Πόσο αυτοπεποίθηση έχεις; Απάντησε στο κουίζ για να μάθεις

Η αυτοπεποίθηση εξαρτάται άμεσα από την εικόνα που έχεις σχηματίσει εσύ η ίδια για τον εαυτό σου. Όπως είναι φανερό, η αυτοπεποίθηση είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Το πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου έχει να κάνει με τα προσωπικά σου βιώματα, εμπειρίες και καταστάσεις, τρόπο σκέψης, κ.τ.λ. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο απαραίτητο για κάθε γυναίκα που θέλει να νιώθει καλά με τον εαυτό της και να αισθάνεται ότι προχωράει μπροστά στη ζωή της. Αλήθεια…. εσύ πόση αυτοπεποίθηση έχεις; Απάντησε στο κουίζ του περιοδικού Δυναμική γυναίκα για να μάθεις.

Πριν προχωρήσουμε όμως στο κουίζ, καλό είναι να αναφέρουμε το πόσο πολύ επηρεάζει η αυτοπεποίθηση τις ζωές των ανθρώπων. Όπως είπαμε και πριν, η αυτοπεποίθηση εξαρτάται άμεσα από την άποψη που έχεις σχηματίσει εσύ η ίδια για τον εαυτό σου. Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση είναι πιο ανεξάρτητη, πιο κοινωνική, πιο σίγουρη, πιο δυναμική, κ.τ.λ. ωστόσο το μεγαλύτερο προτέρημα που απολαμβάνει είναι ότι όλοι οι άλλοι αναγνωρίζουν πιο εύκολα την αξία της. Αυτό είναι πολύ λογικό να το κατανοήσουμε αν αναλογιστούμε το αντίθετο. Μια γυναίκα που δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση, στην ουσία δεν εκτιμάει τις δικές τις δυνατότητες και τα προτερήματα. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν όταν η ίδια δεν εκτιμάει τον εαυτό της να περιμένει να της δώσουν αξία οι άλλοι; Επίσης, σημαντικό μειονέκτημα που έχει η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ότι χάνονται οι ευκαιρίες της ζωής. Σε κάθε άνθρωπο κάποια στιγμή της ζωής του παρουσιάζονται ορισμένες ευκαιρίες που θα πρέπει να τις αρπάξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά. Αυτό αφορά όλους του τομείς όπως σχέσεις, καριέρα, ερωτικές επιτυχίες, διάφορες άλλες ευκαιρίες, κ.τ.λ. Ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοπεποίθηση πολλές φορές δεν αρπάζει την ευκαιρία από τα “μαλλιά”, διότι δεν πιστεύει στον εαυτό του.

Γενικά τα μειονεκτήματα που έχει ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι πολλά. Αντίθετα, υπάρχουν άλλα τόσο πλεονεκτήματα που έχει ένας άνθρωπος που έχει υψηλή αυτοπεποίθηση. Για λόγους συντομίας του άρθρου δεν θα αναφερθούμε άλλο σε αυτά.

Κουίζ: Πόση αυτοπεποίθηση έχεις;

Απάντησε στο παρακάτω κουίζ και μάθε πόση αυτοπεποίθηση έχεις.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα