Συμβουλές μιας ολοκληρωμένης θεραπείας προσώπου στο σπίτι

Όταν αναφερόμαστε σε συμβουλές μια ολοκληρωμένης θεραπείας προσώπου προφανώς αναφερόμαστε σε μια ρουτίνα περιποίησης και φροντίδας της επιδερμίδας του προσώπου. Η έννοια “θεραπεία προσώπου” ίσως είναι λιγάκι υπερβολική και καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε την λέξη φροντίδα, ωστόσο από την άλλη πλευρά οι συμβουλές που θα βρείτε παρακάτω περιλαμβάνουν μια ρουτίνα περιποίησης και φροντίδας του προσώπου που έχει τόσο καλά αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι “θεραπεύει” τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της επιδερμίδας κάνοντας το πρόσωπο της γυναίκας να λάμπει από υγεία και να ακτινοβολεί ομορφιά. Κάθε γυναίκα που θα ακολουθήσει αυτές τις συμβουλές της ολοκληρωμένης θεραπείας του προσώπου θα δει άμεσα αποτελέσματα στην εμφάνισή της, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή της, την ψυχολογική της διάθεση κ.τ.λ., ενώ παράλληλα θα τραβήξει περισσότερα αντρικά βλέμματα πάνω της. Η περιποίηση του προσώπου μπορεί να απαιτεί κάποιο χρόνο κάθε μέρα άλλες φορές περισσότερο και άλλες φορές λιγότερο, ωστόσο ο κόπος αυτός είναι ασύγκριτα μικρός μπροστά στα οφέλη που αποκομίζει η γυναίκα. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να κάνετε για μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου στο σπίτι γλιτώνοντας τα επιπλέον έξοδα που θα ξοδεύατε στα ινστιτούτα ομορφιάς.

Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου θα πρέπει να εστιάσουμε στις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα, οι βασικές ανάγκες τις επιδερμίδας του προσώπου είναι 4. Αυτές είναι ο καθαρισμός, η ενυδάτωση, η απολέπιση και η αντηλιακή προστασία. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε και τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση:

Ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου

Στάδιο 1: Καθαρισμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η κάθε γυναίκα να βεβαιωθεί για τον τύπο της επιδερμίδας που έχει. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε παρουσιάσει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Έτσι …. κάθε γυναίκα θα πρέπει να βεβαιωθεί για τον τύπο επιδερμίδας που έχει. Υπάρχουν οι λιπαρές επιδερμίδες, οι ξηρές επιδερμίδες και οι μικτές επιδερμίδες. Ανάλογα με τον τύπο που διαθέτει η κάθε γυναίκα θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα καθαριστικά προσώπου. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες απλά το αγνοούν ή δεν του δίνουν τη δέουσα σημασία. Όσον αφορά τον καθαρισμό του προσώπου, αυτός καλό είναι να γίνεται σε καθημερινή βάση. Αν χρησιμοποιούνται “ήπια” προϊόντα καθαρισμού μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας ακόμα και δύο φορές την ημέρα μία το πρωί και μία το βράδυ. (Σε καμία περίπτωση παραπάνω). Το νερό που θα χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι χλιαρό. Αποφύγετε το ζεστό ή το δροσερό νερό.

Στάδιο 2: Απολέπιση

Η απολέπιση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας του προσώπου. Η απολέπιση καλό είναι να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. (Όχι συχνότερα). Στο άρθρο “4 καλύτερες συμβουλές απολέπισης” αναφέρουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά την απολέπιση του προσώπου. Μετά την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα, η επιδερμίδα φαίνεται αρκετά πιο νεανική και αν μας επιτραπεί η έκφραση “πιο φρέσκια”. Το πρόσωπο αρχίζει να λάμπει με αποτέλεσμα να κάνει την γυναίκα ακόμα πιο όμορφη. Η σωστή απολέπιση περιλαμβάνει ειδικά γάντια απολέπισης (αποφύγετε τα σφουγγάρια διότι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα βρεγμένα με αποτέλεσμα να περιέχουν βακτήρια). Η διαδικασία περιλαμβάνει απαλές κυκλικές κινήσεις με ελάχιστη πίεση για να αποφεύγονται οι ερεθισμοί.

Στάδιο 3: Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης θεραπείας. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας θα πρέπει να γίνεται τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα, ενώ θα πρέπει να αποφεύγεται το πολύ αλκοόλ διότι προκαλεί αφυδάτωση. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες του εμπορίου ή να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι ενυδατικές κρέμες με εντελώς φυσικά υλικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στο άρθρο με τίτλο “Οι 8 καλύτερες σπιτικές μάσκες – κρέμες προσώπου” μπορείτε να βρείτε ορισμένες χρήσιμες σπιτικές ενυδατικές κρέμες και όχι μόνο. Η καλή ενυδάτωση του προσώπου είναι πολύ σημαντική διότι εμποδίζει τον σχηματισμό ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Στάδιο 4: Αντιρυτιδική προστασία

Όταν μιλάμε για αντιρυτιδική προστασία αναφερόμαστε τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή. Όσο αφορά την πρόληψη, η καλύτερη μέθοδος είναι η αντηλιακή προστασία. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που προκαλούν ρυτίδες στο πρόσωπο είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες απλά το αγνοούν μέχρι να είναι πολύ αργά. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φοράτε αντηλιακή κρέμα προσώπου χειμώνα καλοκαίρι όταν πρόκειται να βγείτε έξω και να σας χτυπήσει ο ήλιος. Να έχετε υπόψη ότι η ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας από τους μεγαλύτερους “ενόχους” όσον αφορά την δημιουργία ρυτίδων. Όσον αφορά την καταστολή, ευτυχώς και πάλι υπάρχουν λύσεις. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα προϊόντα του εμπορίου ή ακόμα καλύτερα να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου από εντελώς φυσικά υλικά. Στο άρθρο “4 Καλύτερες σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες – μάσκες προσώπου” μπορείτε να βρείτε ορισμένες χρήσιμες συνταγές.

Στάδιο 5: Υγιεινός τρόπος ζωής

Η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάνει το πρόσωπο κυριολεκτικά να λάμπει  από υγεία. Από την άλλη πλευρά διάφορες καταχρήσεις όπως το αλκοόλ και ακόμα χειρότερα το κάπνισμα δημιουργούν πολλά προβλήματα. Το αλκοόλ για παράδειγμα προκαλεί αφυδάτωση της επιδερμίδας ενώ το κάπνισμα κάνει το δέρμα χλωμό και φαίνεται σαν άρρωστο. Οι γυναίκες που ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής διατηρούν πιο νεανική εμφάνιση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Ειδικές περιπτώσεις ολοκληρωμένης θεραπείας προσώπου

Εκτός από τα παραπάνω τα οποία αποτελούν μια συστηματική ρουτίνα περιποίησης και φροντίδας του προσώπου, υπάρχουν και ορισμένες ειδικές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα χαλαρή επιδερμίδα, σπυράκια, κ.τ.λ. Οι ειδικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν:

Σύσφιξη επιδερμίδας

Όταν η επιδερμίδα του προσώπου παρουσιάσει χαλάρωση τότε μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές έτσι ώστε να πετύχετε σύσφιξη. Σε προηγούμενο άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα αναφέραμε μια συνταγή για τη δημιουργία σπιτικής κρέμας σύσφιξης προσώπου.

Σπυράκια

Τα σπυράκια είναι μια εντελώς ανεπιθύμητη κατάσταση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σπυράκια μπορείς να διαβάσεις το άρθρο “Σπυράκια – Πώς θα απαλλαγείς μια για πάντα

“Καμμένη” ή κοκκινισμένη επιδερμίδα από τον ήλιο

Αν το πρόβλημα είναι μικρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες κρέμες after sun. Αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο επισκεφτείτε άμεσα έναν δερματολόγο.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα