Περιποίηση προσώπου – 4 βασικές ανάγκες

Το πρόσωπο επομένως και η επιδερμίδα του προσώπου, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που είναι παρατηρήσιμα σε μια γυναίκα. Μια λαμπερή, καθαρή και χωρίς ψεγάδια επιδερμίδα προσώπου, εκτός του ότι μας γεμίζει αυτοπεποίθηση, τραβάει και την προσοχή των ανθρώπων που μας περιβάλλουν και κυρίως των ανδρών. Πώς όμως θα περιποιηθούμε την επιδερμίδα του προσώπου μας; Παρακάτω αποκαλύπτονται τα μυστικά ομορφιάς καθώς και τα σημαντικότερα βήματα περιποίησης προσώπου που θα πρέπει να ακολουθήσει οποιαδήποτε γυναίκα θέλει να διατηρηθεί νέα, όμορφη, και εντυπωσιακή.

Κατ’ αρχήν, πριν προχωρήσουμε παρακάτω θα πρέπει να βεβαιωθείς για τον τύπο της επιδερμίδας του προσώπου σου. Το πώς θα φροντίζεις την επιδερμίδα σου εξαρτάται από το αν είναι λιπαρή, ξηρή, κανονική, ευαίσθητη στο κρύο, ευαίσθητη στη ζέστη, ευαίσθητη στον ήλιο, κ.λπ.

Οι 4 βασικές ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου είναι:

Καθαρισμός

Θα πρέπει να διαλέξεις ένα κατάλληλο καθαριστικό προσώπου που να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου και να επιμένεις με αυτό. Καλό είναι να αποφεύγεις τα ξηρά σαπούνια γιατί αυτά έχουν την τάση να ξηραίνουν το δέρμα σου. Αν έχεις ξηρό δέρμα, τότε καλό είναι να επιλέξεις έναν κρεμώδες καθαριστικό προσώπου, ενώ αν έχεις λιπαρό τότε προφανώς να επιλέξεις ένα καθαριστικό που αναφέρεται σε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας. Το να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πολύ συχνά δεν είναι καλό. Μια φορά κάθε βράδυ αρκεί. Φρόντισε να διαβάσεις τις οδηγίες του καθαριστικού προσώπου και πράξε ανάλογα για τη σωστή χρήση. Το πρωί αρκεί ένα πλύσιμο με σκέτο νερό. Ποτέ να μην ρίχνεις στο πρόσωπό σου πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό επειδή προκαλεί προβλήματα στην επιδερμίδα.

Απολέπιση

Πολλές φορές οι γυναίκες ξεχνούν το στάδιο της απολέπισης μία φορά κάθε εβδομάδα. Αν κάνεις σωστή απολέπιση θα παρατηρήσεις άμεσα διαφορά στην επιδερμίδα σου. Ένας από τους λόγους που συνήθως το δέρμα των ανδρών φαίνεται πιο νεανικό από ότι των γυναικών είναι επειδή οι άνδρες κάνουν απολέπιση με το ξύρισμα. Μπορείς να προμηθευτείς το κατάλληλο προϊόν απολέπισης ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου από τα καταστήματα καλλυντικών, ή ακόμα καλύτερα να φτιάξεις ένα μόνη σου από φυσικά υλικά που συνήθως υπάρχουν στην κουζίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες για απολέπιση με φυσικά υλικά θα αναφέρουμε σε άλλο άρθρο.

Ενυδάτωση

Ένας βασικός νόμος της ομορφιάς είναι ότι οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας κι αν διαθέτεις, χρειάζεσαι ενυδάτωση. Ακόμα και οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται ενυδάτωση. Εξαίρεση αποτελούν οι επιδερμίδες με ακμή. Όταν το δέρμα σου είναι σφιχτό, φωνάζει για ενυδάτωση. Προσοχή όμως μην το παρακάνεις, γιατί μπορεί να φράξεις τους πόρους.

Αντηλιακό

Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε το αντηλιακό είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα, τα οποία μπορείς να λάβεις για την προστασία και φροντίδα της επιδερμίδας σου. Όταν λέμε αντηλιακό, εννοούμε την εφαρμογή του όλο το χρόνο. Ακόμη και το χειμώνα. Η σημαντικότερη αιτία δημιουργίας ρυτίδων είναι η ακτινοβολία του ηλίου. Αν δεν θέλεις να βάζεις αντηλιακό τότε μια καλή λύση αποτελεί μία ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας UV. Τέτοιου είδους κρέμες βέβαια, καλό είναι να τις αποφεύγεις το βράδυ.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα