Επιδερμίδα σώματος – Φροντίδα

Η επιδερμίδα του σώματος μιας γυναίκας από το φυσικό της, είναι πιο απαλή από την επιδερμίδα ενός άντρα. Με την πάροδο του χρόνου όμως υπόκειται σε φθορά από τα ρούχα, την ακτινοβολία, το κρύο, αλλά και άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης η επιδερμίδα ξηραίνει από το ζεστό νερό και από τη χρήση των σκληρών σαπουνιών. Έτσι καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει, η επιδερμίδα του σώματός της γίνεται όλο και πιο ξηρή και πιο ανελαστική. Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για αυτό;

Ευτυχώς τα αφρόλουτρα και οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να αποκαταστήσουν την απαλότητα της επιδερμίδας, η οποία φεύγει με το πέρασμα του χρόνου. Σημαντικό βέβαια είναι να χρησιμοποιούνται προϊόντα σχεδιασμένα για ακριβώς αυτό το σκοπό. Κάποια από τα χημικά συστατικά που υπάρχουν στις κρέμες προσώπου όπως πεπτίδια, ρετινόλες και λιπαρά οξέα, βρίσκονται επίσης και στις κρέμες ενυδάτωσης σώματος. Ωστόσο τα προϊόντα που αναφέρονται στην λεπτή επιδερμίδα του προσώπου και των χεριών έχουν διαφορετική σύνθεση με τα προϊόντα που αναφέρονται στην περιποίηση της παχιάς επιδερμίδας σώματος.

Ορίστε ορισμένες συμβουλές – μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για τη φροντίδα της επιδερμίδας του σώματός τους.

Σαπούνια και καθαριστικά σώματος

Τα αποσμητικά σαπούνια αλλά και τα περισσότερα στερεά σαπούνια, εύκολα μπορούν να απομακρύνουν τη βρωμιά από την επιδερμίδα, αλλά επίσης απομακρύνουν και τη φυσική λιπαρότητα που έχει, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δίνουν την αίσθηση της φαγούρας. Οι δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό στερεό σαπούνι ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο. Αυτά τα καθαριστικά είναι πιο ήπια και κάνουν το δέρμα να είναι πιο απαλό.

Αν διαθέτεις ευαίσθητη επιδερμίδα σώματος τότε καλά είναι να επιλέγεις καθαριστικά, τα οποία δεν έχουν αρώματα. Για απαλό και μεταξένιο δέρμα, να χρησιμοποιείς στερεά σαπούνια ή αφρόλουτρα που περιέχουν τη μαλακτική γλυκερίνη και υγροσκοπικά μέσα όπως η βαζελίνη, το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο.

Peeling για το σώμα

Τα body scrubs και τα <όλα σε ένα> αφρόλουτρα, βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και επιτρέπουν στις ενυδατικές κρέμες να διεισδύσουν στο δέρμα. Προσοχή όμως δεν είναι όλα τα body scrubs ίδια. Να επιλέξεις αυτά που περιέχουν συνθετικές χάντρες ή μικροσκοπικούς κόκκους ζάχαρης. Αυτού του είδους τα σωματίδια είναι πιο ομοιόμορφα και προκαλούν λιγότερες βλάβες στην επιδερμίδα.

Εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα να χρησιμοποιήσεις ένα αφρόλουτρο που περιέχει γλυκολικό οξύ ή γαλακτικό οξύ που είναι ενυδατικά. Μπορεί να μην έχουν ωραία μυρωδιά αλλά τη δουλειά τους την κάνουν.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα