Ρυτίδες έκφρασης και πώς να απαλλαγείτε

Οι ρυτίδες έκφρασης είναι οι ρυτίδες του προσώπου που δημιουργούνται από διάφορες συσπάσεις που κάνει η επιδερμίδα του προσώπου καθώς  ο άνθρωπος εκφράζεται. Έτσι … οι ρυτίδες έκφρασης δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνο καθώς ο άνθρωπος γελάει, μιλάει, στεναχωριέται, ή κάνει οποιαδήποτε άλλη γκριμάτσα που μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στην επιδερμίδα. Οι πιο συνηθισμένες ρυτίδες έκφρασης εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών (στα πλαϊνά), στο μέτωπο, στα φρύδια, στα αριστερά και στα δεξιά της μύτης λίγο πιο πάνω από το στόμα, κ.τ.λ. Οι τελευταίες δημιουργούνται περισσότερο σε άτομα που καπνίζουν ωστόσο παρατηρούνται και σε μη καπνιστές. Ωραία όλα αυτά, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες του προσώπου; Σίγουρα η λύση δεν είναι να σταματήσουμε να γελάμε. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε τους πιο συνηθισμένους και συνάμα τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες έκφρασης μια και καλή έτσι ώστε να χαμογελάτε χωρίς φόβο και τύψεις. Στους τρόπους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνουμε αισθητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αφορά λύση στο ιατρείο.

Αντιρυτιδικές κρέμες

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες έκφρασης και γενικώς από τις ρυτίδες είναι οι αντιρυτιδικές κρέμες. Καλό είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αντιρυτιδικές κρέμες πριν ακόμα αρχίσει το πρόβλημα να είναι έντονο παρόλα αυτά ακόμα και αν στην αρχή το παραμελήσατε, κάλιο αργά παρά ποτέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες αντιρυτιδικές κρέμες του εμπορίου ή να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες. Στο άρθρο “4 Καλύτερες σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες – μάσκες προσώπου” αναφέρουμε 4 πολύ καλές σπιτικές συνταγές για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες έκφρασης και τις ρυτίδες λόγω ηλικίας. Οι σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου είναι φτιαγμένες από εντελώς φυσικά υλικά γεγονός που τις κάνει εξαιρετικές όσο αφορά την ποιότητά τους. Αν τελικά αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αντιρυτιδικές κρέμες του εμπορίου, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να αποφύγετε τις πολύ φτηνιάρικες διότι σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις θα μπορούσαν αντί για καλό να κάνουν ακόμα και κακό. Βέβαια όσο αφορά τις πανάκριβες κρέμες και εκεί υπάρχουν κάποιες ενστάσεις διότι το κόστος τους είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το υποτιθέμενο “περισσότερο καλό”  που κάνουν σε σύγκριση με μια μέτριου κόστους αντιρυτιδική κρέμα. Τελικά η καλύτερη επιλογή μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ρουτίνα ενυδάτωσης προσώπου

Άλλος ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες έκφρασης ο οποίος βοηθάει τόσο στην πρόληψη και ίσως και στην καταστολή, είναι να δημιουργήσετε μία καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης προσώπου. Μπορείτε να χρησιμοποιείται διάφορες ενυδατικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε εσείς μία σπιτική ενυδατική κρέμα με εντελώς φυσικά υλικά. Στο άρθρο Οι 8 καλύτερες σπιτικές μάσκες – κρέμες προσώπου μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συνταγές για σπιτικές κρέμες – μάσκες προσώπου. Επίσης μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το πώς λειτουργούν οι ενυδατικές κρέμες στο άρθρο με τίτλο Ενυδατικές κρέμες προσώπου – Πώς λειτουργούν; Οι ενυδατικές κρέμες βοηθούν πολύ την κατάσταση ιδιαίτερα δε στην περίπτωση που διαθέτετε αφυδατωμένο πρόσωπο. Γενικά, η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου δεν επιτυγχάνεται μόνο με ενυδατικές κρέμες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνεται ενυδάτωση από το εσωτερικό. Για αυτό το λόγο η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού καθημερινά είναι επιβεβλημένη. Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται το πολύ αλκοόλ διότι προκαλεί αφυδάτωση.

Διακοπή καπνίσματος

Το κάπνισμα δημιουργεί ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή στα πλαϊνά της μύτης αριστερά και δεξιά μέχρι λίγο πιο πάνω από το στόμα. Έτσι … αν θέλετε να περιορίσετε τις ρυτίδες θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα. Αν το καταφέρετε, εκτός από τις λιγότερες ρυτίδες και το γεμάτο οξυγόνο πρόσωπο που θα αποκτήσετε, ταυτόχρονα θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στην υγεία σας και στη διάθεσή σας. Το τσιγάρο κάνει το πρόσωπο χλωμό και η επιδερμίδα φαίνεται σαν να είστε άρρωστες. Δεν θα ξεχάσω την εποχή που κάπνιζα όπου μία μέρα ήμουν με μία φίλη μου (αυτή δεν κάπνιζε) και καθόμασταν σε ένα παγκάκι και μας πλησίασε ένας ηλικιωμένος κύριος γύρω στα 70 ετών (απορώ πώς μπορούσε να δει με τόση λεπτομέρεια) και μας είπε επί λέξη. Εσύ καπνίζεις (για μένα) και εσύ δεν καπνίζεις (για τη φίλη μου). Φυσικά εκείνη την ώρα καμία δεν κάπνιζε και για αυτό τον ρωτήσαμε πώς το κατάλαβε. Η απάντηση ήταν σοκαριστική. Από την χλομάδα που είχε το πρόσωπό μου. Ευτυχώς από τότε έχω απαλλαγεί από αυτή την κακιά συνήθεια. Η διαφορά στην ζωντάνια της επιδερμίδας του προσώπου είναι μιας καπνίστριας και μία μη καπνίστριας είναι πολύ μεγάλη.

Χρήση αντηλιακού

Η ακτινοβολία του ήλιου είναι μία από τις κυριότερες αιτίες δημιουργίας ρυτίδων. Για το λόγο αυτό η χρήση αντηλιακού προσώπου είναι πολύ σημαντική αν θέλετε να προλάβετε το κακό. Μπορείτε να βρείτε ορισμένες πληροφορίες για σωστή χρήση του αντηλιακού στο άρθρο ” Αντηλιακό – Σωστή χρήση “.

Υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή βοηθάει επίσης στον περιορισμό των ρυτίδων δεδομένου ότι η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά τα οποία δεν λαμβάνει όταν η γυναίκα δεν τρέφεται σωστά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές αντιρυτιδικές και ενυδατικές κρέμες περιέχουν διάφορες βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που τρέφουν το δέρμα. Με την υγιεινή διατροφή, το δέρμα τρέφεται από την “εσωτερική πλευρά” με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα