Ταλαιπωρημένα μαλλιά – Οι αιτίες και οι λύσεις

Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι ένας αρνητικός παράγοντας που αφορά την εμφάνιση της γυναίκας. Έτσι … αν μια γυναίκα έχει ταλαιπωρημένα μαλλιά, οπουδήποτε χτένισμα και αν επιλέξει (χτενίσματα για κοντά μαλλιά, για μακριά μαλλιά, κυματιστά, ίσια, καρέ, κ.τ.λ. δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα αν τα μαλλιά της δεν είναι υγιή. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε τις αιτίες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας καθώς και τις πιο καλές λύσεις για να απαλλαγείτε μια για πάντα.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά – Οι αιτίες

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά είναι:

Πιστολάκι

Ο θερμός αέρας από το πιστολάκι είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά γίνονται εύθραυστα με αποτέλεσμα οι τρίχες να σπάζουν. Επίσης, τα ταλαιπωρημένα μαλλιά αυξάνουν την πιθανότητα δημιουργίας ψαλίδας, ενώ δεν δίνουν ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα όποιο κούρεμα – χτένισμα και αν επιλέξετε.

Συχνό λούσιμο

Αναφερόμαστε στο συχνό λούσιμο με σαμπουάν που δεν είναι κατάλληλο για συχνό λούσιμο. Δυστυχώς πολλές γυναίκες επιλέγουν διάφορα σαμπουάν για καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση, τα οποία όμως δεν είναι κατάλληλα για αυτή τη συχνότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά τους να ταλαιπωρούνται.

Ηλιακή ακτινοβολία

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι και αυτή άλλος ένας παράγοντας που προκαλεί ταλαιπωρημένα μαλλιά. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να αλλάξει ελαφρώς την απόχρωση των μαλλιών.

Βαμμένα μαλλιά

Δυστυχώς οι βαφές μαλλιών όσο καλής ποιότητας και να είναι προκαλούν έστω και μια μικρή “ταλαιπωρία” στα μαλλιά.

Κακή διατροφή

Η κακή διατροφή αποτελεί παράγοντα που προκαλεί “ταλαιπωρία” στα μαλλιά. Τα μαλλιά χρειάζονται θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν υγιή.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά – Οι λύσεις

Ορισμένες από τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν για να “θεραπεύσετε” τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας είναι:

Αποφυγή θερμικής επεξεργασίας

Αναφερόμαστε στο πιστολάκι και συγκεκριμένα στην αποφυγή χρήσης του στις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί στο ζεστό τα μαλλιά σας να στεγνώνουν πιο γρήγορα ωστόσο αν τα στεγνώσετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία τα βοηθάτε να παραμείνουν υγιή.

Χρήση κατάλληλων σαμπουάν

Αν λούζεστε πολύ συχνά, τότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε τις περισσότερες φορές ένα ήπιο σαμπουάν κατάλληλο για συχνή χρήση.

Μάσκα μαλλιών

Μπορείτε να διατηρείτε την υγεία των μαλλιών σας εφαρμόζοντας διάφορες κρέμες – μάσκες μαλλιών. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα του εμπορίου ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι από φυσικά υλικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στο άρθρο “8 Εξωτικές φυσικές κρέμες – μάσκες μαλλιών” παρουσιάζουμε ορισμένες πολύ χρήσιμες συνταγές για την δημιουργία σπιτικών κρεμών – μασκών με φυσικά υλικά.

Conditioner

Μην ξεχνάτε τα conditioner. Αυτή η κατηγορία προϊόντων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας της τρίχας.

Περιορισμός προϊόντων styling

Αναφερόμαστε σε προϊόντα “κρατήματος” όπως αφρός, λακ, κ.τ.λ. Δεν λέμε να μην τα χρησιμοποιείτε. Απλώς ορισμένες γυναίκες ξεφεύγουν στις ποσότητες που βάζουν φτάνοντας στα όρια της υπερβολής. Μια τέτοια κατάσταση σίγουρα ταλαιπωρεί αρκετά τα μαλλιά.

Υγιεινή διατροφή

Η διατροφή που περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες, θρέφει τη ρίζα των μαλλιών σας κάνοντάς τα πιο δυνατά και λαμπερά. Αν μια γυναίκα ακολουθήσει υγιεινή διατροφή, τότε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσει μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα και στην εμφάνιση της τρίχας.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα