Οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο τους φτύνεις τόσο κολλάνε

Πολλές γυναίκες λένε ότι οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο τους φτύνεις τόσο κολλάνε. Αυτή η έκφραση λέγεται για να περιγράψει μια κατάσταση στην οποία η γυναίκα φαίνεται ότι δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον ή ανταπόκριση για έναν άντρα, ενώ αυτός τρέχει από πίσω της σαν σκυλάκι. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε άθελα, είτε επίτηδες ως “τεχνική” Εμείς οι γυναίκες χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση ( άντρες – γραμματόσημα) αστειευόμενες μεταξύ μας ή για να δώσουμε έμφαση σε μια τέτοια κατάσταση. Τι ισχύει όμως πραγματικά; Είναι πράγματι οι άντρες σαν τα γραμματόσημα (όσο του φτύνεις τόσο κολλάνε) ή μήπως πρόκειται για άλλον ένα μύθο; Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα εξετάζει και βάζει αυτόν τον “μύθο” σε δοκιμασία έτσι ώστε να δούμε κατά πόσο ισχύει μια τέτοια κατάσταση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κατ’ αρχήν να αναφέρουμε ότι οι άντρες έχουν τη δική τους εκδοχή όσο αφορά αυτή την έκφραση. Σύμφωνα με τους άντρες λοιπόν, οι γυναίκες είναι αυτές που είναι σαν τα γραμματόσημα και όσο αυτοί τις φτύνουνε τόσο αυτές κολλάνε. Όπως βλέπουμε υπάρχει ένας “ανταγωνισμός” ανάμεσα στα δύο φύλα. Όπως και να έχει, ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να παρουσιάσουμε τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα της ορθότητας ή μη αυτής της έκφρασης.

Εξετάζοντας λοιπόν αυτή την έκφραση (άντρες – γραμματόσημα), βλέπουμε ότι δύο είναι οι πιθανές εκδοχές. Η πρώτη εκδοχή είναι πράγματι αυτή η έκφραση να ισχύει, ενώ η δεύτερη εκδοχή είναι να αποτελεί έναν μύθο ή μια υπερβολή. Ας εξετάσουμε λοιπόν και τις δύο περιπτώσεις:

Οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο τους φτύνεις τόσο κολλάνε -Πραγματικότητα

Οι γυναίκες που πιστεύουν ότι αυτή η έκφραση είναι σωστή έχουν τα εξής επιχειρήματα:

  • Παραδείγματα: Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γυναικών που δείχνουν ελάχιστο ή καθόλου ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα οι άντρες τρέχουν από πίσω τους γεγονός που επιβεβαιώνει ότι  η φράση αυτή είναι σωστή.
  • Τεχνική – κρύο ζεστό: Η τεχνική μια κρύο μια ζεστό που χρησιμοποιείται από μερικές γυναίκες για να “τονώσει” το ενδιαφέρον του υποψηφίου, λέγεται ότι λειτουργεί επειδή ακριβώς εκμεταλλεύεται ότι οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Έτσι, η γυναίκα μια δείχνει ενδιαφέρον (ζεστό) και μια δεν δείχνει ενδιαφέρον (Σκωτσέζικο ντουζ). Ο άντρας “τρελαίνεται συναισθηματικά” και πέφτει στην παγίδα.
  • Αντίθετη ψυχολογία: Η φράση αυτή δηλώνει στην ουσία τη μέθοδο της αντίθετης ψυχολογίας. Έτσι, όσο πιο δύσκολο είναι κάτι να αποκτηθεί τόσο πιο μεγάλη αξία του δίνουμε και τόσο πιο πολύ μας αρέσει. Παρόμοια, οι άντρες δίνουν μεγάλη αξία σε μια γυναίκα που θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα την καταφέρουν ενώ δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση μια γυναίκα που θεωρούν ότι είναι πολύ εύκολη για τις δικές τους δυνατότητες.
  • Φλερτ: Ακόμα και ορισμένες γυναικείες τεχνικές φλερτ χρησιμοποιούν αυτήν ακριβώς τη μέθοδο. Η γυναίκα στην αρχή δίνει λίγο θάρρος σε έναν άντρα. Μόλις αυτός ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον, η γυναίκα “περιορίζει” λίγο το δικό της ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να κάνει τον άντρα να θέλει ακόμα πιο πολύ.

Οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο τους φτύνεις τόσο κολλάνε – Μύθος

Οι γυναίκες που πιστεύουν ότι αυτή η έκφραση είναι μύθος ή μια υπερβολή έχουν τα εξής επιχειρήματα:

  • Γενικό από το ειδικό: Το να γενικεύουμε παρατηρώντας μια δυο περιπτώσεις (έστω και παραπάνω) δεν είναι σωστό σαν λογική. Άλλωστε αν ένας άντρας είναι “γουρούνι” δεν πάει να πει ότι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια. (ή μήπως πάει;;;;;;;;;)
  • Χωρίς ενδιαφέρον:  Αν ένας άντρας δεν έχει καθόλου ενδιαφέρον τότε καμία τεχνική δεν πρόκειται να του αλλάξει τα μυαλά. Αυτές οι τεχνικές (φτύσε τον να κολλήσει) είναι απλώς μια τελευταία “ύστατη” προσπάθεια.
  • Και οι άντρες έχουν μυαλό: Οι άντρες έχουν αρκετό μυαλό να καταλάβουν τέτοιου είδους γυναικεία κόλπα. Μπορεί να πιάνουν σε μερικούς, ωστόσο οι περισσότεροι τα αντιλαμβάνονται.
Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα