Αυτοπεποίθηση – Αυτοεκτίμηση Συμβουλές

Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση – αυτοεκτίμηση. Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το μυστικό με το οποίο θα μπορούσε να αυξηθεί και η δική σου αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση; Είναι άραγε ένα μαγικό φίλτρο που βρίσκεται ανάμεσα στα καλλυντικά, στις βαφές μαλλιών ή στα χάπια αδυνατίσματος; Ή μήπως θα μπορούσες να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου κάνοντας γιόγκα, γυμναστική, ή δίαιτα.

Είτε έχεις, είτε δεν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση, να ξέρεις ότι αυτό δεν καθορίζεται από τον άντρα σου, τις φίλες και τους φίλους σου, ή την κοινωνία, αλλά μόνο από το πώς αισθάνεσαι εσύ για σένα. Αλήθεια πότε θα μάθουμε να αγαπούμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας; Πόσοι άνθρωποι θα πρέπει να μας πουν ότι είμαστε όμορφες για να το πιστέψουμε; Πόσες θετικές γνώμες χρειαζόμαστε για να επικυρώσουν ότι είμαστε πολύτιμα ανθρώπινα όντα; Πόσες φορές θα πρέπει να μας πούνε είσαι όμορφη, επιτυχημένη, υπέροχο πλάσμα, για να το αποδεχτούμε; Ποιος είναι αυτός που θα πρέπει να μας το πει για να θεωρήσουμε ότι είναι αλήθεια; Μήπως ο Σάκης ο υδραυλικός που τον γνώρισες πέρυσι το καλοκαίρι; Η μήπως ο Φούφουτος που τον γνώρισες προχθές στο μπαρ; Ας ρωτήσουμε και την κυρά-Κατίνα της απέναντι πολυκατοικίας να μας πει την γνώμη της. Η απάντηση είναι ότι εμείς θα πρέπει να αξιολογήσουμε τον εαυτό μας, την ομορφιά μας και τις ικανότητές μας. Άλλωστε σε κανέναν άλλο δεν χρωστάμε, εκτός από τον εαυτό μας.

Ο κανόνας είναι, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρούν ότι τα έχουν κάνει θάλασσα στη ζωή τους. Το πιθανότερο είναι να αισθάνεσαι κι εσύ το ίδιο. Έτσι γυρεύουν να βρουν στον έξω κόσμο ή στην εμφάνισή τους, αυτό που βρίσκεται μέσα στην ψυχή τους. Η γυναίκα που είναι 60 κιλά θέλει να γίνει 59. Αυτή που είναι 55 θέλει να γίνει 54. Η καστανή βάφει τα μαλλιά της ξανθά και η ξανθιά τα βάφει καστανά. Η ψηλή γυναίκα φοράει παπούτσια φλατ για να φαίνεται πιο κοντή, ενώ η κοντή φοράει 12ποντο τακούνι έτσι ώστε να φαίνεται ψηλότερη. Η κυρά-Μαριώ ζηλεύει την μαντάμ – Νίτσα και η μαντάμ – Νίτσα την κυρά-Μαριώ. Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις το σώμα μας θα είναι αρκετά καλό; Πόσα κιλά θα πρέπει να χάσουμε έτσι ώστε να βρεθούμε στον πυρήνα της πραγματικής ομορφιάς και της εσωτερικής γαλήνης;

Πολλοί άνθρωποι χάνουν την καθημερινότητά τους και τα πολύτιμα αγαθά που προσφέρει η ζωή, επειδή τους έχει γίνει έμμονη ιδέα να βελτιώσουν το σώμα τους και την ομορφιά τους. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου, είναι να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους. Οτιδήποτε και να κάνεις, όσο κι αν προσπαθείς, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα είναι πιο όμορφοι, έξυπνοι, δραστήριοι, πλούσιοι από σένα. Δεν θα ήταν καλύτερο απλώς να εκτιμάς την ζωή σου κι αυτά που ήδη έχεις; Άλλωστε αυτά που ήδη έχεις, μπορεί να είναι όνειρο ζωής για κάποιον άλλον άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα