Κουίζ: Πόσο γηρασμένη επιδερμίδα προσώπου έχετε;

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν κάποια ηλικία παρόλα αυτά η επιδερμίδα του προσώπου τους φαίνεται πολύ νεότερη. Αντίθετα υπάρχουν γυναίκες με σχετικά μικρή ηλικία που το πρόσωπό τους αρχίζει να σχηματίζει τις πρώτες λεπτές γραμμές ή ακόμα και ρυτίδες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο γρήγορα γερνάει η επιδερμίδα και τα κύτταρα του προσώπου, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε ένα ψυχαγωγικό κουίζ που θα σας βοηθήσει να μάθετε πόσο γηρασμένη επιδερμίδα προσώπου έχετε.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου

Ηλικία

Προφανώς η ηλικία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση των κυττάρων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να καθυστερήσετε ή ακόμα και να αντιστρέψετε αυτό το φαινόμενο.

Γονίδια

Τα γονίδια επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο γρήγορα γερνάνε τα κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου μιας γυναίκας. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, οπότε δεν επεκτεινόμαστε παραπάνω.

Καταχρήσεις

Οι καταχρήσεις μπορούν να αυξήσουν στο μέγιστο τον ρυθμό γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου. Το κάπνισμα δεσμεύει το απαραίτητο οξυγόνο από τα κύτταρα ενώ το αλκοόλ τα αφυδατώνει. Το αποτέλεσμα είναι μια επιδερμίδα προσώπου που φαίνεται τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερη.

Άγχος

Το άγχος είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που παίζει μεγάλο ρόλο στον ρυθμό γήρανσης του δέρματος. Το άγχος κάνει το πρόσωπο “σκυθρωπό” ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να προκαλέσει τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η γυναίκα να “γερνάει” πριν της ώρας της (τουλάχιστον οπτικά).

Διατροφή

Η σωστή διατροφή κάνει το πρόσωπο να λάμπει επειδή του παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και τις βιταμίνες που απαιτούνται για να έχει το δέρμα ελαστικότητα, σφριγηλότητα και ζωντάνια. Από την άλλη πλευρά, η κακή διατροφή μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό και υπό προϋποθέσεις να κάνει το δέρμα να φαίνεται γηρασμένο.

Περιποίηση προσώπου

Η περιποίηση του προσώπου είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει το πόσο γηρασμένη ή νεανική επιδερμίδα έχει μια γυναίκα. Οι γυναίκες που περιποιούνται το πρόσωπό τους αργά ή γρήγορα βλέπουν αποτελέσματα ενώ οι γυναίκες που τα αφήνουν όλα στην τύχη δεν έχουν και τόσο καλά αποτελέσματα. Η ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση, ενυδάτωση και αντιρυτιδική προστασία.

Κουίζ: Πόσο γηρασμένη επιδερμίδα προσώπου έχετε;

Σε προηγούμενα άρθρα του περιοδικού παρουσιάσαμε δύο υπέροχα κουίζ. Το ένα αφορούσε το πόσο χρονών είναι η καρδιά σας και το άλλο αφορούσε το ποια είναι η βιολογική σας ηλικία. Στο παρακάτω κουίζ μπορείτε να μάθετε πόσο γηρασμένη επιδερμίδα προσώπου έχετε. Κάντε λοιπόν το τεστ για να μάθετε.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα