιρα” που είναι στη μόδα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία.  Αυτό που χρειάζεται είναι να αποκτήσεις καλό γούστο (αν δεν έχεις ήδη). Όσον αφορά τα φορέματα, καλό είναι να επιλέγεις αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στον σωματότυπό σου.

Μακιγιάζ

Έχεις δει ποτέ κάποια γυναίκα ηθοποιό χωρίς μακιγιάζ; Αν δεν έχεις δει, τότε να σε πληροφορήσουμε ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Το μακιγιάζ μπορεί να δώσει ώθηση στην φυσική ομορφιά του προσώπου σου αλλά και να κρύψει διάφορα σημάδια όπως σπυράκια, κ.τ.λ. Πολλές γυναίκες κάνουν υπερβολές όσον αφορά το μακιγιάζ τους. Λέμε όχι λοιπόν στο υπερβολικό μακιγιάζ. Στο άρθρο Συμβουλές μακιγιάζ για άμεση ομορφιά μπορείς να βρεις χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να μακιγιάρεσαι σωστά, ενώ το άρθρο Συμβουλές μακιγιάζ για υπέροχα μάτια εξειδικεύεται περισσότερο στην περιοχή των ματιών. Χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το μακιγιάζ μπορείς να βρεις στα άρθρα:

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα