Φροντίδα λιπαρής επιδερμίδας προσώπου

Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να ξέρουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ελέγξουν την λιπαρότητα της επιδερμίδας τους. Για πολλές μάλιστα είναι πιο επιτακτικό επειδή η λιπαρότητα της επιδερμίδας τους μπορεί να τους δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Έτσι αν μια γυναίκα θέλει να απομακρύνει την λιπαρότητα από την επιδερμίδα του προσώπου της, θα πρέπει να προμηθευτεί τα κατάλληλα προϊόντα. Η κυριότερη αιτία του λιπαρού δέρματος είναι οι υπερδραστήριοι σμηγματογόνοι αδένες του προσώπου. Τα σπυράκια συνήθως προκαλούνται από το λιπαρό δέρμα. Για να περιοριστεί το πρόβλημα αυτό, υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ποια όμως είναι τα κατάλληλα;

Όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα τα οποία καταπολεμούν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας του προσώπου. Η μάσκα πηλού είναι ένα από αυτά. Η μάσκα αυτή βοηθάει την επιδερμίδα εξάγοντας το περιττό λίπος αλλά και τη βρωμιά. Το κυριότερο πρόβλημα της μάσκας πηλού είναι ότι κάνει το δέρμα ξηρό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ενυδατική κρέμα. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Οπότε κατά την επάλειψη να προσέχεις διπλά.

Υπάρχουν επίσης και άλλα εξειδικευμένα προϊόντα για βαθύ καθαρισμό του προσώπου που αφορούν κανονικές προς λιπαρές επιδερμίδες. Τα προϊόντα αυτά είναι αρκετά χρήσιμα και βοηθούν την επιδερμίδα. Έτσι μπορείς να πεις ότι την κάνουν την δουλειά τους. Το κακό είναι ότι πολλές φορές αυτά τα προϊόντα μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό από ό,τι καλό, όπως για παράδειγμα να προκαλέσουν ξηρασία. Ως εκ τούτου δεν θεωρείται και μεγάλη επιτυχία ειδικά δε αν πρόκειται για άτομα που έχουν ελαφρά λιπαρό δέρμα. Σε γενικές γραμμές βέβαια λειτουργούν ικανοποιητικά.

Τα προϊόντα φροντίδας προσώπου που κυκλοφορούν στην αγορά μπορείς να πεις ότι είναι αρκετά ικανοποιητικά. Για να ελέγξεις την λιπαρότητα της επιδερμίδας του προσώπου, ο καλύτερος τρόπος είναι να αναπτύξεις μία ρουτίνα καθαρισμού σε καθημερινή βάση. Πρώτα πλύνε το πρόσωπό σου με υγρό σαπούνι. Ποτέ μην χρησιμοποιείς στερεό σαπούνι. Στη συνέχεια καλύτερα να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα με ουδέτερο PH. Τέλος μπορείς να εφαρμόσεις μία τονωτική λοσιόν. Γενικά τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερμίδες, να ξέρεις ότι είναι κατάλληλα και για λιπαρές επιδερμίδες (συνήθως). Να εφαρμόσεις αυτή τη σειρά περιποίησης δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία πριν τον ύπνο.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα