Γυναικεία φορέματα ανάλογα με τον σωματότυπο

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν έχουμε όλες οι γυναίκες τις αναλογίες των μοντέλων. Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο κακό. Άλλωστε κάθε γυναίκα έχει το δικό της σωματότυπο. Τα παλαιότερα χρόνια, οι σχεδιαστές μόδας δημιουργούσαν ρούχα που κατά κύριο λόγο βασίζονταν στις αναλογίες των μοντέλων. Σήμερα, όλο και περισσότεροι σχεδιαστές ρούχων αντιλαμβάνονται την ανάγκη δημιουργίας ρούχων που να ταιριάζουν και σε διαφορετικούς σωματότυπους γυναίκας. Έτσι, δημιουργούν μοναδικά βραδινά φορέματα, διάφορα γυναικεία αξεσουάρ,παπούτσια,μαγιό,σέξι εσώρουχα, ακόμα και τζιν παντελόνια κατάλληλα για κάθε σωματότυπο. Στο άρθρο αυτό, θα αναφερθούμε σε όλα τα γυναικεία φορέματα που ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση και σε κάθε σωματότυπο.

Φορέματα – Σωματότυπος μήλο (λεπτά πόδια, μεγάλη κοιλίτσα)

Αν έχεις σωματότυπο μήλο και θέλεις να κρύψεις την κοιλίτσα, τότε να προτιμάς φορέματα που τραβούν την προσοχή στο μπούστο και τα καλοσχηματισμένα πόδια σου, ενώ ταυτόχρονα δεν τραβούν καθόλου τα βλέμματα στην περιοχή της κοιλιάς. Αν θέλεις μπορείς να φοράς κοντά φορέματα που είναι ευάερα και τονίζουν το μπούστο σου. Αυτά τα φορέματα νομίζω είναι τα καλύτερα δυνατά για αυτόν τον σωματότυπο. Επίσης μπορείς να φοράς και ένα κολιέ, μεγάλα σκουλαρίκια, ή άλλα κοσμήματα της αρεσκείας σου (στο πρόσωπο) έτσι ώστε να το τονίζεις τραβώντας τα βλέμματα μακριά από την περιοχή που έχει το πρόβλημα (κοιλίτσα).

Φορέματα – Σωματότυπος αχλάδι (λεπτή μέση, φαρδιά λεκάνη)

Στον σωματότυπο αυτό ανήκουν οι περισσότερες Ελληνίδες. Τα ιδανικά φορέματα για αυτή την περίπτωση είναι αυτά που είναι σχετικά στενά προς τα πάνω ενώ φαρδαίνουν όσο βαδίζουν προς τα κάτω. Στην περιοχή της λεκάνης, το φόρεμα έχει φτάσει να είναι αρκετά ευρύχωρο.

Φορέματα – Σωματότυπος μικρό στήθος

Αν έχεις μικρό στήθος, τότε μπορείς να επιλέξεις φορέματα που είναι σχετικά στενά στη μέση. Αυτού του είδους τα φορέματα έχουν την τάση να κάνουν το μπούστο να φαίνεται ελαφρά πλουσιότερο. Αν έχεις τέτοιο σωματότυπο, προφανώς θα πρέπει να αποφύγεις τα φορέματα με ανοιχτό ντεκολτέ. Τα φορέματα με “σταυρωτό” ντεκολτέ αποτελούν μια καλή λύση. Τα φορέματα με κοντή φούστα είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Φορέματα – Σωματότυπος ψηλόλιγνη

Αν έχεις ψηλόλιγνο σωματότυπο, τότε είσαι πολύ τυχερή μιας και μπορείς να φορέσεις σχεδόν όλων των τύπων τα φορέματα. Αν έχεις μικρό στήθος τότε να αποφύγεις τα φορέματα με ανοιχτό μπούστο. Αν έχεις κανονικό ή μεγάλο στήθος τότε μπορείς να φορέσεις και φορέματα με ανοιχτό μπούστο. Το μεγάλο πλεονέκτημα των ψηλόλιγνων γυναικών συνήθως είναι τα καλλίγραμμα πόδια τους. Ένα κοντό φόρεμα ή ένα φόρεμα με σκίσιμο είναι πολύ καλές επιλογές.

Φορέματα – Σωματότυπος μικροκαμωμένη

Αν είσαι μικροκαμωμένη, τότε θα πρέπει να αποφύγεις τα πολύ ευάερα ή μεγαλόσωμα φορέματα γιατί κινδυνεύεις να χαθείς εκεί μέσα. Τα κοντά φορέματα είναι ένα είδος που σου ταιριάζει. Όσον αφορά το μπούστο, λόγω ότι είσαι μικροκαμωμένη, μάλλον θα έχεις και σχετικά μικρό στήθος (υπάρχουν και εξαιρέσεις), οπότε καλύτερα είναι να επιλέξεις φορέματα με κλειστό μπούστο. Εννοείται ότι το φόρεμα θα συνοδεύεται από ψηλοτάκουνα παπούτσια. Άλλωστε εσύ θα το ξέρεις και μόνη σου ότι αυτά τα παπούτσια ταιριάζουν καλύτερα σε σένα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα