Κουίζ: Δες τι χαρακτήρα φανερώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου

Το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της κάθε γυναίκας είναι μοναδικά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον χαρακτήρα της κάθε μίας. Αλήθεια … υπάρχει κάτι που να συνδέει τα χαρακτηριστικά του προσώπου με τον χαρακτήρα της κάθε γυναίκας και αν ναι τότε τι είναι αυτό; Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου μιας γυναίκας πράγματι φανερώνουν διάφορα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Έτσι ορισμένοι έχουν αναλύσει αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα ανάλογα με διάφορα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το χρώμα ή το σχήμα των ματιών, το σχήμα του μετώπου, τα φρύδια, τα χείλια, τα μάγουλα, τα αυτιά κ.τ.λ. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα και στηριζόμενες σε διάφορες αναλύσεις προσώπου που επικρατούν, δημιουργήσαμε ένα κουίζ που θα σε βοηθήσει να δεις ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου φανερώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Χαρακτηριστικά του προσώπου που παίζουν βασικό ρόλο

Πριν πάμε όμως στο κουίζ, καλό είναι να αναφέρουμε ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου που παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Μάτια

Η έκφραση “τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής” μόνο τυχαία δεν είναι. Τα μάτια είναι ίσως αυτά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο από όλα, όσον αφορά τα στοιχεία του χαρακτήρα με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Όταν αναφερόμαστε στα μάτια, αναφερόμαστε τόσο στο σχήμα των ματιών (μεγάλα, μικρά, “αυγουλωτά”, “σχιστά” μεγάλη κόρη, μικρή κόρη, κ.τ.λ.) όσο και στο χρώμα τους (πράσινα, γαλανά, καστανά, γκρίζα, μελί, κ.τ.λ.). Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν και το σχήμα και το μέγεθος των βλεφαρίδων.

Φρύδια

Αφορά το χρώμα, το μήκος, το σχήμα και το πάχος των φρυδιών. Αυτά τα χαρακτηριστικά των φρυδιών μπορούν να φανερώσουν στοιχεία του χαρακτήρα. Η καμπύλη των φρυδιών για παράδειγμα μπορεί να δείξει την αγνότητα και την αθωότητα ενός ανθρώπου.

Χείλη

Τα γυναικεία χείλη και τα χαρακτηριστικά τους υποδηλώνουν διάφορα στοιχεία του χαρακτήρα. Για παράδειγμα η κλίση της γραμμής που σχηματίζεται ανάμεσα στα δύο χείλη είναι ένα στοιχείο που δείχνει πόσο ευδιάθετη είναι μια γυναίκα. Αν η γραμμή των χειλιών στρέφει τα κοίλα προς τα πάνω τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια χαρούμενη προσωπικότητα. Αν τα κοίλα στρέφονται προς τα κάτω, τότε μάλλον η γυναίκα μέσα της δεν είναι και τόσο “ευτυχισμένη”. Επίσης ρόλο παίζει το μέγεθος των χειλιών, το σχήμα, κ.τ.λ.

Μέτωπο

Άλλο ένα στοιχείο του προσώπου που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέτωπο. Έτσι αν έχουμε ένα φαρδύ μέτωπο, ένα στενό μέτωπο, ένα εξογκωμένο μέτωπο, κ.τ.λ. είναι στοιχεία που καθορίζουν την προσωπικότητα της γυναίκας. Το φαρδύ μέτωπο για παράδειγμα μπορεί να υποδηλώσει γενναιότητα ενός το στενό μέτωπο έντονη θηλυκότητα.

Μύτη

Μπορεί να είσαι γυναίκα με μεγάλη μύτη ή με μικρή. Μπορεί η μύτη σου να είναι ίσια ή μπορεί να να είναι καμπυλωτή.  Επίσης μπορεί να έχεις στενή η φαρδιά μύτη. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι όπως και τα στοιχεία του χαρακτήρα που φανερώνουν. Το ίδιο συμβαίνει και για τους άντρες όχι μόνο για τις γυναίκες. Άλλωστε ….. ξέρεις τι λένε για τους άντρες με μεγάλη μύτη έτσι δεν είναι …..

Αυτιά

Τα αυτιά διαχωρίζονται σε μεγάλα, μικρά, πεταχτά, με ενωμένο λοβό, μυτερά, κ.τ.λ. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να φανερώνουν εργατικότητα, τεμπελιά, ευαισθησίες, ωριμότητα, ανωριμότητα, κ.τ.λ.

Κουίζ: Τι χαρακτήρα φανερώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου;

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα