Σύσφιξη κοιλιάς μετά από γρήγορη απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη

Η σύσφιξη της κοιλιάς μετά από μια αυστηρή δίαιτα και γρήγορη απώλεια κιλών ή μετά την εγκυμοσύνη, δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο όσο αρχικά φαίνεται. Δεν λέω ότι είναι και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο. Απλώς είναι ένας στόχος που με λίγη επιμονή και προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί. Πολλές γυναίκες στις μέρες μας, είτε λόγω πολύ γρήγορης απώλειας κιλών, είτε μετά από εγκυμοσύνη, βρίσκονται σε μια κατάσταση στην οποία η κοιλιά τους έχει επιστρέψει τελείως ή σχεδόν τελείως στα φυσιολογικά επίπεδα, το σώμα της έχει επίσης επιστρέψει στο φυσιολογικό του βάρος, ωστόσο στην περιοχή της κοιλιάς παρατηρείται μια χαλάρωση. Αυτή  είναι μια σχετικά συχνή κατάσταση, η οποία προκαλείται από την απότομη μείωση του βάρους, την ατονία των μυών στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά κυρίως την ύπαρξη “περισσευούμενου” δέρματος επίσης στην περιοχή της κοιλιάς. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι τρόποι – συμβουλές έτσι ώστε να μπορέσεις να πετύχεις σημαντική σύσφιξη της κοιλιάς σου.

Σύσφιξη της κοιλιάς με γυμναστική

Όταν μια γυναίκα θέλει να πετύχει σύσφιξη της κοιλιάς της, τότε καλό είναι να ξεκινήσει από τα αυτονόητα δηλαδή τη γυμναστική. Κορίτσια κακά τα ψέματα… δεν είναι δυνατόν να αράζουμε στους καναπέδες του σπιτιού και να περιμένουμε την κοιλιά μας να σφίξει από μόνη της. Θέλει και εμείς να κάνουμε την προσπάθειά μας. Οι ασκήσεις κοιλιακών είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη δουλειά. Για καλύτερα αποτελέσματα και αποφυγή τραυματισμών τα γόνατα πρέπει να είναι λυγισμένα, ενώ οι παλινδρομικές κινήσεις θα πρέπει να είναι μικρές. Στο παρακάτω αγγλόφωνο βίντεο παρουσιάζεται μια καλή άσκηση κοιλιακών.

Υπάρχουν και ένα σωρό άλλες ασκήσεις κοιλιακών που μπορείς να βρεις στο internet που μπορούν να έχουν εξίσου καλά ή ακόμα και καλύτερα αποτελέσματα. Άλλες ασκήσεις γυμνάζουν κυρίως του πάνω κοιλιακούς, άλλες κυρίως του κάτω, ενώ υπάρχουν και ασκήσεις που γυμνάζουν και του κάτω και τους πάνω κοιλιακούς. Διάλεξε δύο με τρεις διαφορετικές ασκήσεις που σου ταιριάζουν καλύτερα και να τις κάνεις εναλλάξ. Για τις γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει, καλό είναι να περιμένουν να “αναρρώσουν” πλήρως πριν προσπαθήσουν να κάνουν οτιδήποτε. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ρωτήσουν το γιατρό τους για το πότε μπορούν να αρχίσουν να γυμνάζονται.

Σύσφιξη της κοιλιάς με κρέμες

Η σύσφιξη της κοιλιάς με κρέμες αποτελεί μια καλή εναλλακτική πρόταση, η οποία όμως θα πρέπει να συνδυάζεται και με ασκήσεις κοιλιακών αν θέλουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στις μέρες μας, πολλές κρέμες σύσφιξης  μπορούν πράγματι να βοηθήσουν αρκετά στην κατεύθυνση αυτή. Εννοείται βέβαια ότι η επιλογή της μάρκας παίζει σημαντικό ρόλο διότι στο εμπόριο κυκλοφορούν ένα σωρό κρέμες σύσφιξης που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα, ωστόσο δεν είναι όλες και τόσο “θαυματουργές” όσο λένε. Αν η χαλάρωση της κοιλιάς οφείλεται στην εγκυμοσύνη, τότε και πάλι θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου για το αν και πότε σου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις τέτοιες κρέμες. Αν η χαλάρωση οφείλεται στη γρήγορη απώλεια βάρους, τότε το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχεις (αν έχεις). Για το λόγο αυτό καλό είναι να δοκιμάσεις την κρέμα σε ένα μόνο μικρό σημείο στην αρχή για να δεις τις αντιδράσεις του δέρματός σου.

Σύσφιξη της κοιλιάς με υπομονή

Όταν λέω σύσφιξη της κοιλιάς με υπομονή, δεν αναφέρομαι σε κάποια τεχνική ή κάποιο τρόπο σύσφιξης της κοιλιάς. Απλώς θέλω να τονίσω το γεγονός ότι το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς που “περισσεύει” χρειάζεται χρόνο για να “αναδομηθεί” Είτε η χαλάρωση της κοιλιάς οφείλεται στην εγκυμοσύνη, είτε σε απότομο αδυνάτισμα, θα πρέπει να αναλογιστείς ότι  ο ρυθμός μείωσης του βάρους του σώματός σου ήταν τόσο απότομος που το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς δεν πρόλαβε να ανακάμψει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να μην τα παρατήσεις εύκολα. Άλλωστε αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Αν η χαλάρωση οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεσαι σε φάση μετά τη γέννα, τότε θα χρειαστεί να κάνεις λιγουλάκι υπομονή παραπάνω.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα