4 Καλύτερες συμβουλές απολέπισης προσώπου

Αν θέλετε το δέρμα του προσώπου σας να φαίνεται πιο φωτεινό και λαμπερό, τότε η σωστή και τακτική απολέπιση σίγουρα μπορεί  να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν ότι η απολέπιση του δέρματος του προσώπου απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο φωτεινή, πιο ζωντανή και πιο λαμπερή, λίγες γνωρίζουν πώς να την κάνουν σωστά.  Η απολέπιση είναι κάτι που πολλές γυναίκες συχνά νομίζουν ότι μπορούν κάνουν σωστά μόνο στο γραφείο ενός δερματολόγου ή σε ένα spa. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε παρόμοια αποτελέσματα και στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γνωρίζετε ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσετε και ποιες τεχνικές λειτουργούν καλύτερα. Εφαρμόστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην απολέπιση προσώπου έτσι ώστε να επιτύχετε μείωση των ερεθισμών όπως επίσης λείο και απαλό δέρμα.

Γάντια απολέπισης

Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε πώς να κάνετε σωστά απολέπιση. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και να αφαιρέσετε απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μην χρησιμοποιήσετε σκληρό σφουγγάρι. Το σφουγγάρι μπορεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για βακτηρίδια, επειδή τείνει να παραμένει πάντα υγρό. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε γάντια απολέπισης. Απλά εφαρμόστε ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου πάνω τους και έπειτα τρίψτε ελαφρά το δέρμα σας. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά τα γάντια μετά από κάθε χρήση και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

Μην τρίβετε καθημερινά το δέρμα σας αν είναι ερεθισμένο

Θυμηθείτε πως θα πρέπει να κάνετε απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Όταν κάνετε απολέπιση πιο συχνά, τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε με ερεθισμένο δέρμα. Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν καλές αναμνήσεις από τη διαδικασία της απολέπισης, είτε επειδή έκαναν πιο συχνά από ότι έπρεπε, είτε επειδή χρησιμοποίησαν σκληρά και ακατάλληλα προϊόντα ή ακόμα και επειδή δεν ξέρουν πώς να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα σωστά. Για να αποφύγετε δυσάρεστα αποτελέσματα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί αντί για ένα σκληρό σφουγγάρι. Φυσικά, αν το κλίμα είναι θερμό, τότε το δέρμα σας θα γίνει πιο λιπαρό και θα παράγει περισσότερο ιδρώτα. Έτσι είναι αρκετά πιθανόν να υπάρχουν περισσότερα νεκρά κύτταρα άρα θα χρειάζεται απολέπιση λίγο πιο συχνά (μόνο σε αυτή την περίπτωση).

Χρησιμοποιήστε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα απολέπισης προσώπου

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα απολέπισης του δέρματος που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πρόσωπο. Εάν το δέρμα έχει ερεθιστεί μετά τη χρήση ενός προϊόντος απολέπισης, μπορεί να είναι επειδή χρησιμοποιήσατε μια κρέμα απολέπισης σώματος αντί για κρέμα απολέπισης ειδικά για τις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε

Η απολέπιση μπορεί να κάνει το δέρμα σας εξαιρετικά ομαλό και μπορεί ακόμη και να σας δώσει μια υγιή λάμψη. Για να διασφαλίσετε όμως ότι θα πάρετε τα μεταξένια αποτελέσματα που επιθυμείτε, να χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κρέμα αρκετές φορές την ημέρα. Μετά την απολέπιση και όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος έχουν απομακρυνθεί, τότε είναι η κατάλληλη ώρα για ενυδατική κρέμα. Αν κάνετε μόνο απολέπιση και δεν βάλετε ενυδατική κρέμα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δέρμα να γίνει αρκετά ξηρό.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα