Άντρες – 6 συνηθισμένα κουσούρια / αμαρτήματα

Όσο αφορά την επιλογή του ερωτικού συντρόφου, αρκετές γυναίκες επιθυμούν να ζευγαρώσουν με τον <καλύτερο> δυνατό αρσενικό. Για αυτό και αρκετοί άντρες, πολλές φορές κατηγορούν τις γυναίκες ότι ψάχνουν να βρουν τον πρίγκηπα του παραμυθιού με την έννοια ότι αυτά που ζητούν να έχει ένας άντρας είναι πάρα πολλά. Η λέξη <καλύτερος> άντρας και το πώς αντιλαμβάνεται τη σημασία της η κάθε γυναίκα διαφέρει αρκετά. Άλλες γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία στο χαρακτήρα, ενώ άλλες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμφάνιση. Πολλές γυναίκες επιθυμούν ο καλός τους να τα συνδυάζει και τα δύο, ενώ άλλες συμβιβάζονται ευκολότερα. Άλλες γυναίκες ενδιαφέρονται για το μορφωτικό επίπεδο του υποψήφιου γαμπρού, ενώ άλλες κοιτούν περισσότερο το πορτοφόλι του.

Οι προτιμήσεις των γυναικών όπως ήταν αναμενόμενο διαφέρουν αρκετά. Όλες οι απόψεις και όλα τα γούστα στην επιλογή συντρόφου είναι καλοδεχούμενα. Μια εύλογη απορία που προκύπτει είναι αν υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά, ή συμπεριφορές ή κουσούρια που συνηθίζουν να έχουν αρκετοί άντρες, τα οποία πρέπει πάση θυσία να αποφύγει μια γυναίκα. Η απάντηση είναι ναι υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία της συμπεριφοράς των αντρών, τα οποία καλό είναι μια γυναίκα τα αποφύγει.

Ορίστε ορισμένα από αυτά:

Τσιγκούνης

Όλες θυμόμαστε την αξέχαστη ελληνική ταινία ο σπαγκοραμμένος. Σε αυτή την ταινία, αν και κωμωδία, η ζωή της γυναίκας του σπαγκοραμμένου μπορούμε να πούμε ότι περιτριγυρίζεται από μιζέρια και καταπίεση δεδομένου ότι ο σπαγκοραμμένος γκρινιάζει συνεχώς για τα έξοδα. Η ταινία βέβαια ως κωμωδία διαθέτει το στοιχείο της υπερβολής, ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αντρών στον πραγματικό κόσμο που η τσιγκουνιά τους ξεπερνάει οποιαδήποτε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Από το να έχεις έναν άντρα που θα σου πρήζει τα συκώτια για το κάθε τι μικροέξοδο έκανες καλύτερα μακριά. Η τσιγκουνιά πολλές φορές είναι συνώνυμο της μιζέριας.

Χαρτόμουτρο

Σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να εντάξουμε όλους τους παθιασμένους τζογαδόρους. Η λέξη <παθιασμένους> θεωρώ ότι ταιριάζει γάντι μιας και ο τζόγος είναι ένα πάθος. Πολλές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες ο άντρας του σπιτιού ήταν τζογαδόρος και έφαγε στα χαρτιά όλη του την περιουσία αφήνοντας την οικογένειά του στους πέντε δρόμους. Οι παθιασμένοι τζογαδόροι κατά την εκτίμησή μου είναι ικανοί να ρισκάρουν και να στοιχηματίσουν τα πάντα χωρίς να μπορούν να σκεφτούν τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες των τζογαδόρων να αισθάνονται ανασφάλεια αλλά και πολλές φορές οργή. Άλλωστε δεν νομίζω ότι θα ήθελες να μπλέξεις με τέτοιες καταστάσεις, έτσι δεν είναι;

Μπεκροκανάτας

Η έκφραση “είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και φοβήθηκε” τα λέει όλα. Αν ο καλός σου πίνει λιγάκι παραπάνω και όταν λέμε λιγάκι παραπάνω εννοούμε με την αρνητική έννοια, τότε ίσως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσεις τα συναισθήματά σου για αυτόν όσο είναι νωρίς. Και μόνο το γεγονός ότι πραγματικά δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τίποτα με έναν μπεκροκανάτα είναι αρκετό για να φύγεις μακριά. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλα στοιχεία στη συμπεριφορά τέτοιων ανθρώπων που τους κάνει να παραφέρονται και να είναι υπερβολικοί. Μακριά λοιπόν και αγαπημένοι.

Τεμπέλης

Η τεμπελιά είναι άλλο ένα από τα χειρότερα κουσούρια που μπορεί να συναντήσει μια γυναίκα σε έναν άντρα. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας. Το ζευγάρι θα πρέπει να αγωνίζεται μαζί. Ο ένας να βοηθάει τον άλλο στις δουλειές και να μοιράζονται τα βάρη εξ’ ημισείας. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα ζευγάρι η γυναίκα να φορτώνεται τα πάντα και ο άντρας να παίζει κάθε μέρα 4 ώρες τάβλι και 5 ώρες μπιρίμπα στο καφενείο. Δεν λέμε να μην πηγαίνει στο καφενείο. Απλά όταν υπάρχουν δουλειές που πρέπει να γίνουν και αφορούν την οικογένεια, να δίνει προτεραιότητα εκεί και όχι στο πώς θα κερδίσει τον κυρ Μιχάλη στο πλακωτό (παιχνίδι τάβλι).

Ζηλιάρης

Η λίγη ζήλια μπορεί να γοητεύσει τη γυναίκα. Η πολλή ζήλια όμως και για μακροχρόνιες περιόδους, είναι ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα θα κουράσει ψυχολογικά και την πιο αισιόδοξη γυναίκα. Για σκέψου την περίπτωση κάθε φορά που γυρίζεις στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα ή από τον καφέ με μια φίλη σου, να σου κάνει ανάκριση τρίτου βαθμού. Πού ήσουν; Γιατί άργησες; Γιατί δεν απάντησες στο τηλέφωνο; Με ποιον ήσουν;

Γκομενάκιας

Αυτό το κουσούρι το έχουν αρκετοί άντρες. Αν το μάτι του δικού σου παίζει λιγάκι παραπάνω, τότε ίσως είναι καιρός να σκεφτείς σοβαρά για το πού μπορεί να σε οδηγήσει η σχέση αυτή. Ατάκες του στιλ <αγαπούλα μου δεν το ξανακάνω> ίσως καλό είναι να μην τις πιστεύεις και τόσο πολύ. Το κακό με τους άντρες γκομενάκηδες είναι ότι έχουν αποκτήσει μεγάλη άνεση γενικά με τις γυναίκες και την γυναικεία ψυχολογία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κοροϊδεύουν τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους χωρίς αυτές να το καταλαβαίνουν ή έστω χωρίς να θέλουν να το καταλάβουν. Οι άντρες γκομενάκηδες, συνήθως επιθυμούν να έχουν μια σταθερή κοπέλα αλλά ταυτόχρονα να έχουν και τις περιπέτειές τους. Αν θέλεις να είσαι προεδρίνα στο χαρέμι, τότε ψάξε έναν τέτοιο άντρα. Αν δεν θέλεις, (που μάλλον δεν θα θέλεις) τότε μακριά.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα