Φυσικό conditioner για τα μαλλιά

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη φρεσκάδα που δίνουν στα μαλλιά τα φυσικά conditioner. Μπορείς εύκολα να βρεις ένα conditioner για τα μαλλιά από ένα φημισμένο εμπορικό κατάστημα ή ακόμη και από ένα τοπικό κατάστημα καλλυντικών. Κανένα όμως απ’ αυτά τα προϊόντα δεν θα είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες. Ακόμα και τα φυτικά conditioner που πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών, μπορεί να περιέχουν μη φυτικές ουσίες που βοηθούν στην αύξηση της διάρκειας ζωής του προϊόντος. Εάν υποστηρίζεις ένα πιο πράσινο τρόπο ζωής, ίσως ένα φυσικό conditioner φτιαγμένο στο σπίτι από συνηθισμένα συστατικά μαγειρικής, είναι κατάλληλο για σένα.

Henna (Κίννα)

Η Henna ίσως είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά conditioner. Henna σε σκόνη, θα βρεις εύκολα σε οποιοδήποτε κατάστημα πουλάει καλλυντικά. Το βράδυ, μπορείς να αναμίξεις δύο με τέσσερις κουταλιές της σούπας σκόνη από Henna (το ακριβές ποσό εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σου) σε ένα μείγμα από καφέ και τσάι. Να μην προσθέσεις ζάχαρη ή γάλα στο μείγμα από το τσάι και τον καφέ. Το πρωί πρόσθεσε μια κουτάλια της σούπας σκόνη από Henna και εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά σου και στο δέρμα του κεφαλιού σου. Μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου με ένα ήπιο σαμπουάν περίπου μετά από μια ώρα.

Μαγιονέζα

Βρέξε τα μαλλιά σου και στη συνέχεια εφάρμοσε μαγιονέζα πάνω στα βρεγμένα μαλλιά. Μπορείς να περιμένεις περίπου είκοσι με τριάντα λεπτά. Έπειτα μπορείς να ξεπλύνεις με ένα ήπιο σαμπουάν.

Μασάζ με λάδι

Το λάδι από ελιές, καρύδα, αβοκάντο ή αμύγδαλο, μπορεί να δράσει ως φυσικό coditioner για τα μαλλιά σου. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, μπορείς να εφαρμόσεις το κατάλληλο λάδι. Άστο να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας ένα κοινό σαμπουάν. Οι γυναίκες που έχουνε λιπαρά προς κανονικά μαλλιά, μπορούν να εφαρμόσουν φυτικά έλαια στα μαλλιά τους, μία ώρα πριν λουστούν με το σαμπουάν τους.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως conditioner για τα μαλλιά. Μπορείς να εφαρμόσεις γιαούρτι για είκοσι με τριάντα λεπτά και μετά να λουστείς κανονικά χρησιμοποιώντας το σαμπουάν σου.

Μέλι

Όπως και τα προηγούμενα έτσι και το μέλι μπορεί να λάβει το ρόλο του φυσικού conditioner για τα μαλλιά σου. Η διαδικασία εφαρμογής είναι ίδια όπως με το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα.

Ξύδι

Αφού έχεις λούσει τα μαλλιά σου, πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι μέσα σε μια κούπα νερό, ανακάτεψε και ξέπλυνέ τα με το αραιωμένο ξύδι.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα