10 Λόγοι που συμβάλλουν στη δημιουργία κυτταρίτιδας και όχι μόνο!

Καθημερινά κάνουμε διάφορες ατασθαλίες, οι οποίες δημιουργούν στο σώμα μας μικρά προβληματάκια όπως κυτταρίτιδα, ψωμάκια αλλά και κατακράτηση υγρών.

Παρακάτω θα βρείτε 10 άπλα πράγματα που κάνουμε και δεν καταλαβαίνουμε πόσο επώδυνα μπορεί να αποβούν!

Λόγοι που προκαλούν κυτταρίτιδα

1. Δεν τρώτε φρούτα και λαχανικά (διατροφή)

Μην απορείτε γιατί έχετε προβλήματα δυσκοιλιότητας. Καταρχάς πρέπει να ξέρετε ότι η δυσκοιλιότητα οφείλετε στην έλλειψη φυτικών ινών που περιέχονται σε μεγάλο βαθμό στα φρούτα και στα λαχανικά. Η εμφάνιση κυτταρίτιδας λοιπόν πολλές φορές οφείλεται στη δυσκοιλιότητα.

Smart Tip: Προσπαθήστε να βάζετε λαχανικά στα σάντουιτς σας. Έτσι θα γίνουν και πιο νόστιμα και δε θα τα παραλείπετε μέσα στην ημέρα.

2. Παραγγέλνετε συνέχεια από delivery

Είστε λάτρης της πίτσας και του club σάντουιτς; Τι θα λέγατε για ένα σουβλάκι; Τρώγοντας απέξω έχετε πολλές πιθανότητες να γίνεται παχύσαρκη μιας και τέτοια είδη φαγητού περιέχουν πολλές κενές θερμίδες και λιπαρά. Επίσης συχνά αποκτάτε ψωμάκια και κυτταρίτιδα.

Smart Tip: Είναι λογικό πως δεν μπορείτε να τα διαγράψετε από την διατροφή σας γι’ αυτό μπορείτε να παραγγείλετε:

  • Σαλάτα του Σεφ (χωρίς σως)
  • Σαλάτα Ceasars (χωρίς σως)
  • 2 σουβλάκια καλαμάκια και σαλάτα εποχής ή 1 τοστ με λαχανικά ή αραβική πίτα με γαλοπούλα, ντομάτα, ελιές)
  • Σπανακόπιτα
  • Κλαμπ σάντουιτς (χωρίς πατάτες)

3. Δεν γυμνάζεστε

Ό,τι δεν μπορεί να διορθωθεί με τη σωστή διατροφή, μπορεί σίγουρα να διορθωθεί με την άσκηση. Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα λοιπόν ,σε συνδυασμό με κακή διατροφή ,συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους ,ενώ αυξάνει και τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Smart Tip: Υπάρχουν και εναλλακτικές μορφές γυμναστικής που μπορούν να σε συναρπάσουν όπως είναι η Zumba,Belly dance.

4. Δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε

Μην απορείτε αν υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους! Το νερό είναι πηγή ζωής και αυτό είναι κυριολεξία! Ένα μόνο μπουκαλάκι νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 30%. Άσε που όσο λιγότερο νερό πίνετε, τόσο περισσότερο ο οργανισμός ζητά παχυντικές-λιπαρές τροφές. Κι αυτό βέβαια σημαίνει περισσότερα κιλά…

Smart Tip: Μπορείτε να προμηθευτείτε τον οργανισμό σου με το απαραίτητο νερό πίνοντας τσάι και χυμούς χωρίς ζάχαρη ή έχοντας πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

5. Τρώτε μόνο μία φορά την ημέρα

Νομίζετε πως τρώγοντας μόνο μια φορά… Έλα που το στομάχι σας δεν μπορεί να μένει άδειο τόσες ώρες, το ρίχνετε έτσι στο τσιμπολόγημα. Ένα πατατάκι, ένα γλυκάκι κάτι μικρό! Όλα αυτά μαζί μας κάνουν χιλιάδες θερμίδες και καμία, μα καμία θρεπτική αξία.

Smart Tip: Πάντα υπάρχει χρόνος για να φάτε κάτι. Έστω κι αν είναι απλά ένα φρούτο. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως τα μικρά και συχνά γεύματα αδυνατίζουν.

6. Λατρεύετε τα αλμυρά φαγητά

Έχετε ακούσει για την κατακράτηση υγρών; Αισθάνεστε μήπως συχνά φουσκωμένη και πρησμένη; Καλό είναι να το έχετε στο μυαλό σας την επόμενη φορά που θα πάρετε την αλατιέρα. Άσε που δεν θα έπρεπε να περιμένετε να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα με αυτό τον τρόπο…

Smart Tip: Αντικαταστήστε το αλάτι στη μαγειρική σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι, ξύδι, μυρωδικά και μπαχαρικά

7. Δεν προλαβαίνετε να φάτε πρωινό

Άλλες φορές δεν προλαβαίνετε , άλλες απλά δεν πεινάτε…Τι γίνεται λοιπόν, όταν δεν τρώτε το πρωί λίγο πριν το μεσημέρι νιώθεται την ανάγκη να φάτε κάτι αρκετά παχυντικό ενώ νιώθετε αρκετά κουρασμένες. Ναι! Και όλα αυτά επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΦΑΕΙ πρωινό!

Smart Tip: Αντί για τυρόπιτα και καφέ που θα αγοράζατε, πάρτε 1 ποτήρι φυσικό χυμό φρούτων, κουλούρι Θεσσαλονίκης και μια μπάρα δημητριακών!

8. Ξενυχτάτε

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους αφού οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες σε σχέση με αυτές που κοιμόντουσαν 7 ή παραπάνω ώρες, ζύγιζαν 2.5 κιλά περισσότερο, είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες σημαντικά υψηλότερου βάρους, 15% περισσότερες πιθανότητες παχυσαρκίας και προσέλαβαν 15 κιλά μέσα σε 16 χρόνια. Μήπως ξαφνικά σας έπιασε μια νύστα;

Smart Tip: Ένα ποτήρι ζεστό γάλα αλλά και ένα ζεστό μπάνιο σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα!

9. Τρώτε καθημερινά γλυκά

Εκτός από τις “κενές” θερμίδες αλλά και τα λιπαρά που περιέχουν κάνουν πολύ μεγάλο κακό στα δόντια μιας και καταστρέφουν το σμάλτο τους.

Smart Tip: Κάντε μια έξυπνη επιλογή γλυκών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που δεν θα επηρεάσουν τόσο την όρεξή σας.

10. Πίνετε αρκετά συχνά αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ σημαίνει αφυδάτωση… άρα θαμπό δέρμα, ταλαιπωρημένα μαλλιά και μειωμένη ενυδάτωση ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα. Επίσης μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία ,αυξημένη πίεση ,χοληστερίνη ,αλλά και εμφάνιση καρκίνου.

Smart Tip: Για κάθε ποτήρι αλκοόλ φροντίστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό. Έτσι και λιγότερο θα πιείτε ΚΑΙ δεν θα αφήσετε τον οργανισμό σας αφυδατωμένο!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα