Συμβουλές μακιγιάζ για υπέροχα μάτια

Όλες οι γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν ένα πανέμορφο πρόσωπο. Το μυστικό είναι στο μακιγιάζ και στις τεχνικές εφαρμογής του. Όπως είναι γνωστό, τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Στο άρθρο αυτό, αναφέρουμε ορισμένες συμβουλές- τεχνικές με τις οποίες μια γυναίκα θα μπορέσει να αποκτήσει ένα μαγευτικό και αποπλανητικό βλέμμα. Για να αποκτήσεις υπέροχα, σαγηνευτικά και πλάνα μάτια θα πρέπει να κάνεις το εξής:

Βήματα μακιγιάζ για υπέροχα μάτια

  • Πρώτα από όλα, ξεκίνα με ένα καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο. (Συχνός και βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας στην περιοχή των ματιών και έπειτα ενυδάτωση χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα)
  • Στη συνέχεια εφαρμογή ενός ελαφριού concealer σε ολόκληρο το βλέφαρο για χρωματική ομαλότητα
  • Επιλογή χρωμάτων: Αν κάνεις μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της μέρας τότε θα πρέπει να επιλέξεις λιγότερο “δραματικά” χρώματα και αποχρώσεις σε σχέση με το αν πρόκειται για μακιγιάζ νύχτας. Οι φυσικές αποχρώσεις τις περισσότερες φορές αποτελούν την καλύτερη δυνατή λύση.
  • Ξεκίνα με σκούρες αποχρώσεις και εφάρμοσε κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Εφόσον χρησιμοποιείς eyeliner μπορείς να εφαρμόσεις το χρώμα πάνω από το eyeliner.
    Έπειτα θα πρέπει να εφαρμόσεις ένα χρώμα με πιο ανοιχτή απόχρωση σε σχέση με το προηγούμενο.
  • Τέλος να απλώσεις την ανοιχτότερη απόχρωση μέχρι την γραμμή του φρυδιού. Πάρε ένα βουρτσάκι και απαλά και ευγενικά ανακάτεψε τα χρώματα έτσι ώστε να σβήσουν οι διαχωριστικές γραμμές.

Εφόσον επιθυμείς πιο λαμπερά και φωτεινά μάτια, μπορείς να εφαρμόσεις λίγο ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών στις εσωτερικές γωνίες των ματιών.

Όσον αφορά τη μάσκαρα, να βουρτσίζεις προσεκτικά τις βλεφαρίδες από τη βάση τους προς την κορυφή. Για τα χρώματα της μάσκαρα υπάρχουν ορισμένες επιλογές. Από την κλασική  σκούρη μαύρη, έως την καφέ-μαύρη ή ακόμα και σκούρη-μπλέ. Αυτό βέβαια είναι θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής.

Πολλές εταιρίες παραγωγής σκιών για τα μάτια έχουν βγάλει αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους κάνοντας εύκολη την εφαρμογή τους αλλά κυρίως πετυχαίνουν πανέμορφο αποτέλεσμα. Οι δοκιμές και οι πειραματισμοί θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις ποιες μάρκες και ποιες αποχρώσεις είναι καλύτερες για σένα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα