9 Υπερτροφές για υπέροχη επιδερμίδα προσώπου

Σίγουρα οι περισσότερες γυναίκες θα έχετε ακούσει την έκφραση “είμαστε αυτό που τρώμε” ή ότι “η ομορφιά κρύβεται μέσα μας”, κ.τ.λ. Όταν αναφερόμαστε στην ομορφιά του προσώπου και την περιποίηση της επιδερμίδας του, αυτές οι εκφράσεις κρύβουν πολλές αλήθειες και μπορούν να φανερώσουν μεγάλα μυστικά ομορφιάς. Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε την επιδερμίδα του προσώπου σε άριστη κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν και πολλές τροφές  που μπορούν να καταπολεμήσουν πολλά από τα συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την γυναικεία ομορφιά του προσώπου. Έτσι… είτε προσπαθείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την ηλιακή ακτινοβολία και τις ζημιές που προκαλεί, είτε θέλετε να απαλλαγείτε από την ακμή ή ακόμα και να μειώσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου, εδώ στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα σας έχουμε είναι εννέα τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν προς την επίτευξη ενός λαμπερού δέρματος γεμάτο υγεία.

Για την ακμή και τις ρυτίδες γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Ένας σημαντικός παράγοντας για τη γενικότερη υγεία της επιδερμίδας του προσώπου είναι η βιταμίνη Α. Στην πραγματικότητα, η ρετινόλη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής και των λεπτών γραμμών, είναι στην ουσία ένα από τα συστατικά της βιταμίνης Α. Τα γαλοκτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά όπως το γιαούρτι αποτελούν μεγάλες πηγές βιταμίνης Α. Βιταμίνη Α έχουν επίσης και τα καρότα, το μπρόκολο, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και το λάχανο.

Για τις ρυτίδες λιναρόσπορος

Σίγουρα θα έχετε ακούσει άπειρες φορές για το πόσο καλός είναι ο σολομός για την καταπολέμηση των ρυτίδων, επειδή περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (αλλιώς γνωστά και ως “καλά” λίπη). Ο  λιναρόσπορος, επίσης, περιέχει υψηλά επίπεδα αυτών των σούπερ ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Τα ω3 λιπαρά οξέα, εκτός του ότι  κάνουν τις μεμβράνες των κυττάρων σας ισχυρότερες με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τις βλαβερές τοξίνες από το να απορροφούνται, ταυτόχρονα βοηθούν και στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας. Οι “υγιείς” μεμβράνες επιτρέπουν στα κύτταρα να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πολύ πιο νεανικό. Άλλες καλές πηγές αυτών των λιπαρών οξέων είναι τα καρύδια.

Για τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει συγκεντρώσει πολλή προσοχή για διάφορα οφέλη που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Όταν πρόκειται για την πρόληψη της καταστροφής του δέρματος ειδικά από την ηλιακή ακτινοβολία, το πράσινο τσάι είναι κορυφή. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού περιέχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Τόνος για την καταπολέμηση της χαλάρωσης

Τα τελευταία χρόνια, ο τόνος έχει πάρει μια κακή φήμη λόγω των υψηλών επιπέδων υδραργύρου. Ωστόσο, όταν καταναλώνεται με μέτρο, εξακολουθεί να προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως το σελήνιο. Το ιχνοστοιχείο αυτό βοηθά στην πρόληψη των κυτταρικών βλαβών. Προωθεί, επίσης την ελαστίνη, μια πρωτεΐνη του συνδετικού ιστού που κρατά το δέρμα σας απαλό, σφιχτό και ευέλικτο. Το σελήνιο μπορεί επίσης να βρεθεί στο βόειο κρέας, το μπακαλιάρο και στη γαλοπούλα.

Αβοκάντο για ελαστικότητα

Μία από τις καλύτερες πηγές καλών λιπαρών είναι το αβοκάντο. Τα υψηλά επίπεδα των μονοακόρεστων λιπών σε αυτό το φρούτο προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος και βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν μονοακόρεστα λίπη έχουν λιγότερες ρυτίδες. Άλλες καλές πηγές μονοακόρεστων λιπών είναι το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και το φυστικοβούτυρο.

Γλυκοπατάτες για λείο δέρμα

Οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία έχει αποδειχθεί για την υποστήριξη της ανάπτυξης του κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που λειαίνει τις ρυτίδες και δίνει την εμφάνιση μιας νεότερης επιδερμίδας προσώπου. Άλλες μεγάλες πηγές της βιταμίνης C είναι η παπάγια, τα καρότα και τα εσπεριδοειδή.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα