Οδηγός αγοράς σαμπουάν

Η ζωή ήταν πολύ εύκολη πριν από πενήντα χρόνια. Κυκλοφορούσαν δύο με τρία σαμπουάν στην αγορά, τα οποία κάλυπταν όλους τους τύπους των μαλλιών. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυκλοφορούν σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Παρ όλα αυτά πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αγοράσουν το σωστό προϊόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα μια και καλή.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Για παράδειγμα τα μαλλιά σου μπορεί να μην έχουν κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια όλου του έτους, αλλά μπορεί να γίνονται ξηρά και εύθραυστα μόνο το χειμώνα. Από την άλλη μαλλιά που τα καταφέρνουν σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες μπορεί να γίνονται λιπαρά το καλοκαίρι.

Για ξηρά μαλλιά χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν του προσφέρει μια ολοκληρωμένη εντατική θεραπεία ενυδάτωσης. Μια τέτοια επιλογή, είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ένα Coditioner. Για λιπαρά μαλλιά είναι καλύτερα να επιλέξεις ένα σαμπουάν με ουδέτερο PH. Πολλές χρησιμοποιούν σαμπουάν για μωρά.

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την επιδερμίδα του κεφαλιού σου όπως για παράδειγμα ξηροδερμία η πιτυρίδα, τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν με φαρμακευτικές ιδιότητες. Αν μετά από καιρό εξακολουθείς να έχεις πιτυρίδα, τότε ζήτα από το φαρμακοποιό σου ένα σαμπουάν μυκητοκτόνο που να περιέχει κετοκοζανόλη.

Για προβλήματα όπως η αραίωση των μαλλιών υπάρχουν ένα σωρό φαρμακευτικά σαμπουάν τα οποία μπορούν να βοηθήσουν πολύ την κατάσταση. Μην διστάζεις, πήγαινε αμέσως στο δερματολόγο. Αυτός θα σου δώσει τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα. Καλύτερα τώρα παρά αργότερα που το πρόβλημα θα έχει οξυνθεί.

Για συχνούς κολυμβητές ένα ειδικό σαμπουάν που θα αφαιρέσει τη συσσώρευση χλωρίου είναι απαραίτητο. Εξίσου επιζήμια για τα μαλλιά είναι και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο οπότε φρόντισε να επιλέξεις ένα σαμπουάν με προστασία UV ή για να φορέσεις ένα καπέλο.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα