5 Τροφές για καύση του περιττού λίπους

Τα περιττά κιλά μέσω της αύξησης του ποσοστού λίπους στο σώμα είναι ένα συχνό φαινόμενο στην εποχή μας. Πολλές γυναίκες, είτε γιατί δεν μπορούν να αντισταθούν στα τρόφιμα “αμαρτίες”, είτε γιατί δεν έχουν χρόνο για δίαιτες, είτε γιατί μπορεί να μην δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα αυτό, ή ακόμα και από άγνοια, επιλέγουν έναν τρόπο διατροφής που προάγει τη συσσώρευση περιττού λίπους στο σώμα. Η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: Μπορεί μια γυναίκα να απαλλαγεί από το περιττό λίπος μια για πάντα; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι φυσικά ναι. Και πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά βάζοντας στη διατροφή της τρόφιμα που είναι κατάλληλα για την καύση του λίπους. Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα από αυτά:

Μήλα

Αυτά τα θαύματα της φύσης αξίζουν τη φήμη τους για το ρητό που λέει ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Εκτός όμως από αυτό, όπως φαίνεται, μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους. Πρώτα απ’ όλα, ανεβάζουν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα σας σε επίπεδα ασφαλή που θα σας κρατήσουν μακριά από τα περισσότερα τρόφιμα. (Βοηθούν στην καταπολέμηση της πείνας). Δεύτερον, είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών σε σχέση με τα περισσότερα τρόφιμα που συνήθως βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ. Αυτό το είδος των ινών εμποδίζει την πείνα, προστατεύοντας από τις “επικίνδυνες” διακυμάνσεις στο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας. Ένα μέτριο μήλο περιέχει μόνο 81 θερμίδες και δεν έχει νάτριο, κορεσμένα λίπη ή χοληστερόλη. Επίσης παρέχει οφέλη όπως μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης στο αίμα καθώς και μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

Ψωμί ολικής άλεσης

Ψωμί ολικής άλεσης… μια φυσική πηγή ινών και σύνθετων υδατανθράκων. Το ψωμί ολικής άλεσης (αντί για το άσπρο ψωμί) είναι ένα τρόφιμο κατάλληλο για δίαιτα και μπορεί να βοηθήσει στην καύση του περιττού λίπους. Το ψωμί ολικής άλεσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και είναι αρκετά χορταστικό για αυτό θα πρέπει να προτιμάται σε σχέση με το άσπρο, ωστόσο για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Καφές

Το κύριο συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη και η καφεΐνη μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από το κανονικό, ίσως έως και 10% περισσότερο. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την καύση του περιττού λίπους. Για λόγους ασφαλείας, είναι καλύτερο να περιορίσετε την πρόσληψη καφέδων σε ένα μόνο φλιτζάνι το πρωί και ένα το απόγευμα. Προσθέστε μόνο άπαχο γάλα (αν βάζετε γάλα) και δοκιμάστε να το συνηθίσετε αν γίνεται χωρίς ζάχαρη. Πολλές γυναίκες έχουν συνηθίσει να πίνουν τον καφέ τους χωρίς ζάχαρη και δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Μουστάρδα 

Όταν λέμε μουστάρδα εννοούμε την πικάντικη και καυτερή. Η πικάντικη μουστάρδα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού, άρα και στην καύση του περιττού λίπους. Αυτό είναι ένα γενικό φαινόμενο με τις πικάντικες τροφές. Έτσι… τροφές όπως η καυτερή πιπεριά, η πικάντικη μουστάρδα, κ.τ.λ. μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην καύση του περιττού λίπους. Το μόνο πρόβλημα είναι αν αντέχει το βάσανο η γλώσσα και το στόμα σου.

Πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες, οι οποίες εμπεριέχονται στο κρέας, τα ψάρια, σε ορισμένα όσπρια, στο γάλα, στα αυγά, κ.τ.λ. είναι θρεπτικά συστατικά που μπορούν να δώσουν το αίσθημα κορεσμού της πείνας με αποτέλεσμα μια γυναίκα που επιλέγει τέτοιες τροφές να είναι σε θέση να αντισταθεί πιο εύκολα σε άλλες τροφές που παχαίνουν όπως για παράδειγμα τα γλυκά. Οι πρωτεΐνες αποτελούν δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και σε συνδυασμό με την γυμναστική μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της αύξησης των μυών, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι καταναλωτές θερμίδων άρα έμμεσα και οι καλύτεροι καταναλωτές περιττού λίπους.

Υπάρχουν και άλλες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην καύση του λίπους. Για παράδειγμα το μπρόκολο, το σπανάκι, τα μούρα και το πράσινο τσάι είναι τροφές που όντως μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Εκτός όμως από το είδος των τροφών που πρέπει να επιλέξει μια γυναίκα αν θέλει να κάψει το περιττό λίπος, καλό είναι η προσπάθεια αυτή να συνδυάζεται και με τον περιορισμό των ποσοτήτων, όπως επίσης και με λίγη γυμναστική η οποία αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο ενεργοποίησης του μεταβολισμού.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα